Skip to content

7 Acro teams KEV door naar District!

regio acroAfgelopen zaterdag werden de Overijsselse Kampioenschappen gehouden voor acro teams op D en E niveau. Maar liefst 14 teams van KEV hebben zich geplaatst voor deze kampioenschappen en strijden om een plek in de districtsfinale. Dat het niveau in de loop van het seizoen steeds hoger word is deze dag wel gebleken. Gelukkig is dit bij vele teams van KEV ook zo. Minder dan de helft van de deelnemers zal doorstromen naar het district, dus het was alles op alles zetten in deze wedstrijd. Nog nooit heeft KEV zich met zoveel teams weten te plaatsen voor de districtsfinale.

In de ochtend stonden de E senior duo’s te trappelen om te beginnen. Het deelnemers veld was erg groot met maar liefst 30 teams. Een grote klus dus om te zorgen dat ze bij de eerste 13 weten te eindigen. Anna Scherphof en Nienke Wilharms hebben het erg goed gedaan. De dans zag er keurig uit en de elementen gingen prima. Er waren teveel kleine foutjes die voor de aftrekken zorgden. Ze werden keurig 21e met het cijfer 23.932. Iris van Huizen en Madelein Bolk genieten altijd veel van hun optreden. Artistiek hebben ze zich verbeterd, maar helaas hier en daar wat technische foutjes. Ze kwamen op een 25e plaats met 23.433 punten. Lianne Schoemaker en Maartje Roelofs mochten alsnog meedoen aan deze wedstrijd. Door een uitvaller kwam er een plekje vrij en konden ze alsnog laten zien wat ze waard waren. Ze hebben het keurig gedaan met helaas een foutje in de opbouw, maar ze mogen tevreden zijn met een 18e plaats en 24.199 punten. Cindy Platenkamp en Debora de Jong hadden zich in de voorwedstrijden al bewezen dat ze bij de besten horen. Het was even erg spannend of ze dit ook nu weer konden waarmaken. De oefening ging erg goed, met wat kleine foutjes. Een verdiende 24.866 punten zorgde voor een uitstekende 10e plaats wat resulteerde in een plek op de districtsfinale.

regio acro1De groepen op D niveau mochten ook aan de start verschijnen. Als eerst voor KEV kwamen uit: Monique Wild, Anouk Starke en Ghislaine Geerts. Dit drietal is dit seizoen net begonnen en een plek op deze Overijsselse kampioenschappen was al een geweldig resultaat. In het deelnemersveld van 20 teams werd het een lastige klus om bij de eerste 9 te eindigen. Ze hadden niets te verliezen en gingen er helemaal voor. De elementen gingen best goed, alleen werden er teveel kleine fouten gemaakt. Ze werden 16e met het cijfer 22.95. Laura jansen, Sanne Bosch en Lynn van de Cozijne hebben de laatste trainingen hard gewerkt aan hun oefening en dat was vandaag goed te zien. Hun beste oefening van het seizoen. Met 24.5 punten kwamen ze op een keurige 11e plaats. Ze zijn eerste reserve. Lisann Starke, Anne Warmink en Laura van de Hel hebben ook hun oefening en elementen verbeterd. Dat is vooral te zien aan de cijfers voor artistiek en technisch. Helaas ging een element niet naar behoren en is daarom afgekeurd. Wat resulteerde in een aftrek van min. 2.7 punten. Ze kregen het cijfer 21.5 en kwamen op een 20e plaats, maar mogen zeer tevreden zijn over hun wedstrijd. Kirsten Jansen, Demi kosters en Iris Exel moesten technisch en artistiek hoog scoren om in de running te blijven. Dat deden ze geweldig. Een uitstekende 7e plaats met 25.5 punten was het resultaat. Zij zijn door naar het district. Als laatste trio in de ochtend was het aan Anouk Berkhoff, Sharice Velthuis en Maudee Lesscher om te laten zien wat ze kunnen. Ze hebben een uitstekende oefening gedraaid, maar helaas ook hier een element afgekeurd. Was wel erg zwaar beoordeeld, maar geen discussie mogelijk. Met 24.55 kwamen ze op een 10e plaats. Gelukkig krijgen ze de kans om alsnog verder te komen, want ook hun zijn door naar de districtsfinale.

In de middag was het aan Michelle Marsman en Annelot Bolk om de jury hun kunnen te tonen. Ze kwamen uit in de categorie D Duo

In de laatste wedstrijd van de dag was aan onze herenteams om de puntenlimiet te halen. Ook zonder concurrentie is doorstroming naar district geen feit. Het puntenlimiet van 23 punten moet gehaald worden. Het gemengd duo op E niveau, Maarten Schoemaker en Florien Bosman, wisten dat ze de nodige punten moesten halen en voerden de oefening erg netjes uit. Hier en daar wat kleine foutjes, maar 24 punten en de eerste plek is een uitstekende prestatie wat resulteerde in een plaats in de districtsfinale. Ook het herenduo E senior, Marc van os en Ties Hoften heeft de finale gehaald. Hun oefening ging keurig en kwamen daarmee op een 1e plaats met 24.24 punten. Erg goed gedaan. Het laatste team dat voor KEV uitkwam waren de heren Melvin Coolen en Thomas Tempert. Ze kwamen uit op D niveau. Hun oefening ging niet helemaal vlekkeloos en moesten een element opnieuw opbouwen. Gelukkig hielden ze nog genoeg punten over en werden met 23.6 punten 1e. Ook zij zijn geplaatst.’s. Het ging erg goed, beter dan ze beiden eerder hebben laten zien. Dus het wachten op het cijfer was erg spannend. Met 25.2 punten werden ze keurig 6e en hebben ze een plek in de districtsfinale veroverd! Cheryl Uitslag, Jeanine van Egten en Mirte Wilharms strijden in de categorie E senior groep om een plek in de districtsfinale. Hun uitstraling is al erg verbeterd en dat lieten ze goed zien. Helaas waren niet alle elementen helemaal zuiver uitgevoerd waardoor ze helaas iets tekort kwamen ten opzichte van de concurrentie. Met 24.3 punten kwamen ze op een keurige 10e plaats.

 

Op 21 maart word de districtsfinale gehouden waar de 7 teams van KEV mogen uitkomen. Cindy Platenkamp, Debora de Jong, Kirsten Jansen, Demi Kosters, Iris Exel, Anouk Berkhoff, Sharice Velthuis, Maudee Lesscher, Michelle Marsman, Annelot Bolk, Maarten Schoemaker, Florien Bosman, Marc van Os, Ties Hoften, Melvin Coolen en Thomas Tempert zullen we allemaal in deze districtsfinale terugzien. Hopelijk zullen velen van hen doorstromen naar de ½ finale van het NK. De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen, Iris van Huizen en Melanie Webbink zijn al erg tevreden over het hele seizoen en hopen op nog meer succes!