Skip to content

5 turnsters KEV Vriezenveen plaatsen zich voor districtsfinale 4e divisie

Zaterdag 2 april werd in Kampen de finalewedstrijd gehouden voor de turnsters uit de 4e divisie. Via deze wedstrijd kregen de turnsters de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de districtsfinale op 28 mei in Hengelo. Voor KEV Vriezenveen kwamen maar liefst 11 turnsters in actie. Een veelbelovende dag!

De dag was verdeeld in vier wedstrijdrondes. In de eerste ronde mochten in baan 1 de instappers Lynn Bijlstra en Annelin Smelt het spits afbijten. Je zou denken dat er bij een finalewedstrijd aardig wat spanning komt kijken, maar voor Lynn en Annelin was dit niet het geval. Beide dames hadden alles onder controle en turnden hun oefeningen naar behoren. Alleen op de evenwichtsbalk (10 cm breed) moesten de meiden helaas een val incasseren. Dit mocht de pret niet drukken want beide dames hebben zich weten te plaatsen voor de districtsfinale; Annelin behaalde een mooie 8e plek en Lynn een mooie 11e plek.

Aan de andere kant van de zaal was Jorien Smelt bezig met haar wedstrijd. Ze had er heel veel zin in en dit was te zien aan haar houding en uitstraling. Jorien turnde erg zelfverzekerd en is haar oefeningen op  alle toestellen (balk, vloer, sprong en brug) zonder fouten doorgekomen. Het was dan ook geen verrassing dat ze met een grote glimlach op haar gezicht de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Jorien heeft zich dan ook heel knap als 1e geplaatst voor de districtsfinale.

In de tweede ronde was het in baan 1 de beurt aan de pupillen Meike Wilharms en Roos Prinsen. Meike, die eigenlijk 1e reserve was voor deze wedstrijd, mocht door het uitvallen van een turnster toch nog deelnemen aan de wedstrijd. Na een goede warming-up om de spieren warm te maken en de oefeningen nog even door te nemen, begonnen ze aan hun wedstrijd. Bij deze meiden was de spanning aardig aanwezig en dat was te merken. Het inturnen op brug verliep helaas niet zoals het zou moeten. Na wat laatste aanwijzingen en aanmoedigingen om de meiden wat op te peppen slaagden ze er beide in een foutloze oefening aan de jury te laten zien. De meiden lieten super oefeningen zien op de vloer en de sprong, maar moesten de balk één keer vroegtijdig verlaten. Meike eindigde op een keurige 19e plek en Roos behaalde een super 7e plek. Roos heeft zich hiermee geplaatst voor de districtsfinale.

Aan de andere kant in baan 2 mocht Rebekka Hilberink haar turnkunsten laten zien aan de jury. Er waren wat zenuwen te zien en Rebekka had niet helemaal haar dag. Ze zette zich hier goed doorheen en mag trots zijn op haar oefeningen. Vooral op brug heeft zij zich sterk verbeterd. Rebecca heeft een 31e plaats behaald en heeft zich hiermee helaas niet weten te plaatsen voor de districtsfinale.

In de derde ronde mochten de pupillen 2 beginnen aan hun wedstrijd. Voor KEV kwamen Eline van Losser en Alisha Schonewille uit. Helaas was Madelief Dijkstra nog ziek waardoor ze niet kon deelnemen aan de wedstrijd. Eline en Alisha lieten mooie sprongen zien aan de jury. Ook de brugoefeningen waren erg strak. Beide dames wisten heel knap op de balk te blijven staan, alleen moest Alisha bij haar afsprong helaas een val incasseren. Eline wist daarentegen met haar strakke oefening de hoogste score te behalen op dit toestel. Beide dames sloten hun wedstrijd netjes af op de vloer. Alisha behaalde een goede 30e plaats en Eline heeft door haar constante turnen heel knap de 1e plaats behaald. Ze mocht met trots de gouden medaille in ontvangst nemen en heeft zich geplaatst voor de districtsfinale.

Aan de andere kant in baan 2 waren de senioren Tessa Hilberink en Ingrid Fokke bezig met hun wedstrijd. Tessa heeft gestraald met haar sierlijkheid, lenigheid en houding op de balk en de vloer. De punten vielen dan ook eigenlijk wel een beetje tegen. Ingrid is vaak de constante, stabiele factor, maar had er deze dag wat meer moeite mee dan gewoonlijk. Elke wedstrijd laat ze toch nog weer nieuwe elementen zien aan de jury. Dit keer een arabier op balk en een dubbele pirouette op vloer. Ingrid behaalde een 16e plaats en Tessa een 18e plaats. Helaas hebben beide dames zich niet weten te plaatsen voor de districtsfinale.

In de vierde en laatste ronde was het de beurt aan Isa Voerknecht. Zij komt uit in de categorie jeugd 2. Ondanks dat Isa niet helemaal fit was, heeft zij haar oefeningen goed en netjes uitgeturnd. Ze heeft hiermee haar doorzettingsvermogen maar weer eens laten zien. Isa heeft een 22e plaats behaald. Ze heeft zich helaas niet geplaatst voor de districtsfinale.

Trainsters Yvonne, Ingrid, Carmen, Rosalie en Kristel zijn erg trots op de prestaties van deze dames!

IMG_6153 [31558]