Skip to content

2 podium plekken voor K.E.V. tijdens micro teamgym wedstrijd in Nijverdal

Op 26 januari vonden de Overijsselse micro teamgym wedstrijd plaats in Nijverdal. K.E.V. deed mee met drie verschillende teams in de categorie jeugd. Tijdens deze wedstrijd wordt er gesprongen op 2 onderdelen. Trampoline en trampoline Pegasus zijn samen één onderdeel en het tweede onderdeel is airtrack. Tijdens deze wedstrijd wordt er op muziek gesprongen, de dames hebben hier hard voor getraind. 

Het B1 team bestond uit Lieke Kerkdijk, Florien Meijer, Tamar van Losser en Britt Dasselaar. Dit team heeft nette sprongen laten zien en lieten zien dat ze erg stabiel konden springen. Britt had eerst een turnwedstrijd en probeerde op tijd te komen om nog mee te doen op airtrack, helaas is dat niet gelukt. Op het laatste moment zijn er daarom wat wijzigingen geweest, ondanks dat wist het team een hele nette prestatie neer te zetten. Dit werd dan ook beloond met een tweede plek! 

Het B2 team bestond uit Nina Schoemaker, Saar Quaink, Marliek Eshuis en Imre Nijland. Ook dit team wist ondanks wat stress heel netjes te springen! Op airtrack werden hoge salto’s gesprongen en op trampoline lieten deze meiden een mooie serie zien met schroeven. Ook dit team mag erg trots op zichzelf zijn, zij hebben een derde plek weten te behalen. 

Het C team bestond uit Merle Staal, Nienke Schipper, Lieke Wessels, Amber Boertje en Karen Slettenhaar. Dit team wist de zenuwen de baas te zijn! Ondanks dat niet alles goed ging bij het inturnen, stonden ze er tijdens de wedstrijd en lieten ze zien wat ze konden. Op de airtrack werden mooie flik flakken gesprongen en op trampoline zelfs een schroef! De tegenstand was voor dit team groot, het C team heeft een 7e plek behaald.