Skip to content

4 prijzen voor acro teams KEV

De afgelopen 4 weken stonden de eerste plaatsingwedstrijd acrobatiek op het programma. KEV wist maar liefst 3 prijzen in de wacht te slepen. Michelle Marsman en Jasmijn Smelt werden 2e op C niveau. Duo Fleur Prinsen met Noa Exel en Trio Kirsten Jansen, Demi Kosters met Michelle Tempert hebben een mooie 3e plek in de wacht gesleept. Thomas Tempert met Floor Post haalden de hoogste trede en namen de 1e prijs mee naar huis. Maar liefst 24 teams van KEV nemen deel aan deze competitie. Het doel is om bij de besten van Overijssel te eindigen om zich te kunnen plaatsen voor de districtsfinale, waar de strijd word aangegaan met Gelderland. Omdat de beste klassering telt zal er pas na de 2e plaatsingwedstrijd bekend worden gemaakt wie er zich allemaal geplaatst hebben. Vele teams zijn ontzettend goed op weg om een plekje in de finale te veroveren en zullen de volgende plaatsingwedstrijd weer alles uit de kast halen.

Op 14 januari zijn de eerste teams van KEV op E niveau begonnen aan deze competitie. Deze wedstrijd werd gehouden in Genemuiden en 4 teams stonden klaar om hun wedstrijd te beginnen. Dit verliep erg goed en de teams konden tevreden zijn met de goede resultaten. Om de landelijke wedstrijden te kunnen halen zal een puntenlimiet van 31 punten gehaald moeten worden, deze is voor de districtsfinale nog niet vereist. Sommige teams zaten dicht bij de landelijk limiet en dat is al een mooi resultaat. Kirsten Spit en Lina Siemerink werden 8e met 30.5 pnt, Joyce Koster met Dana Dekker eindigden 9e met 30.2 pnt, Cheryl Uitsla, Jeanine van Egten en Zara Nijkamp mooie 4e plaats met 30.8 punten, Thomas Tempert met Floor Post keurig 1e met 26.95 eindcijfer.

Op 21 januari stonden de andere E teams van KEV op het programma. Vandaag kwamen ook 4 teams aan de start, 2 duo’s en 2 trio’s. Ook hier ging de wedstrijd keurig. Her en der een tijdfoutje, maar ook weer uitstekende resultaten. Eline, Denise en Benthe hebben de landelijke limiet zelfs weten te halen. Hierbij de uitslagen: Tessa Kemp met Merle Staal 9e 27.7 pnt, Jette Naafs met Lieke Kobus 10e met 17 pnt, Eline Oordt, Denise Kobus en Benthe Vos 5e met 31.25 pnt. Amber Bonthuis, Fleur Bonthuis met Mirthe Holsbrink 8e met 28.3 punten.

Op 28 januari waren de D en C teams aan de beurt. Vandaag kwam, namens KEV, 1 duo uit op C niveau. Michelle Marsman met Jasmijn Smelt hebben een kort seizoen gehad en de laatste weken erg hard getraind. Dit jaar komen ze voor het eerst op dit niveau uit dus wel een beetje spannend allemaal. De dames hebben het uitstekend gedaan! Met een verdiende 2e plek en 41.01 punten mogen ze ontzettend tevreden zijn! In de categorie D senior kwamen 3 duo’s en 2 trio’s aan de start. Lianne Schoemaker en Maartje mochten het spits afbijten en zetten gelijk een bovenverwachte oefening neer, ze kwamen op een 5e plek met 31.5 punten. Net als Emma van het Spijker met Iris Exel en Anja Veldhuis met Roos Prinsen mogen ze ontzettend trots zijn op de getoonde oefening. Er werden weinig fouten gemaakt en alle 3 haalden ze de limiet. Emma en Iris eindigden 7e met 31.35 en Anja en Roos 8e met 31.2. Het drietal Els Nijland, Jacquelien Smit en Madeline Pretty hadden er erg veel zin in. De amplitude zag er goed uit. Helaas door een grote wankel kwamen ze niet uit op de muziek en volgde er relatief veel aftrek. De rest van de oefening ging uitstekend, ze kregen het cijfer 29.45 en werden 7e! Kaylee Tijhoff, Sanne Bosch en Imri de Jong hebben ook een nette oefening neergezet. Dit team is dit jaar voor het eerst bij elkaar. Zij kwamen op een 10e plaats met 28.25 punten. Fleur Prinsen met Noa Exel kwamen uit in de junioren D categorie. De dames wisten alle elementen te voltooien, met her en der wat technische aftrek, maar ook artistiek zag het er netjes uit. Een super 3e plaats met 30.8 eindscore was een uitstekend resultaat.

Afgelopen zaterdag op 4 februari was het aan de laatste duo’s en trio’s van KEV om de eerste wedstrijd te draaien. Vandaag in de D junioren categorie stonden Amber Smit, Lotte Smit en Saar Quaink klaar voor de jury. Dit is een jong team waarvan beide onderpartners vorig jaar nog bovenpartner waren. Saar is dit jaar zelfs net begonnen met de acrolessen. Het team is samen nog wat onervaren, maar dat liet ze niet weerhouden om een keurige oefening neer te zetten. Helaas was er bijna een val wat voor veel aftrek zorgde. Ze eindigden 4e met 28.45 puntedn. Goed gedaan. Het andere junior team van de dag bestond uit Annelot Bolk en Karen Slettenhaar. Dit is hun tweede seizoen samen, maar voor het eerst op D niveau. Dat is al een prestatie op zich voor dit jonge team. Een dag van tevoren nog iets veranderd aan de oefening heeft ervoor gezorgd dat het uitstekend ging! Een 5e plek met 29.2 punten is een mooi resultaat.

De senioren D Rosalie en Lieke hebben alles uit de kast gehaald! Helaas wat tijdfouten, maar een goede oefening. Helaas vielen de punten wat tegen, maar de klassering was uitstekend! Een 6e plaats met 28.6 punten. Cindy Platenkamp en Debora de Jong hebben heel erg hard gewerkt de laatste maand en de resultaten werden flink geboekt in de trainingen. Zelfs met koorts en ziekte van de bovenpartner wisten ze een goede oefening neer te zetten. Ze waren goed op weg alleen werd er aan het einde een foutje gemaakt die veel gevolgen had voor de eindscore. De dames mogen trots zijn dat ze vandaag een goede oefening lieten zien, ze kwamen op een 9e plek met 18.55 pnt. Helaas konden Jantine en Lynn vandaag niet meedoen. De drietallen Lisann Starke, Anne Warmink met Emely Di Gregorio en Kirsten Jansen, Demi Kosters met Michelle Tempert waren de laatsten in de reeks. Beide teams maakten weinig fouten en maakten de artistieke dansbewegingen met mooie amplitude. Er werden weinig fouten gemaakt en de teams waren erg tevreden. Bij het zien van de cijfers werd ons vermoeden al snel duidelijk, dat er deze dag wel ontzettend streng gejureerd is. Des te groter was de verassing bij de prijsuitreiking waar Kirsten, Demi en Michelle op de derde plek mochten plaatsnemen met het puntentotaal van 30.55. Ontzettend goed gedaan! Lisann, Anne en Emely werden keurig 7e met 28.75 punten.

De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink zijn erg blij met de neergezette resultaten en kunnen niet wachten om aan de volgende plaatsingwedstrijden deel te nemen. Nog even weer de puntjes op de i, waardoor hopelijk veel teams de districtsfinale zullen halen.