Skip to content

7 NK titels KEV springteams C niveau, 5 X zilver en 3 X brons

Met maar liefst 7 teams kwam KEV aan de start van deze finale. Al eerder dit seizoen hebben al deze teams bewezen dat ze bij de besten van Nederland horen door zich voor deze C finale te plaatsen op de verschillende onderdelen. Per onderdeel was er een finaleplek te verdienen en dus ook een podiumplek. Maar liefst 7 NK titels, 5 zilveren en 3 bronzen bekers hebben de teams in de wacht gesleept. KEV kan spreken van een succesvol Nederlands Kampioenschap C niveau en een mooie afsluiting van een geweldig seizoen!

C-selectie
De C-selectie wist zich met 4 teams te plaatsen voor deze finale. Voor de junioren en senioren is dit de laatste wedstrijd van het seizoen, en dus nog 1 keer alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. De meiden van het jeugdteam mogen volgende week nog schitteren op de individuele springwedstrijden. Het was een moeilijke opgave om een podiumplek te behalen, maar zeker niet onmogelijk.

Het juniorenteam 1 werkte erg netjes.  Lyanne Eshuis, Maaike van Mispelaar, Lotte Stegeman, Emma van den Bosch, Ellen Schoemaker, Meike Hamhuis en Michelle Tempert lieten zich niet weerhouden om de series goed te voltooien, maar af en toe werd er een foutje gemaakt, waardoor de jury aftrekken moest geven. De makkelijkere sprongen waren relatief het moeilijkst deze dag, maar door de mooie afwerking en goed uitgevoerde moeilijkere sprongen wisten ze in het klassement stand te houden. Een dikverdiende 2e plek op minitramp springtoestel was een mooie kroon op hun prestaties. Helaas op het onderdeel minitramp net een 4e plek en buiten het podium. De plank pegasus waren de verwachtingen niet heel hoog, vooral erg goed van de dames dat ze zich hierop wisten te plaatsen. Lieke Dasselaar heeft het eerste team hierop versterkt en ze kregen een mooie 5e plaats. Het tumbling team bestond uit : Lyanne, Lotte, Maud, Fleur, Carmen, Meike, Jade, Ellen en Michelle. Helaas waren er 2 vallen in de eerste 2 series, waardoor het uitvoeringscijfer flink omlaag ging, maar de series daarna gingen erg mooi. We hadden zelfs een extra flickflack, waar we niet op gerekend hadden en de salto’s gingen erg hoog. Een keurige 7e plek.

Het juniorenteam 2 had zich op alle 3 trampoline onderdelen geplaatst. Lieke Dasselaar, Maud Olthof, Carmen Meulman, Diede Eshuis, Jetske Kobus, Jade Beldman, Tessa Kemp en Fleur Prinsen (Nienke Jaspers Fayer helaas geblesseerd) vormden dit jonge team. Dit leeftijd van dit team is wat jonger dat het 1e team. De trainers vonden het al super knap dat ze zich voor het NK wisten te plaatsen. De sprongen gingen erg netjes. Af en toe waren de sprongen wat aan de lage kant, maar ze wisten zich goed staande te houden. Het podium was bijna in handbereik voor dit team op het onderdeel Tafel en eindigen hierop een 5e plaats met kleine verschillen op de nummer 4 en 3. Op de onderdelen minitramp en minitramp pegasus eindigden ze keurig op een 7e plaats.

Het jeugdteam mocht op 4 onderdelen aan de start verschijnen. In de ochtend werd het onderdeel airtumbling gesprongen. De dames Seline Oudelaar, Florien Bosman, Maartje Roelofs, Noortje Lemans, Jente Sietsma, Madelein Bolk, Indy Schoemaker, Amber Coes en Evy Dekker deden dit uitstekend! Met prachtige sprongen werden ze verdienstelijk 2e. Ontzettend trots stonden ze op het podium. Helaas kon Myrle Vossebeld nog niet meedoen, maar zal er volgend seizoen weer bij zijn. In de middag werden de overige  onderdelen gesprongen door de dames. In de trainingen hebben ze laten zien dat ze alles beheersen en er helemaal klaar voor waren. Helaas konden de zenuwen niet helemaal in bedwang gehouden worden en werden er bij de wat simpelere sprongen foutjes gemaakt met grote gevolgen. Maar dat weerhielden de dames niet om te laten zien dat ze er thuishoorden. Mooie Arabieren en overslagen lieten ze aan de jury zien. Ontzettend goed dat ze eindigden op een mooie 4e plaats op onderdeel Springtoestel minitramp. Op de onderdelen tumbling en plankoline kast een keurige 5e plek verdient.

Het laatste team voor de C selectie waren de senioren. Ze deden op 3 onderdelen mee aan de plaatsing en mochten op al deze onderdelen naar dit NK. Berdien Egberts, Rowi Bakhuis, Annelien Hoff, Corine Runhart, Tess Kleinjan, Esther Grobben, Kaylee Klos, Ghislaine Geerts en Sanne Bosch vormden dit geweldig team. Helaas moest Amber Meulenbeld vanwege een blessure dit NK laten voorbijgaan. Het onderdeel tafel en minitramp springtoestel gingen erg netjes. Waarbij de netheid over het springtoestel wat hoger lag. Mooie sprongen en weinig fouten werden er gemaakt. Super goede prestatie dat ze op beide onderdelen 3e zijn geworden. Het onderdeel minitramp zat er goed in, maar hier werden net iets teveel foutjes gemaakt waardoor een podiumplek uit het zicht was.

De trainers Robert de Graaf, Melanie Webbink en Anouk Berkhoff zijn samen met voorturnsters Laura Jansen, Monique Wild en Emma Fraterman erg blij met de resultaten en bovenal erg trots.

Voor Robert en Melanie was het ook een bijzondere wedstrijd. Na 15 jaar stonden ze deze dag voor het laatst met deze teams op de groepsspringwedstrijden. Robert zal na de zomervakantie niet meer lesgeven bij KEV en Melanie zal zich volledig gaan richten op de Acrogymnastiek binnen KEV.

Ze voelen zich vooral bevoorrecht dat ze trainers mochten zijn van al deze kanjers en zullen ze ook erg gaan missen!

Heren-jongens springgroep
Dit jaar deden er 2 heren-teams mee aan de wedstrijd.

De heren senioren sprongen op de toestellen trampoline vrij en trampoline pegasus en behaalden op beide toestellen voldoende punten en verdienden twee keer goud. Het heren- team bestaat uit Wouter Hendriks, Jelmer Lesscher, Hidde Meintema, Willen Heuven, Thijmen Schepers en Max Scholten.

Voor het eerst deden dit jaar de jeugd- jongens mee. Zij sprongen op de toestellen trampoline vrij, plankoline kast en trampoline pegasus en behaalden drie keer goud. Dit top team bestaat uit: Mees Bekke, Thijs Koenderink, Floris ter Steeg, Bo Schottert, Ian Kottink, Mees Meintema, Jelle Folbert en Daan Scherphof.

Een hele prestatie van beide herenteams!

Springselectie A-B

Dit nog zeer jonge team bestaat uit Guusje Smelt, Annelin Smelt, Alysha Schonewille, Emily di Gregorio, Meike Wilharms, Lieke Grol, Jetske Mulder, Lyn Bijlstra en Imry de Jong. Zij trainen bij de springselectie A-B . Voor hen is het de enige keer dat ze meedoen op dit niveau om wedstrijdervaring op te doen. Na de zomer gaan zij allemaal over om dat seizoen mee te doen op A/B niveau. In het begin van het seizoen konden ze dit niveau nog niet helemaal aan, maar als je ziet wat ze in een jaar tijd allemaal geleerd hebben, piekten ze zaterdag op het juiste moment. De meiden waren niet zo zenuwachtig als met de plaatsingswedstrijden in Februari en waren beter voorbereid op wat komen ging. Deze groep is enorm gedreven en durven elkaar ook aan te spreken als er iets niet helemaal naar behoren gaat. Zaterdag lieten ze zien wat ze konden en haalden het maximale resultaat in een sterk deelnemersveld. Ze werden maar liefst 2 x Nederlands kampioen op de onderdelen tumbling springen en Airtumbling. De sprongen waren van een hoge moeilijkheidsgraad en werden super strak uitgevoerd. Op het onderdeel plankoline kast behaalden ze een 3e plaats, maar lieten zien wat ze konden . Op het onderdeel minitrampoline werden de sprongen iets minder hoog uitgevoerd als in de lessen. Toch behaalden ze op dit toestel nog een mooie, welverdiende 2e plaats en ook op het laatste onderdeel mini-springtoestel lieten ze zien wat ze in huis hadden. Op dit onderdeel kwamen ze 0.4 tekort voor de 1e plaats, maar al met al kunnen de meiden en hun meegereisde trainsters Annelot Bolk, Angelique Smit en Renate Büter en ouders super trots zijn.

Krant [425637]