Skip to content

7 NK Titels C niveau voor springers KEV

Jeugdspringselectie: De meisjes die hieraan meededen zijn allemaal geboren in 2005. Het is dus nog een zeer jonge groep aangezien de jeugdcategorie bestaat uit kinderen die geboren zijn tussen 2003-2006. Toch zijn ze enorm aan elkaar gewaagd en hebben ze een ongelooflijke teamspirit. Ze gingen er volledig voor. Het team bestaat uit : Anke Meijers, Daniëlle Borger, Iris Exel, Merel Smit, Kirsten Schaap, Marit Zagers, Lieke Grol en Tara Olthof. Ze begonnen op het onderdeel minitrampoline. Hier lieten ze zien waarvoor ze gekomen waren. Alle sprongen werden netjes en hoog uitgevoerd en waren er geen foutjes te bekennen. Het tweede onderdeel was plankoline – kast. Ook hier zetten ze hun beste beentje voor en sprongen ze de sterren van de hemel. Het derde toestel was het onderdeel tumblingspringen. Dat niet alles foutloos ging, maakte de meiden niet uit. Ze zouden op het laatste onderdeel weer laten zien dat ze het wel konden. Het allerlaatste toestel was mini-springtoestel. Mooi uitgevoerde sprongen, netheid, hoogte en techniek. Alles werd uit de kast gehaald op dit laatste toestel. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat deze meisjes maar liefst 3 x Nederlands kampioen waren geworden. Op elk toestel met meer dan 2 punten verschil op de concurrentie. Aan het einde van de dag werd bekend dat deze ploeg ook nog eens de allerhoogste dagscore hadden behaald van iedereen. Hiervoor ontvingen ze ook nog eens een wisselbeker.

Na de vakantie gaan deze meisjes promoveren naar B niveau, weer een stapje hogerop. De leiding, Yvonne, Renate en Angelique zijn zeer trots op deze meiden en zien het B niveau met vertrouwen tegemoet.

Ook de heren lieten dit jaar weer zien wat ze konden. Het seniorenteam bestaande uit Bastiaan van Vredendaal, Ruben Arendshorst, Hidde Meintema, Wouter Hendriks, Max Scholten, Jelmer Lesscher en Otmar Lesscher kwamen uit op de toestellen minitrampoline, plank pegasus en minitrampoline pegasus. De heren lieten zien wat ze het afgelopen jaar weer hebben geleerd en sprongen netjes. Hier een daar werd een foutje gemaakt, maar over het algemeen werd er goed gesprongen. Na de vakantie zullen deze heren ook promoveren naar de B- lijn. Dit wordt weer een nieuwe uitdaging voor dit team en trainer Ruben Aalderink gaat er samen met hen het komende jaar flink tegenaan om ook op dat niveau prijzen en een goede score te behalen.

De teams van de C springgroep hebben ook succes geboekt. Met maar liefst 4 teams uit deze groep werd deelgenomen aan dit NK. De jeugdploeg was in de ochtendwedstrijd aan de beurt. Jeugdteam 1 is een team die nog niet zo lang bij elkaar zijn. Voor de meesten was dit zelfs het 1e NK wedstrijd. Dat bracht bij de meiden wel aardig wat spanning met zich mee. Op 4 onderdelen gingen ze de strijd aan met hun concurrentie. Amber Smit, Jade Beldman, Tessa Kemp, Mirte Wilharms, Tess Winkel, Maartje Roelofs, Jente Sietsma en Madelein Bolk zetten hun beste beentje voor en probeerden de zenuwen in bedwang te houden. Dat lukte helaas niet altijd, waardoor er her en der wat foutjes gemaakt zijn. Maar sommige moeilijke sprongen ging juist weer heel goed. Helaas kon Diede Eshuis deze wedstrijd niet meedoen. Het niveau in deze categorie lag erg hoog deze dag, dus dat betekende dat kleine foutjes al snel flink afgestraft werden. Voor de podiumplekken kwamen ze helaas net iets te kort, maar dat ze kunnen springen en dat het erin zit hebben ze zeker laten zien. De meiden mogen zeer tevreden zijn.

In de middag was het een erg druk schema voor KEV. Bijna elke ronde stond er een team klaar. Op de minitramp onderdelen kwam KEV zelfs uit met 2 juniorenteams. Team 1 bestaat uit: Sanne Bosch, Lotte Stegeman, Maaike van Mispelaar, Lyanne Eshuis, Marloes Uitslag, Ellen Schoenmaker, Kaylee Klos, Emma van den Bosch. De drie trampoline onderdelen gingen prima, met her en der wat foutjes, maar wel weer goed hersteld. Vooral het tafelspringen ging erg goed , want daar mocht dit team op de 2e podiumplek plaatsnemen. Wat een mooie prestatie. Een prijs op pegasus minitramp ging net aan hun neus voorbij, daar eindigden ze op een 4e plaats. Het trampoline springen ging niet helemaal naar wens, dat ging bij het 2e team wat beter. Het 2e juniorenteam bestaat uit: Lieke Dasselaar, Jette Naafs, Maud Olthof, Lotte van Mispelaar, Michelle tempert, Nienke Jaspers Fayer, Jetske Kobes en Soraya Schooten. Dit team is een jong juniorenteam. Vorig jaar sprongen ze nog mee in de jeugd en nu moesten ze zich stand houden tussen het geweld van de junioren. En dat is ze goed gelukt. Af en toe een valletje gebeurde wel, maar zelfs een 5e plaats op trampoline is een uitstekende prestatie. Erg goed gedaan meiden.  Op de onderdelen plank en tumbling hebben Soraya Schooten, Michelle Tempert en Maud Olthof zich aangesloten bij het 1e team. De plank hebben ze wat eisen laten liggen, maar wel weer goed hervat. Het tumblingspringen ging naar behoren. Erg goed gedaan. Helaas dacht de jury daar anders over. De duwfases zijn niet voldoende aanwezig. Maar we hebben er een goed gevoel over en dat is het belangrijkste.

De senioren kwamen met zijn 15-en naar deze wedstrijd. Per onderdeel is de samenstelling van het team gewisseld. Sommigen hebben al onderdelen op B lijn gesprongen. Op de meeste onderdelen bestaat het team uit: Annelien Hoff, Berdien Egberts, Rowi Bakhuis, Corine Runhart, Esther Grobben, Tess Kleinjan, Jody Goosselink en Amber Meulenbeld. Op een aantal toestellen werd dit door onderstaande dames bijgevuld, vooral het tumblingspringen. Vera Goosselink, Annemarie Schoemaker, Anja Veldhuis, Jacquelien Smit, Els Nijland, Leonie Reuvers en Heidi Egas. Ook bij dit team viel niet alles op de plek bij sommige onderdelen. Af en toe een val of een herhaling zorgde voor wat extra aftrek, waardoor een podiumplek buiten zicht viel. Maar ze eindigden in de bovenste middenmoot en dat is een uitstekende prestatie. Het onderdeel tumbling ging heel erg goed. De dames sprongen de ene serie na de andere bijna foutloos. Dat resulteerde in een geweldige 1e plaats en zijn dus Nederlands Kampioen geworden op dit onderdeel. Ook de trainers kregen hier een beetje kippenvel van, omdat dit een mooie slotwedstrijd is geworden voor een aantal senioren.

Wat zijn de trainers en voorturners, Monique Wild, Laura Jansen, Emma Fraterman, Anouk Berkhoff, Robert de Graaf en Melanie Webbink ontzettend trots op al deze teams. Vol verwachting kijken ze uit naar het seizoen dat komen gaat.

IMAG0985IMAG0995