Skip to content

7 springteams KEV op 22 onderdelen door naar NK C-lijn

IMAG1656 [136110]

In Hellendoorn werden afgelopen zaterdag, 20 februari, de plaatsingswedstrijden gehouden voor groepsspringen op C niveau. Maar liefst 7 teams kwamen deze dag aan de start voor KEV op totaal 26 onderdelen. Een team bestaat max. uit  9 deelnemers en kan zich per toestel plaatsen. Per sprong mag de trainer de beste 6 turnsters inzetten. Alle teams hadden hard getraind en dat resulteerde in 22 plaatsingen voor het NK op 4 juni in Surhuisterveen.

AB selectie:

Dit zeer jonge team bestaat uit de dametjes Emely di Grigorio, Guusje Smelt, Meike Wilharms, Annelin Smelt, Jetske Mulder, Lynn Bijlstra en Imry de Jong. Helaas was Lieke Grol ziek en kon dus niet mee doen. Ook Alysha die mee zou doen op airtumbling was geblesseerd. Voor iedereen was dit de 1e wedstrijd op dit niveau en dat bracht veel spanning /stress met zich mee. Ze begonnen aan het onderdeel tumbling en wisten hierop met een nette serie een 3e plaats te behalen. Na dit onderdeel was het de beurt op plankoline – kast. Hierop lieten ze wel wat punten liggen qua uitvoering. In de lessen ging dit echt een stukje beter. Toch nog een 3e plaats op dit toestel. Hierna was er even rust voordat ze aan het 3e onderdeel mochten beginnen. Ze kwamen steeds meer in de wedstrijd en dat kon je zien. Met het inturnen was het nog even gehaast en niet erg goed, maar toen de wedstrijd begon stonden ze er en werden ze verdienstelijk 2e op dit onderdeel. Het 4e onderdeel was mini-springtoestel, en hier lieten ze een sterk staaltje springen zien. Ze werden op dit onderdeel verdienstelijk kampioen van Noord Nederland. Het laatste onderdeel airtumbling ging erg goed. Toch viel het cijfer wat tegen. Wat bleek… 1 sprong te weinig gesprongen. Dit geeft veel aftrek maar desondanks toch nog een 1e plaats. Deze meisjes mogen op alle 5 de onderdelen door naar het NK. De leiding, Renate Büter, Yvonne Omvlee en Angelique Smit zijn enorm trots. Assistent Sanne Nijhuis heeft deze groep vandaag begeleid en daar wil de groep haar dan ook voor bedanken.

Jongens springgroep:

Bij de jongens deden er dit jaar voor het eerst twee teams mee aan de plaatsingswedstrijd.

Het jeugdteam bestaat uit: Mees Bekke, Thijs Koenderink, Floris ter Steeg, Ian Kottink, Bo

Schottert, Mees Meintema, Jelle Folbert en Daan Scherphof. Ze deden mee op 3 toestellen.

Bij het toestel plankoline kast behaalden ze een score van 13.55, bij trampoline pegasus 14.50 en trampoline vrij maar liefst 18.45. Hierdoor plaatsten de jongens zich op alle drie de toestellen en gaan ze voor het eerst meedoen aan het NK.

Het seniorenteam bestaat uit: Wouter Hendriks, Jelmer Lesscher, Otmar Lesscher, Hidde Meintema, Willem Heuven, Thijmen Schepers, Ruben Arendshorst en Max Scholten. Ze hebben zich geplaatst voor de toestellen trampoline vrij met 17.85 punten en trampoline pegasus met 18.00 punten en zullen ook weer meedoen aan het NK.

C selectie:

Maar liefst 4 teams van de C-selectie waren ingeschreven voor deze plaatsing. In de ochtend stond het jonge en nieuwe jeugdteam vol spanning te wachten tot ze mochten springen. Het team is nog maar een half jaartje bij elkaar. Sommige springen al iets langer, maar voor velen was dit hun eerste grote en belangrijke wedstrijd. Florien Bosman, Maartje Roelofsen, Seline Oudelaar, Noortje Lemans, Jente Sietsma, Madelein Bolk, Berthe Nijland, Amber Coes en Evy Dekker begonnen aan hun onderdeel tumbling. Dit is voor een uurtje training in de week een moeilijk onderdeel voor deze meiden. Maar ze hebben hun uiterste best gedaan en dat was te zien. Een klein valletje en een verkeerde sprong zorgde voor wat aftrek, maar ze mogen zeer tevreden zijn. Helaas was het net niet genoeg om te plaatsen op dit onderdeel. Vervolgens stond het plankoline kastspringen op het programma. Alle sprongen over de breedte van de kast gingen keurig. Helaas ging het bij de arabier niet zoals het hoorde, maar de overslagen zagen er keurig uit. Een plaatsing op dit onderdeel was daarom ook dik verdiend. Het onderdeel trampoline beheersen de meiden de laatste tijd steeds beter. Helaas zorgde wat vallentjes en een weigering voor de aftrekken en konden de plaatsing net niet halen. Het onderdeel pegasus minitramp begon netjes, maar een twee valletjes en wat slordigheden maakte het erg spannend bij de uitslag. Ze hebben zich goed staande gehouden en mogen ook op dit onderdeel naar het NK. In de middag werd nog de airtumbling gesprongen. Dit ging keurig en netjes. Een klein foutje zorgde voor aftrekken. Maar als 2e team mogen ze ook op dit onderdeel naar het NK.

Alle junioren zijn opgedeeld in 2 teams. Het concurrentie veld was hier wat groter en ligt rond de 10 teams. Het eerste team bestaat voornamelijk uit: Maaike van Mispelaar, Lyanne Eshuis, Lotte Stegeman, Emma van den Bosch, Ellen Schoemaker, Meike Hamhuis, Michelle Tempert en Nienke Jaspers Fayer.  Op het onderdeel plank kwam Lieke Dasselaar dit team versterken.  Het onderdeel pegasus minitramp ging erg geslaagd! Mooie sprongen vlogen door de lucht. Een 2e plek was daarom ook dik verdiend en zorgde voor een plek op het NK. Het onderdeel trampoline ging met inturnen niet vlekkeloos. Gelukkig ging de wedstrijd zelf goed en de schroeven kwamen tot stand. Een 4e plek resulteerde in een plaatsing voor NK. Het onderdeel plank was niet een groot succes. Hier werden veel fouten gemaakt en daardoor was een plek in de finale net niet haalbaar.

Het 2e junioren team bestaat uit: Lieke Dasselaar, Maud Olthof, Jetske Kobes, Fleur Prinsen, Carmen Meulman, Jade Beldman, Tessa Kemp en Diede Eshuis. Dit team deed mee op 3 onderdelen. Het eerste onderdeel tafel ging boven verwachting. De dames waren hun zenuwen te baas en lieten mooie sprongen zien. Met een mooie 2e plek zijn ze glansrijk door naar het NK. Daarna het onderdeel pegasus trampoline. Ook hier ging het netjes. Wel her en der wat meer foutjes dan bij het tafelspringen, maar de meeste sprongen werden keurig afgemaakt. Ook op dit onderdeel mogen ze naar het NK samen met het eerste team. Het onderdeel trampoline ging wederom ook netjes. Er waren geen vallen en daardoor hebben ze zich bij de besten geplaatst en zijn ze ook op hun laatste onderdeel door naar het NK.Voor het onderdeel tumbling en airtumbling zijn de 2 teams samengevoegd en daaruit de beste 9 opgesteld. Het onderdeel tumbling ging redelijk netjes. Her en der wat schoonheidsfoutjes, maar ook mooie hoge salto’s werden getoond. Het is gelukt om ook op tumbling een plek op het NK te veroveren. Als allerlaatste onderdeel, de airtumbling. Hier hebben we op het laatste moment nog voor ingeschreven en niet heel veel voor getraind. Helaas was dit ook een beetje te zien. Sommige sprongen konden niet naar behoren worden afgemaakt wat resulteerde in grote aftrekken. Op een plek na helaas geen plaatsing.

In de middag stond ook het seniorenteam klaar om te presteren in het grote deelnemersveld van 15 teams. Berdien Egberts, Rowi Bakuis, Tess Kleinjan, Corine Runhart, Ghislaine Geerts, Kaylee Klos en Esther Grobben. Helaas konden Annelien Hoff, Amber Meulenbeld en Sanne Bosch deze wedstrijd niet meedoen, waardoor we Kaylee en Esther als aanvulling hebben meegenomen. Zij zijn vanuit deze groep vorig jaar doorgestroomd naar de AB selectie, maar hadden nog geen wedstrijden gedaan waardoor ze bij dit team ingezet konden worden. En dat zijn we erg dankbaar voor. Het onderdeel pegasus trampoline stond als eerste op het programma. Dit ging erg netjes en er werden weinig fouten gemaakt. Dit werd beloond met een verdiende 3e plek ruimschoots door naar het NK. Het onderdeel trampoline was voor sommige erg zwaar. Maar alles werd uit de kast gehaald wat ervoor zorgde dat er geen vallen werden gemaakt. Her en der misten ze wat hoogte, maar de jury was erg tevreden en met een 5e plek en ook op dit onderdeel geplaatst. Op het onderdeel tafel werden ze wederom 5e. Hier werden de foutjes ook beperkt en hield iedereen zich staande. Dit team heeft zich op tafel ook geplaatst voor het NK.

Hun trainers, Robert de Graaf, Anouk Berkhoff en Melanie Webbink zijn ontzettend blij met alle resultaten en de geweldige teams. Mede dankzij de assistenten Monique Wild, Laura Jansen en Emma Fraterman is het een groot succes geworden. Op naar het NK!

IMAG0061 [136109]