Skip to content

5 Turnsters van K.E.V Vriezenveen door naar de DISTRICTFINALE.

Afgelopen zaterdag 24 maart werd de finale toestel turnen 4de divisie gehouden in de sporthal in Hengelo, maar liefst 10 turnsters van K.E.V waren geselecteerd voor deze wedstrijd, wat natuurlijk al een hele prestatie is.
Bij deze wedstrijd mag er ook weer een klein gedeelte doorstromen naar de district finale mits je natuurlijk genoeg punten hebt gescoord om door te kunnen.
Dus zeker een mooi doel om te bereiken voor onze turnsters!!
In wedstrijdronde één op baan één was het de beurt aan de pupillen 1. Lieke Kerkdijk, Marliek Eshuis en Merle Staal mochten beginnen op de vloer. Bij het in turnen konden de meiden de laatste elementen nog oefenen en daarna begon de wedstrijd. Ze deden alle drie heel erg hun best en dat was ook te zien! De dames lieten allemaal een mooie oefening zien en dat was ook terug te zien in de punten. Door naar het tweede toestel, sprong. Hier laten de meiden een salto zien en een overslag over de kast. Ook dit ging heel erg goed en ze waren alle drie heel erg tevreden. Als derde toestel was de brug aan de beurt. Ook hier kregen de meiden nog even de tijd om de oefening te oefenen voor de wedstrijd. Stuk voor stuk lieten de dames weer een mooie oefening zien. Door naar het laatste toestel, de balk. Hier waren ze alle drie wel een beetje zenuwachtig voor. Vol goede moed begonnen ze alle drie aan de oefening en met succes! Ze bleven op de balk staan en turnden een mooie oefening. Merle is met een puntenaantal van 48,475 op de 15e plek geëindigd. Lieke is met een puntenaantal van 49,950 op een 6e plek geëindigd en Marliek is met een puntenaantal van 50,450 op een 5e plek geëindigd. Marliek en Lieke zijn allebei door naar de finale. De meiden hebben het alle drie heel erg goed gedaan en de trainsters zijn trots op ze
Aan de andere kant op baan twee was de beurt aan Wies Quaink in de categorie Jeugd 1, zij was nog de enige turnster van K.E.V uit deze categorie wat door mocht naar de finale.
Maar wat heeft ze een top wedstrijd gedraaid zeg! Het ging perfect!
in de vorige wedstrijd had ze een val met de uitzwaai salto van de brug af, maar na veel oefenen in de training lukte dit onderdeel en ze stond met beide benen op de grond, ze mag zeker trots op haar zelf zijn !
Ze eindigde op de 10e plek en hiermee heeft ze de district finale gehaald waar ze mag deelnemen op 21 april. Super knap gedaan.
In ronde drie op baan één was het de beurt aan Britt Dasselaar. Zij is categorie Instap. Ze begon op het onderdeel brug waar ze een keurige oefening liet zien, ondanks dat haar handen vol blaren zaten van de trainingen. Heel knap gedaan! Voor het volgende onderdeel balk was Britt erg zenuwachtig. Maar ze liet een prima oefening zien. Helaas had ze één val met de koprol. De laatste twee onderdelen waren vloer en sprong. Ook deze toestellen heeft ze keurig geturnt. Britt haalde een keurige 10e plaats en ze is dan ook dik verdiend door naar de district finale op 21 april.
Op baan twee mocht Isa Voerknecht beginnen aan haar wedstrijd ,zij kwam uit in de categorie Junior.
Isa had gedurende de wedstrijd nog wel last van wat zenuwen, maar gelukkig waren de zenuwen haar niet de baas en kon ze gewoon haar oefeningen turnen.
Wat was ze netjes en elegant op de vierkante vloer, je kon echt merken dat Isa vooruit is gegaan en alles zag er veelbelovend uit!
Sprong vind ze nog steeds moeilijk, haar element was een half in gedraaid en een halve draai uit, na een paar sprongen te hebben geoefend en een aantal aanwijzingen van de trainster lukte het haar om een goede sprong te laten zien aan de jury.
Isa eindigde op een 10de plek en heeft ook een plekje in de district finale behaald, super knap ook! En ook Isa mag trots op haar zelf zijn!
In wedstrijd ronde vier op baan één was het de beurt aan de pupillen 2, Annelin Smelt en Lynn Bijlstra. De dames begonnen op het onderdeel sprong. Hier lieten de dames een streksalto los en een overslag over pegasus zien. Allebei de dames sprongen heel netjes en Annelin had zelfs beide sprongen helemaal tot stand. Het volgende onderdeel brug ging ook erg goed. Lynn had op de training erg hard geoefend voor de zolendraai en deze liet ze dan ook in de oefening zien. Het voorlaaste toestel balk ging bij zowel Lynn als Annelin erg goed. Ze bleven beide de hele oefening netjes op de balk staan. Ook het laatste onderdeel vloer ging erg goed. Lynn behaalde een mooie 18e plaats en Annelin werd 15e. De dames zijn helaas net niet geplaatst voor de distrit finale maar mogen erg trots zijn op hun prestatie deze wedstrijd.
In baan twee was het de beurt aan onze Senioren Lisanne Smelt en Annelot Bolk. Jeej wat hadden ze een lol samen! Mooi om te zien! De dames hebben veel aan elkaar gehad, ze pepten elkaar op wanneer het nodig was en maakten de wedstrijd in stijl af.
De dames hebben hun best gedaan, Maar helaas konden ze net niet de punten bij elkaar turnen om door te mogen naar de district finale. Lisanne Smelt eindigde op een mooie 13de plek en Annelot Bolk eindigde op een mooie 19de plek.
En ook deze dames mogen trots op zich zelf zijn!
De trainsters Sharon Drenthen, Kristel Slaat, Rosalie Altena, Ingrid Fokke en Carmen den Drijver zijn erg trots op alle dames.