Skip to content

5e Divisie wedstrijden

Zaterdag 30 januari werden de 5e divisie wedstrijden toestel turnen gehouden in Nieuwleusen. In ronde 2 was het de beurt aan Tessa Kemp en Jade Beldman. Voor deze dames was het hun eerste wedstrijd op dit niveau. Zij mochten beginnen op het toestel vloer, het waren mooie oefeningen met hier en daar wat schoonheidsfoutjes, Jade behaalde 9.7 en Tessa 9.55. Vervolgens was sprong aan de beurt, beide dames hadden veel moeite met dit toestel tijdens de training omdat ze sinds dit jaar met de plank over de pegasus moeten springen. Toch hebben beide 2 sprongen gemaakt, helaas maakte Tessa van 1 overslag een arabier waardoor ze een 4,7 had voor sprong. Jade heeft 2 overslagen geturnd en behaalde 9,1 punten. Het volgende toestel was de brug, hier hebben beide meiden gedaan wat ze konden, voor de volgende wedstrijden zullen we extra elementen moeten gaan toevoegen voor betere scores nu had Jade een 9,6 en Tessa een 10.00. Tot slot het toestel balk waar de specialiteit ligt van deze dames. Tessa behaalde hier een score van 11,45. Helaas had jade een val van de balk zij behaalde een 10,5. Beide dames hebben zich niet rechtstreeks geplaats voor de finale dus zullen zij deel gaan nemen aan de play off wedstrijd.

In ronde 3 was het de beurt aan Tara Olthof. Jente Sietsema en Madelein Bolk. De meiden mochten starten op het toestel balk. Er waren hier en daar toch wel wat zenuwen zichtbaar waardoor Jente haar oefening even kwijt, gelukkig herpakte ze zich en behaalde ze 12,45 punten. Madelein wist helaas tijdens de wedstrijd niet op de balk te blijven ze had een val na haar koprol de rest van de oefening werd netjes afgemaakt en ze behaalde 12,25 punten. Als laatst was Tara aan de beurt, zij wist de hele oefening af te maken zonder vallen en behaalde een mooie score van 13,25. Het volgende toestel was de vloer, dit ging erg goed ze hebben alle 3 een mooie strakke oefening laten zien, dit was terug te zien aan de mooie cijfers Jente behaalde 13 punten, Madelein 14,1 en Tara 14,3. Daarna mochten de dames hun kunsten op het toestel plankoline kast laten zien. Hier hebben de drie dames allemaal 2 mooie overslagen laten zien. Deze werden beloond met de volgende punten Jente 13,27, Madelein13,45 en Tara13.7. Tot slot moest er nog  geturnd worden aan de brug. Madelein begon sterk maar viel helaas met het ophurken , ze herpakte zich goed en maakte de oefening netjes af, ze haalde hier 12,25 punten. Jente had vrijdag op de laatste training een blaar gekregen, deze ging tijdens haar wedstrijdoefening weer kapot, toch wist zij haar oefening af te maken en zij kreeg nog 12,45 punten voor haar oefening. Tot slot was Tara aan de beurt zij wist een nette oefening te laten zien en kreeg hier 14,6 punten voor. Tara heeft de 1e plaatst weten te bemachtigen met haar nette oefeningen zij is direct geplaats voor de finale. Madelein heeft zich ook rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale en Jente zal op de play off gaan strijden voor een plaats in de finale.

In de laatste ronde was het de beurt aan Lynn van der Cozijnen. Zij mocht beginnen op het toestel vloer, hier begon ze netjes maar viel helaas terug bij de handstandkoprol dit heeft haar veel puntenverlies opgeleverd, de rest van de oefening had zij netjes afgemaakt ze behaalde  9,6 voor vloer. Dit moest natuurlijk even goed gemaakt worden bij het volgende toestel, dit was de sprong. Zij heeft hier 2 perfecte overslagen laten zien die werden beloond met 11,6 punten het hoogste behaalde cijfer voor sprong uit haar categorie. Na sprong was de balk aan de beurt de oefening werd met hier en daar wat wankeltjes netjes geturnd ze behaalde hier 12,7 punten. Vervolgens was het laatste toestel de brug aan de beurt. Lynn heeft de brug oefening strak en rustig uitgevoerd en afgesloten met een mooie salto ze haalde hier 13,4 punten. Helaas heeft ze zich door de lage score bij vloer niet rechtstreekst weten te plaatsen voor de finale maar dit gaat tijdens de play off wedstrijd vast goed komen.

Jade, Tessa, Jente en Lynn turnen op 19 maart de play off in Rijssen om zich te plaatsen voor de finale deze zal plaats vinden op zaterdag 16 april in Losser.

IMAG1605 IMAG1611IMAG161920160130_125910
IMAG1614