Skip to content

1e plaatsingswedstrijd 3e divisie in Nieuwleusen

Afgelopen zaterdag, 26 november, werd de eerste plaatsingswedstrijd van de 3e divisie gehouden. Aan deze wedstrijd deden verschillende meiden mee. Eline van Losser en Noël Siemerink mochten in baan 1 de spits afbijten voor de KEV en Jorien Smelt mocht dit doen in baan 2. Eline en Noël mochten beginnen op sprong. Beide dames lieten een mooie sprong zien. Dit werd ook beloond door de jury. Noël liet zelfs de beste sprongen zien in de jeugd 1. Ze eindigde daardoor op de 1e plek op sprong. Eline deed het ook erg netjes en daardoor eindigde zij als derde op sprong. Snel door naar het volgende toestel brug. Beide dames deden het weer erg netjes. Door naar het derde toestel. Dit was het toestel balk. Eline liet een erg mooie oefening zien. Voor het eerst deed ze een nieuw onderdeel in haar oefening en ze deed het keurig! Noël deed het ook erg netjes. Helaas moest ze de balk een keer verlaten. Beide dames behaalden uiteindelijk een mooie score op dit onderdeel. Door naar het laatste toestel, vloer. Weer zagen de oefeningen er erg strak uit. Eline behaalde zelfs de 4e plek op dit onderdeel. Eline eindigde uiteindelijk op de 7e plek en Noël eindigde op de 8e plek. Netjes gedaan dames!

Aan de andere kant van de zaal was Jorien aan de beurt, in de jeugd 2. Jorien mocht beginnen op brug. Doordat de stok van de brug glad was heeft ze de brug één keer vroegtijdig moeten verlaten. Jorien liet zich niet kennen en ze maakte de oefening netjes af. Door naar balk. Hier begon ze erg strak. Helaas moest ze de balk een keer verlaten, maar ze herpakte zich en maakte de oefening netjes af. Door naar het derde toestel, vloer. Jorien moest voor het eerst zelf een oefening maken op muziek. Dit is erg lastig en daardoor zijn er nog wat verbeter puntjes voor de volgende keer. Op het laatste toestel, sprong, liet ze twee hele mooie sprongen zien. Dit werd beloond door de jury met een tweede plek. Jorien eindigde op de 11e plek. Goed gedaan Jorien!

In de laatste ronde waren Roos Prinsen, Jasmijn Smelt en Wies Quaink aan de beurt. De dames begonnen op brug. De dames vonden het erg spannend en door de zenuwen hebben alle drie de dames wat foutjes gemaakt. Ze herpakten zich voor het volgende onderdeel balk. Door de zenuwen heeft Jasmijn de balk een aantal keer moeten verlaten, maar de rest van de oefening zag er mooi uit. Roos liet een mooie balk oefening zien, maar moest helaas de balk twee keer verlaten. Wies liet een mooie oefening zien en deed er alles aan om op de balk te blijven staan. Dit lukte haar dan ook. Door naar het derde toestel, de vloer. Alle drie de dames straalden helemaal en lieten een mooie oefening zien. Op het laatste onderdeel, sprong, lieten alle drie de dames zien wat ze in zich hadden. Dit lukte dan ook. Ze lieten alle drie twee mooie sprongen zien. Jasmijn eindigde op de 31e plek, Roos op de 30e plek en Wies op de 28e plek. Dames wij als trainsters zijn trots op wat jullie hebben laten zien!