Skip to content

Turnsters KEV in actie tijdens TSRToernooi

Zaterdag 24 november mochten de bovenbouwturnsters van KEV in actie komen tijdens het TSR Toernooi in Hellendoorn. Het was de eerste keer dat KEV meedeed aan dit toernooi, extra speciaal! Een prachtig welkom voor de turnsters met een volledig verzorgde zaal, een opkomst in het donker en de prijsuitreiking in de spotlights! Voor KEV kwamen de volgende turnsters in actie: Meike Wilharms (jeugd 2), Madelief Dijkstra en Eline van Losser (junioren) en Sanne Grol, Annelot Bolk, Lisanne Smelt en Isa Voerknecht (senioren).

In wedstrijd 3 mocht Meike haar wedstrijd beginnen op de balk. Het inturnen verliep erg soepel en Meike had een heel zeker gevoel. Toch waren de zenuwen wel aanwezig en dit zorgde er ook voor dat het haar helaas niet lukt om op de balk te blijven staan. Ze zette de knop weer goed om, want ze mocht voor het eerst haar eigen vloeroefening laten zien op de vierkante vloer. En wat deed ze dit goed! Ze turnde erg strak en dit werd beloond met mooie punten! Op sprong liet Meike zien dat ze goed kan landen, ze lieten een mooie yamashita zien. Op de brug liet Meike een goede oefening zien, maar helaas liet ze iets te vroeg los met haar afsprong en lukt het haar niet om te blijven staan. Ondanks de foutjes mag Meike heel trots zijn op zichzelf! Meike heeft een mooie 7e plaats behaald. Ze heeft weer een mooie, nieuwe ervaring opgedaan en heeft er weer zin in om te gaan trainen om nieuwe elementen!

In wedstrijd 4 kwamen de junioren in actie, Madelief en Eline. Ze werden weer vergezeld door hun trainingsmaatje Noël Siemerink. Noël is helaas nog geblesseerd en deze wedstrijd kwam net wat te vroeg voor haar. De meiden begonnen op brug, waar ze een mooie start maakten! Ze lieten beide strakke oefeningen zien. Door naar de balk en hier kwamen de zenuwen toch weer opzetten. Nog even de oefening doornemen, op een lijntje en in het hoofd. Wat een spanning, maar wat hebben ze het goed gedaan! Zowel Eline als Madelief wist op de balk te blijven staan, wat was dit een super gevoel voor ze! Door naar de vloer waar ook deze meiden mochten stralen met hun eigen oefening. Ze hebben mooie oefeningen laten zien. Als laatste de sprong, waar ze allebei één sprong aan de jury mochten laten zien. Eline liet een mooie yamashita zien en Madelief sprong een half in-heel uit en wist hiermee zelfs de 1e score te behalen! Door het constante turnen van beide dames eindigden ze bovenin het klassement, Madelief werd 5e en Eline 16e. Ook zij mogen erg trots zijn!

Dan was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd waarin de senioren Sanne, Lisanne, Isa en Annelot aan hun wedstrijd begonnen op de brug. Ze hebben op de brug met hier en daar een foutje netjes geturnd. Dit is wel een toestel waar nog veel te halen valt, dus gelijk ook iets om mee te nemen voorin de training. Isa liet zien dat ze het brug turnen al goed onder de knie heeft en wist heel knap een 2e score te behalen op dit toestel! Door naar de balk wat ook in deze ronde weer een zenuwslopend toestel was. Met nieuwe elementen, veel trillen en wat gekke foutjes lukte het de meiden helaas niet om op de smalle balk te blijven staan. Toch hebben ze laten zien dat ze het kunnen loslaten en weer kunnen omschakelen naar het volgende toestel. Dit was de vierkante vloer! Ook zij mochten hun eigen gemaakte oefening laten zien aan de jury. En wat hebben ze hier zichtbaar van genoten! Heel leuk om te zien dat elke turnster er een eigen draai aan kan geven. Extra knap was dat ze allemaal binnen de top 10 eindigden op dit toestel! Het laatste toestel was sprong. Met knappe ‘stick-it’ landingen hebben de meiden laten zien wat ze in huis hebben!De grote blijdschap kwam aan het einde van de wedstrijd toen bij de prijsuitreiking bekend werd dat Isa zo goed had geturnd dat ze de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen! Een super 3e plek! Lisanne eindigde op een 5e plaats, Annelot op een 11e plaats en Sanne op een 14e plaats! Alle meiden mogen heel trots zijn op datgene wat ze hebben laten zien! Ook zij gaan weer aan de slag met nieuwe doelen voor komend seizoen!


Isa Voerknecht mocht het brons mee naar huis nemen!