Turnsters K.E.V. Vriezenveen geplaatst voor de districtsfinale 4e divisie


Zaterdag 18 maart werden de finale turnwedstrijden gehouden van de 4e divisie in de Turnhal ‘’ Weusthag ‘’ te Hengelo. Tijdens deze wedstrijd kregen de turnsters de kans om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Er mochten maar een select aantal turnsters door en daarom moesten de dames alles uit de kans halen om een plekje te kunnen veroveren!

Florien Meijer, Lieke Kerkdijk, Amber Boertje en Marliek Eshuis mochten het spits afbijten in hun categorie Instap niveau D1. Ze hadden er zin en dat was te zien ook! De toestelvolgorde was Vloer, Sprong, Brug en als laatste de Balk. Op vloer moesten Amber en Marliek nog snel even oefenen voor de overslag om zeker van te zijn of ze dit element konden gaan turnen zonder fouten. Het oefenen was niet voor niets want ze zijn er in geslaagd om een nette oefening te laten zien! Ook Lieke en Florien lieten zowel een goede als een zeer elegante oefening zien aan de jury. Sprong en brug ging de meiden zeer goed af, hier was niets op aan te merken! Florien scoorde zelfs de hoogste score op sprong waar Lieke haar volgde met een op één na hoogste score. Het laatste maar vaak ook het zenuwslopendste toestel was de balk. Marliek was de enige van deze 4 dames die de oefening afmaakte zonder de balk te verlaten, erg knap! Florien, Lieke en Amber hebben desondanks de val van de balk ook een goede balkoefening geturnd. Al met al hebben de dames een zeer goede wedstrijd gedraaid! Helaas hebben ze geen plekje kunnen bemachtigen voor de districtsfinale. Florien eindigde op een super 11e plaats, Lieke werd heel knap 15e Amber volgde met een keurige 16e plaats en Marliek eindigde op een mooie 18e plaats.

In de volgende wedstrijdronde was het de beurt aan Annelin Smelt en Lynn Bijlstra. Zij komen uit in de categorie Pupil 1 niveau D1. Bij Annelin was het nog even de vraag of ze mee zou kunnen doen, omdat ze 2 weken geleden haar pink heeft gebroken tijdens een turntraining. Onze dappere Annelin liet het er natuurlijk niet bij zitten en deed zoals gewoonlijk mee aan de wedstrijd. De dames begonnen de wedstrijd met het toestel brug, waar de oefeningen er keurig uitzagen en werden uitgevoerd zonder grote fouten. Er moest nog even gewacht worden voordat ze naar het volgende toestel konden, dus zochten de dames even een lijntje op om hun balkoefening door te nemen. Aangekomen bij de balk zagen de oefeningen er redelijk goed uit. Lynn turnde haar oefening erg goed en het lukte haar ook om de balk niet vroegtijdig te verlaten. Helaas lukte Annelin dit niet, erg jammer natuurlijk, maar niets aan te doen! De oefeningen op zowel vloer als sprong zagen er wederom goed uit bij de meiden! Lynn behaalde een zeer mooie 16e plaats en Annelin eindigde op een 32e plaats. Helaas is het de meiden niet gelukt om zich te plaatsen voor de districtsfinale.

In de laatste wedstrijdronde mocht zowel Madelief Dijkstra in de categorie jeugd 1 niveau D1 als de senioren Ingrid Fokke en Lisanne Smelt hun turnkunsten tonen aan de jury. Ingrid Fokke had zich als eerste reserve toch nog geplaatst voor de finale! Na een goede warming-up mochten de dames aan hun wedstrijd beginnen. Het eerste toestel van Madelief was de balk. Ondanks de zenuwen heeft ze hier de sterren van de hemel geturnd. Wat een strakke balkoefening heeft ze laten zien, super! Op de vierkante vloer mocht Madelief een oefening op muziek turnen. Met een glimlach liet ze hier aan de jury zien wat ze allemaal in huis heeft. Ze liet een keurige oefening zien. Door naar de sprong, waar Madelief twee keer een half in, half uit over de pegasus springt. Tijdens het inturnen werd er nog even goed geoefend op de landing. Madelief liet de jury zien dat ze deze sprong en de landing heel goed beheerst. Ze behaalde hier zelfs de hoogste score van alle turnsters! De brug was het laatste toestel voor Madelief. Madelief turnt hier een van de moeilijkste oefeningen. Ze liet de jury een prachtige oefening zien waar weinig op aan te merken was en behaalde hiermee de op één na hoogste score! Madelief heeft op alle toestellen super geturnd en mocht dan ook welverdiend de GOUDEN medaille in ontvangst nemen. Ze heeft zich hiermee heel knap geplaatst voor de districtsfinale. Ze mag heel trots zijn op haar prestaties!

Aan de andere kant van de zaal waren de Lisanne en Ingrid bezig aan hun wedstrijd. Het eerste toestel voor Lisanne was de brug. Met een kleine tussenstop om de hoge buikdraai goed te laten lukken, heeft ze een mooie oefening laten zien. Ingrid begon op sprong met twee keer een mooie half in, heel uit. Op naar het tweede toestel. Dit was voor Lisanne de balk en voor Ingrid de brug. Voor beide dames is dit een toestel wat ze goed beheersen. Lisanne bleef dan ook haar hele oefening op de balk staan met een enkele wankeling. Ingrid turnde een mooie, vloeiende oefening, maar helaas werd haar buikdraai niet geteld. Door naar het een-na-laatste toestel, voor Lisanne was dit de vloer en voor Ingrid was dit de balk. De vloeroefening van Lisanne zag er weer uitstekend uit met mooie bewegingen en een goede beenspreiding. Bij Ingrid waren de zenuwen weer aanwezig voor haar balkoefening, maar ze liet zich niet gek maken en bleef weer vol zelfvertrouwen staan met de Arabier. Helaas moest ze de balk één keer verlaten met de losse rol. Eindelijk kwam dan het laatste toestel voor de dames. Lisanne mocht het afsluiten met twee keer een half in, heel uit op sprong en Ingrid op vloer met haar mooie, stoere oefening. Beide dames hebben het super goed gedaan en dit resulteerde in een keurige 7e plaats voor Lisanne en een mooie 15e plaats voor Ingrid. Zij hebben zich heel verdiend geplaatst voor de districtsfinale op 20 mei in Doetinchem.