Skip to content

Turnsters KEV stralen op eerste wedstrijd 3e divisie


Zaterdag 17 november, de allereerste voorronde toestelturnen voor de meiden die uitkomen in de 3edivisie. Voor KEV Vriezenveen kwamen in totaal 4 turnsters in actie. Helaas kon Noël Siemerink niet deelnemen aan de wedstrijd, omdat ze in de laatste training een blessure op liep aan haar arm. Een hele teleurstelling voor haar. Toch was Noël aanwezig om de meiden aan te moedigen deze dag!

In de derde wedstrijdronde mocht Britt Dasselaar beginnen aan haar wedstrijd. Britt doet dit jaar voor het eerst mee in de 3e divisie in de categorie pupil 1. Erg spannend, maar natuurlijk ook erg leuk om in een hogere divisie te turnen! In de voorafgaande trainingen deed ze er werkelijk alles aan om de oefeningen te beheersen zodat ze stralend op haar eerste wedstrijd zou verschijnen! En wat deed Britt het goed! De oefeningen werden geturnd naar behoren, natuurlijk met hier en daar wat verbeterpunten, maar ze heeft zich in ieder geval bewezen dat ze in deze divisie thuis hoort. Ze heeft zelfs de 1 na hoogste score geturnd op het toestel sprong! Britt is geëindigd op een 30e plaats. Het was een geslaagde dag voor Britt en natuurlijk ook voor haar trainsters!!!!  

Aan de andere kant van de zaal waren de junioren Madelief Dijkstra en Eline van Losser begonnen aan hun wedstrijd. Ze mochten hun wedstrijd beginnen bij het toestel sprong, waar ze de jury mooie sprongen lieten zien. Bij de brug wist Madelief een strakke oefening te turnen, helaas moest Eline hier een val incasseren, maar ze wist zich goed te herpakken. Op de balk turnden de meiden ook netjes, maar moesten ze de balk helaas wel een keer verlaten. Ze mochten hun wedstrijd afsluiten op de vierkante vloer, waar met hun nieuwe vloeroefeningen straalden en aan de jury lieten zien wat ze in huis hebben. Ze hebben dit keurig gedaan! Madelief en Eline hebben een super nette wedstrijd geturnd met hier en daar helaas nog wel wat foutjes. Madelief eindigde op de 12e plaats en Eline op de 16e plaats. Ze mogen allebei enorm tevreden zijn met de resultaten!

In de laatste wedstrijdronde mocht Noa Exel in de categorie pupil 2 haar wedstrijd starten op sprong. Ze liet hier de jury even zien dat ze goed kan springen en dit werd beloond met mooie punten! Door naar de brug, waar ze toch wel wat angstig voor was. Het inturnen ging erg goed en dat gaf Noa veel vertrouwen voor haar wedstrijdoefening. Ze begon haar oefening heel strak,maar ging helaas met haar afsprong te hard waardoor ze niet op haar benen kon blijven staan. Door naar de balk, dit blijft toch altijd zenuwslopend. Het inturnen verliep niet vlekkeloos, nog even op de vloer wat elementen voorbereiden en ze was er klaar voor! Helaas lukte het niet om te blijven staan en moest ze de balk 3 keer verlaten.. en wat is het dan moeilijk om je ritme weer op te pakken. Noa liet zien dat ze dit kan en eindigde met een superoefening op de vloer, waarbij ze zelfs de allerhoogste score behaalde! Noa is geëindigd op de 16e plaats en mag net als de andere meiden erg trots zijn!

De komende weken gaan we met de verbeterpuntjes tijdens de trainingen aan de slag voor de tweede plaatsingswedstrijd, op 15 december in Hengelo. Voor de bovenbouw turnsters is nog het TSR Toernooi op 24 november in Hellendoorn! We hebben er weer zin in!