Skip to content

2 turnsters van K.E.V Vriezenveen geplaatst voor Districtsfinale 3de divisie Turnen

Zaterdag 21 januari, de 3de en laatste voorronde om jezelf te kunnen plaatsen voor de district finale 3de divisie, dit betekent dat de turnsters alles moeten geven om een plekje te kunnen bemachtigen, extra spannend dus!

Wedstrijdronde 1 hier mocht Annelot Bolk als eerst van start onder de Categorie
Junior, haar toestel volgorde was; Sprong, Brug, Balk en als laatste de Vloer.
De opzet van het toestel sprong is; dat je aan de jury 2 sprongen zou moeten laten zien en het gemiddelde van deze 2 cijfers is uiteindelijk je totaalcijfer. Annelot heeft gekozen voor 2 keer een half in hele draai uit hier was niks op aan te merken dus super gesprongen! Hierna volgde het toestel brug. Hier turnde ze een prima oefening. Helaas wel wat stopjes
tussendoor en hierdoor heeft ze wat punten laten liggen. We gaan verder met balk, hier is de kunst om netjes te werken en uiteraard op de balk te blijven staan.
Annelot bleef met de arabier op de balk staan, dit was haar moeilijkste element in haar
oefening, en viel met een simpel zijwaartse pas wel van de balk. Zo zie je maar weer wat
zenuwen met je kunnen doen.
De zenuwen waren duidelijk nog aanwezig bij het laatste onderdeel de vloer, maar des
ondanks heeft ze haar oefening keurig afgewerkt.
Annelot is uiteindelijk 22ste geworden en heeft zich helaas niet kunnen plaatsen voor de
Districtsfinale.

Wedstrijdronde 2, we hadden totaal 3 verschillende categorieën in deze ronde, Jasmijn
Smelt, Roos Prinsen en Wies Quaink kwamen uit onder de categorie pupil 2.
De turnsters begonnen op het onderdeel Vloer, hier zullen ze een voorgeschreven oefening
op muziek moeten laten zien aan de jury. Dit deden ze vol lof! De dames genoten ervan, de lach op hun gezichten was duidelijk aanwezig. Vol goede moed naar het volgende toestel de sprong De eerste sprong was een streksalto op een verhoogd vlak, alle 3 slaagden
erin om een kaars rechte streksalto te maken en in een keer stil te staan bij de landing.
Op naar Brug. Het zenuwslopende toestel voor deze dames, de lach op hun gezichten was ineens verdwenen en er hing een stille sfeer. Eerst even in turnen en daarna door naar de
wedstrijdoefening. Geweldig was het niet, maar de trainster was super trots dat ze stuk voor stuk hun oefening gewoon hebben afgemaakt!
Laatste toestel de balk. De dames gaven alles wat ze konden helaas vielen Jasmijn en Roos een keer van de balk. Wies eindigde op een 20ste plaats, Jasmijn 22ste en Roos werd 30ste. Helaas ook voor deze dames geen districtsfinale.

In ronde 2 op baan 2 waren Noël Siemerink en Eline van Losser aan de beurt in de categorie jeugd 1. De dames mochten beginnen op het toestel brug. Ze waren beide een beetje zenuwachtig, maar dat lieten ze niet blijken. Ze lieten een mooie oefening zien aan de jury en dat werd dan ook beloond met mooie punten. Door naar het volgende toestel, de balk. Hier waren beide dames toch wel erg zenuwachtig. Toch begonnen ze vol goede moed op het toestel. Wat deden ze dit netjes! Beide dames bleven de hele oefening op de balk staan. Knap hoor! Toen was de vloer aan de beurt. De oefening op vloer wordt geturnd op muziek. De dames zaten goed in de wedstrijd, want ook dit deden ze weer erg netjes. Het laatste toestel was sprong. Hier waren de zenuwen al verdwenen en ze lieten allebei twee mooie sprongen zien. De prestatie van Noël werd bekroond met een zilveren medaille. Eline eindigde deze wedstrijd op een keurige 6e plek. Beide dames hebben zich geplaatst voor de districtsfinale, heel knap gedaan!

Jorien Smelt kwam uit onder de categorie jeugd 2 en turnde ook in wedstrijdronde 2.
Ze mocht ook beginnen op het onderdeel Vloer. Het was geweldig om naar haar oefening te
kijken zo mooi, je zag duidelijk dat ze ervan genoot (de trainster ook trouwens).
Het volgende toestel was Sprong, hier wil ze de jury 2x een halve draai in en een halve
draai uit laten zien. Dit lukte ook zonder enige moeite.
Op naar Brug, een van haar favoriete toestellen en wederom geen puntje van kritiek want het zag er weer veelbelovend uit.
Door naar het laatste toestel de balk. Ze begon goed maar helaas viel ze een keer van de
balk en hierdoor kwam de zenuwen naar boven. Gelukkig bleef ze er rustig onder en kon ze de oefening netjes afmaken. Jorien eindigde op een mooie 6de plek, maar mocht haar
jammer genoeg niet plaatsen voor de districsfinale.

De laatste wedstrijdronde waren onze Senioren, Thirza Prinsen en Cheyen van der Weide aan de beurt. Het was even afwachten of Thirza wel mee kon doen met de wedstrijd omdat ze op skivakantie was en niet wist of ze het kon redden. En ja hoor! daar kwam ze vol energie om aan haar wedstrijd te kunnen beginnen.
Wederom mochten deze dames ook op vloer beginnen. De sierlijkheid in de dans was supermooi en ze deden er alles aan om maar zo hoog mogelijke moeilijkheids waarden te pakken. Dit werd zeer gewaardeerd door de jury. Op naar sprong, Cheyen koos ervoor om een tsukahara (het hoogst haalbare) te springen en thirza een halve draai in en halve draai uit.
Ook dit werd gewaardeerd door de jury. Het 3de toestel brug, hier turnde de dames een mooi en door geturnde oefening zonder enige fouten.
Het laatste toestel alweer, de balk. Hier ging niet alles zo zuiver als de vorige toestellen.
Thirza was even de weg kwijt na de hele draai op 1 been en viel helaas een keer van de balk. Cheyen verliet helaas 2 keer de balk, maar daarin tegen mogen de dames zeer trots op zichzelf zijn. Thirza eindigde op een mooie 13de plaats en Cheyen op een mooie 15de plaats.
Helaas konden de dames geen plekje bemachtigen voor de districtsfinale.