Skip to content

5 leden en 2 trainsters van gymnastiekvereniging KEV Vriezenveen naar EK Teamgym in IJsland

In oktober 2014 zullen maar liefst 5 leden van KEV Vriezenveen mee gaan doen aan de Europese kampioenschappen TeamGym, welke van 13 oktober tot 19 oktober zal worden gehouden in Reykjavik.

In oktober van 2012 heeft Nederland voor het eerst meegedaan met het EK in Denemarken. Hierbij waren toen 11 leden van KEV vertegenwoordigt en hun trainsters Renate en Angelique.

In april 2013 begon het weer te kriebelen bij de coaches Rogier Hellenbrand, Angelique Smit-Nijen Twilhaar en Renate Büter – Nijen Twilhaar en hebben zij dit kenbaar gemaakt aan de landelijk technische commissie groepsspringen van de KNGU. Die waren het unaniem eens om nog een nieuw traject uit te zetten om Nederland op de kaart te houden. Als choreograaf is Angeli Dijkstra aangewezen en de dans is aangeleerd door Susanne Suikerbuik. Het begeleidingsteam bestaat uit Rogier Hellenbrand uit Sittard, hij is trainer en internationaal jurylid, Renate en Angelique, beiden afkomstig uit Vriezenveen zijn aangesteld als trainers van dit EK team, en Angeli Dijkstra uit Landgraaf als choreografe. Gezamenlijk zullen zij dit team begeleiden op weg naar en het EK.

Na de zomervakantie van 2013 werd er dus afgetrapt met een nieuw traject en dit keer was er een enorme belangstelling vanuit het hele land. Ingezet door het team wat in 2012 Nederland vertegenwoordigde.

De beste springers uit Nederland hebben zich hiervoor aangemeld, en er werd begonnen met een groep van 28 personen. Het team dat naar IJsland afreist bestaat uit 14 leden, dus 2 testmomenten en tussendoor veel gezamenlijke trainingen moesten uiteindelijk bepalen welke 14 leden in het team kwamen. Omdat het niveau nog hoger ligt dan de vorige keer, en doordat er nog mensen moesten afvallen was iedereen super gemotiveerd om in het team te komen en ging er vol voor. Dit was voor de groep natuurlijk erg spannend want er moest en moet nog steeds hard gewerkt worden.

De groep traint om de week de hele dag op zaterdag door het hele land. Hiervoor worden zeer veel kilometers gemaakt. Daarnaast moeten ze ook ieder bij hun thuisclub sprongen leren en trainen.

Anders dan in 2012 gaat Nederland dit jaar uitkomen op het EK met een mix team, bestaande uit 7 heren en 7 dames. De heren komen uit Den Haag, Zuid Scharwoude, Stedebroec , Oosterhout en Sittard. De dames komen uit Zuid Scharwoude en Vriezenveen.

Meiden van KEV

De meiden van KEV Vriezenveen welke zich in het team gesprongen hebben zijn: Thirza Prinsen, Aronne Julsing, Ayla Wilbrink, Sharice Velthuis en Eline Groen. Zij zijn de afgelopen 2 jaren met het groepsspringen met het team van KEV op alle onderdelen Nederlands kampioen geworden en kunnen zich tot de beste springers van het land rekenen.

Hun trainsters Angelique en Renate gaan ook mee naar IJsland om de hele groep te coachen samen met Rogier en Angeli.

Sponsoring

Omdat deze tak van sport geen financiële ondersteuning krijgt vanuit de KNGU of andere stichtingen, komen alle kosten voor eigen rekening. De meiden moeten ieder € 1500,- aan sponsorgeld binnen zien te krijgen, wat neerkomt op een bedrag van € 7500,-

De kosten bestaan voornamelijk uit: vliegticket – overnachtingen – trainingstages – trainingen – reiskosten , wedstrijdpakje enz.

Een aantal sponsors zijn al bereid gevonden om kleding te sponsoren en ook de eerste geldbedragen komen binnen. Daar zijn ze enorm blij mee, maar er moet nog veel meer binnenkomen zodat de meiden zich alleen hoeven te focussen op hun sport.

Iedereen die de meiden van KEV Vriezenveen en hun trainsters een warm hart toedraagt, kan een bedrag storten op rekeningnummer NL72 RBRB 0852 2723 59 van de Regiobank o.v.v. EKTEAMGYM 2014. Al is het maar een klein bedrag, u helpt ze toch een stapje op weg, en vele beetjes kunnen net het verschil maken.

Alle beetjes helpen, en samen staan we als gemeenschap sterk. Vandaar de vraag aan de inwoners en bedrijven van de gemeente Twenterand om deze meiden te helpen hun droom waar te maken.

Site en informatie

Het team heeft ook een eigen website ontwikkelt. Deze kunt u vinden op www.ekteamgym2014.nl

Voor meer informatie over sponsoring kunt u ook mailen naar ekteamgym2014@hotmail.nl of bellen met Renate Büter 06-16987276

ek-teamgym

 

 

 

 

 

 

Vlnr: Aronne Julsing, Sharice Velthuis, Eline Groen, Ayla Wilbrink en Thirza Prinsen