Skip to content

Acro KEV naar Oost Nederlands Kampioenschap!

D niveau:

Emma van den Bosch, Marell Baan en Madelein Bolk mochten weer stralen op de vloer in de D lijn. Op de eerste wedstrijd verliep de oefening goed. Er was voor deze wedstrijd wat spanning omdat er een mentale blokkade was bij de salto. Deze ging op de wedstrijd super goed. Jammer genoeg ging een ander element mis.  Hierdoor hebben ze maar 19,82 punten behaald. Jammer genoeg was het dit jaar niet genoeg om door te gaan naar de volgende wedstrijd. Amber Bonthuis, Fleur Bonthuis en Eva Menkveld hadden dit keer geen optimale voorbereiding en zelfs deelname was niet eens zeker vanwege blessure en ziekte. De dames hebben een goede oefening gedraaid en zichzelf flink verbeterd! Vooral de eerste 1:30 min. Gingen erg netjes! Helaas een valletje in de laatste 30 sec. , maar alles goed afgemaakt. Ze eindigden 9emet 18,56 pnt. In dezelfde categorie was het Maud Olthof, Lieke Dasselaar en Nina Schoemaker om de jury te laten zien dat ze hard getraind hebben. Ze hebben wat aanpassingen gedaan om zo hoger te kunnen scoren. De radslag opgang ging niet geheel volgens plan, maar ze wisten te blijven staan. Doordat ze de elementen en dans goed stabiel uitvoerden scoorden ze 2 punten hoger dan de vorige keer, met het cijfer 21,61 eindigden ze 8e. Annelot Bolk, Sanne Grol en Karen Slettenhaar kwamen weer uit op de D lijn. Ze hebben samen heel hard geoefend op de dans en dat was te zien. Het ging echt super goed en de meiden straalden op de vloer. ze scoorden uiteindelijk 20,51. Jammer genoeg is dit niet genoeg geweest om door te stromen naar de volgende wedstrijden. Maar de meiden zijn al weer begonnen met het oefenen van nieuwe elementen. Sanne Bosch, Kaylee Tijhoff en Imri de Jong waren al goed op weg om een plek op het ONK te bemachtigen. Ook deze wedstrijd ging goed! Maar enkele foutjes waren te zien en ze hebben alles goed stabiel uitgevoerd. Ze hadden geen aftrekken en eindigden wederom op de 3eplek met 23,22 punten. Dit team heeft zich rechtstreeks geplaats voor het ONK!

Thomas Tempert en Floor Post kwamen ook weer in actie op de D lijn. Bij dit team gingen de elementen erg goed maar er was een probleempje in de dans. Samen waren ze even de weg kwijt. Ze herpakte zichzelf wel goed. Uiteindelijk scoren ze 21.36. Deze score is minder goed dan de eerste wedstrijd maar we weten waar de verbeter punten liggen. Hier gaan we hard aan werken want dit team heeft zich geplaatst voor het ONK.

Cindy Platenkamp en Benthe Kobus hebben tussen de plaatsingwedstrijden hard getraind aan een nieuw element. Dit ging zelfs zo goed dat ze deze in de oefening hebben geplaatst, waardoor ze een element minder hoefden te laten zien. Dat zou al aftrek besparen. Het was nog even spannend vooraf, maar wat een goede wedstrijd! Het nieuwe element ging uitstekend! Meer dan wat kleine foutjes was er niet echt te zien. Een uitstekende 5eplek met 22,16 punten. Helaas net niet genoeg om zich te plaatsen voor ONK, maar staan wel reserve. Michelle Tempert en Merle van Aalderen hebben ook grote stappen gemaakt. De vorige wedstrijd scoorden ze 18,6 punten. Ze hebben hard getraind en de dans en elementen gingen veel strakker. Dit werd beloond met 20,95, een hele vooruitgang. Jammer genoeg heeft dit team zich niet geplaatst voor het ONK. Maar ze gaan weer hard trainen voor de volgende wedstrijd. Voor Demi Kosters met Florien Meijer was de voorbereiding in de laatste week niet optimaal door ziekte. Heel veel beter te pas was Demi niet op de wedstrijd. Maar wat een doorzetter! Door rustig te blijven en niet teveel in te turnen zetten ze alles op alles tijdens de oefening. En het zag er goed uit! Een uitstekende 6eplek  met het puntentotaal van 22,56 was dik verdiend! Helaas niet door naar het ONK, maar wel reserve. Dat betekend dat ze het limiet ruimvoldoende hebben gehaald en bij afmeldingen wellicht ingezet kunnen worden. Als laatste duo was het aan Kirsten Jansen en Tamar van Losser. Ook voor hun lag een plek naar het ONK in handbereik doordat ze de vorige wedstrijd als 3ewisten te eindigen. Vandaag waren de zenuwen toch nog aanwezig. Ze begonnen erg goed en de elementen zagen er netjes uit. Wat foutjes bij landingen zorgden voor wat aftrekken, maar ze gingen volle moed door. Een kleine misstap in de dans zorgde voor iets verwarring, maar de jury beloonde hetteam met 23,04 pnt en een mooie 5eplek. Hiermee hebben ze zch rechtstreeks weten te plaatsen voor het ONK!

 Amber Smit, Lotte Smit en Saar Quaink nemen deel in de juniorencategorie.  Dat het niveau in Overijssel hoog ligt hadden we vorige wedstrijd al gezien. De meiden laten zich zomaar niet uit de weg slaan en gingen de afgelopen weken flink aan de slag met een nieuwe dans! Erg moedig en dat heeft goed uitgepakt! De elementen zagen er netjes uit! Ze kwamen ui op een mooie 4eplaats en 22,71 punten. Wat andere jaren voldoende bleek te zijn was dit jaar de concurrentie hun net voor. Helaas zijn ze niet rechtstreeks geplaatst voor het ONK

C niveau:

Monique Wild, Anouk Starke en Lynn van der Cozijne kwamen uit in de C lijn.  Ook bij hun ging de wedstrijd iets minder goed dan de eerste wedstrijd. Met 20,12 voor balans en 20,28 voor tempo scoren ze 40,420. Op de eerste wedstrijd hebben ze laten zien dat ze het limiet kunnen halen. Ze zijn dus wel geplaatst voor het ONK. Helaas kunnen ze hier niet aan meedoen omdat Lynn op studiereis gaat met school. Voor dit team eindigt het hier. Lynn is te groot om nog een jaar bovenpartner te zijn dus ze hebben het super afgesloten als team.

Michelle Marsman met Jasmijn Smelt hebben helaas deze plaatsing niet mee kunnen doen vanwege ziekte. Maar gelukkig was het team al verzekerd van een plek op het ONK vanwege hun 2eplaats en ruim behaalde puntenlimiet. Dit team is ook door naar het ONK

Fleur Prinsen en Noa Exel hadden niet helemaal een goede voorbereiding vanwege blessure. Gelukkig konden ze de laatste week volop trainen waardoor het er allemaal weer rooskleurig uitzag. Voor Fleur en Noa was het alleen nodig om 42 punten te halen. Dit was ze nog niet gelukt, dus ze gingen er helemaal voor. Het inturnen ging uitstekend. Het laten zien in de oefening was nog wel wat zenuwslopend. Af en toe wat kleine foutjes in tempo, maar alle elementen gehaald! Ze kregen 21.98 voor hun tempo oefening. Dat betekende dat het halen van 20,05 pnt. voor balans voldoende moest zijn. Alles ging volgens plan, maar de handstand was erg kort en onzeker. Dus erg spannend wat ze gingen doen met tijdfouten en keuring van element. Gelukkig is deze geteld en kwam hun eindcijfer op 43,66 en kwamen hiermee op een 2eplek. Ze zijn hiermee door naar het ONK. 

Alle teams hebben het enorm goed gedaan! Een aantal van hun zien we terug op het Oost Nederlands Kampioenschap op 6 april en de rest zal zich gaan richten op de uitvoering van 28&29 juni. De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink zijn erg trots en hebben al weer zin in het ONK.