Skip to content

1e Plaats voor acro team KEV


De eerste 2 plaatsingwedstrijden van het seizoen zijn alweer een feit. Voor acroteams op E niveau en de D jeugd teams zijn er al punten en plekken verdeeld. Alle teams hebben al het puntenlimiet voor het Oost Nederlands Kampioenschap gehaald in hun eerste wedstrijd, dus dat is geweldig. Na 2 plaatsingwedstrijden zal duidelijk worden of ze bij de besten horen om  zich te plaatsen voor het ONK. Isa Ekkel, Lenthe Dogger en Maud Dogger hebben het ontzettend goed gedaan en mochten de 1e prijs in ontvangst nemen.

In de ochtend mochten Isa, Lenthe en Maud, in de categorie E-instap, zich klaarmaken voor hun wedstrijd. Ze waren best zenuwachtig want dit was hun allereerste officiële wedstrijd. De dames strekten netjes uit naar de jury en de muziek ging van start. Mooie elementen werden getoond en de pasjes gingen ook ging. Een kleine tijdfout voor het vliegtuig, maar wat een geweldige prestatie! Een verdiende 1e plek voor deze meiden met het mooie puntentotaal van 21,20 punten.

Iris Velding en Linde Smit mochten in de categorie E-junior aantreden op de wedstrijdvloer. Ook voor hun de allereerste officiële wedstrijd. Ze zetten al hun spanning opzij en hielden alles lang genoeg vast. De dans ging netjes en tegelijk. Her en der wat slordigheidjes wat resulteerde in wat aftrekken, maar dat was minimaal. Met 20.68 punten eindigden ze op een keurige 5e plaats.

Als laatste van de dag was het aan Iris Exel, Lieke Grol en Benthe Fokke om hun kunsten te vertonen. Iris en Lieke waren vorig jaar beide nog bovenpersoon en zitten dit jaar samen in dit nieuwe prachtige team. Het halen van het D niveau is bij dit team al een mooi doel. En ze hebben bewezen dat ze hier thuis horen. Ondanks dat de dans niet helemaal ging zoals ze wouden en her en der wat kleine foutjes zichtbaar waren doen ze goed mee in het veld. Ze hebben de limiet met 21,06 punten voor ONK gehaald en eindigden op een mooie 4e plek. Of ze zich hiermee ook kunnen plaatsen voor het ONK zal de volgende plaatsing moeten blijken. Ze zijn in ieder geval al op de goede weg!

Hun trainster Melanie Webbink is erg trots op de behaalde resultaten en ziet er naar uit om de teams de volgende wedstrijd weer te zien schitteren. De komende 2 weken staan de plaatsingwedstrijden voor de KEV teams op D en C niveau op het programma.