Skip to content

Acro teams C en D lijn KEV sluiten seizoen uitstekend af

Afgelopen zaterdag 1 april werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen gehouden in Ruurlo voor de niveaus C en D. 5 teams hebben zich in voorgaande wedstrijden weten te plaatsen voor dit ONK. Het zou een lastige klus worden om naar de landelijke wedstrijden door te stromen, want we wisten dat er voor slechts een paar teams plek zou zijn op de halve finale van het NK. De teams van KEV hebben hun uiterste best gedaan en uitstekend gepresteerd!

Het was een vullend programma die duurde tot in de avond. KEV heeft in voorgaande wedstrijden bewezen dat ze bij de besten van Overijssel hoorden. Deze dag werd er gestreden om een plek in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap! Alle beste teams van Overijssel en Gelderland zetten hun beste beentje voor om de puntenlimiet te halen. In de eerste wedstrijdronde mochten Amber Smit, Lotte Smit en Saar Quaink aan hun wedstrijd beginnen. Ze hadden niets te verliezen, want ze waren uitgenodigd als reserve om aan deze wedstrijd deel te nemen in hun D junioren categorie. Ze lieten een mooie oefening zien en artistiek zag het er netjes uit! Door een klein foutje heeft de jury een val geconstateerd en werden er helaas wat punten afgetrokken. Met 29,25 kwamen ze op een prima 11e plaats. Dit veelbelovende team mag erg tevreden zijn en kunnen komend seizoen nog in de junioren categorie blijven uitkomen. Super gedaan.

Michelle Marsman en Jasmijn Smelt kwamen uit in het C niveau voor paren. In ronde 1 mochten ze eerst hun tempo oefening laten zien aan de jury. Deze ging uitstekend! Dit werd beloond met het mooie cijfer 22,07. Al had de trainster een hoger cijfer verwacht, was hiermee al wel de halve limiet gehaald. De balansoefening werd in ronde 2 geturnd. Helaas was de jury erg streng en heeft voor de amplitude van de spreidhoeksteun erg veel afgetrokken. Samen hadden we goede hoop op een goed cijfer, maar helaas werd de oefening wat ondergewaardeerd en kregen ze het cijfer 21,04. Helaas net niet de limiet behaald, maar een uitstekend eerste seizoen op C niveau gedraaid!

Ook in ronde 2 was het aan de junioren Fleur Prinsen en Noa Exel om te laten zien wat ze konden. De elementen in de oefening waren nog wat aangescherpt en daardoor hoopten we op een hoger technisch cijfer. Ze begonnen ontzettend goed aan hun oefening. Keurige elementen werden getoond. De salto vanaf bovenbenen ging ook keurig. Helaas wat foutjes bij de handstandkoprollen, waardoor ze technisch wat punten zijn verloren. En doordat de technische punten dubbel tellen word het extra zwaar geteld. Al met al een keurige oefening en met 30 punten eindigden ze op een mooie 9e plek.

Emma van het Spijker en Iris Exel was het volgende duo wat op de vloer mocht verschijnen. In de categorie D senioren deden er veel teams mee. De oefening ging erg goed en mooie elementen werden getoond. De salto’s werden mooi geland. Helaas een kleine botsing bij de toss streksprong. Ze kregen het mooie cijfer 31.15. Daarmee is de limiet gehaald, maar helaas geen plek in de volgende ronde. Ze eindigden keurig 17e. Helaas konden Lianne Schoemaker en Maartje Roelofs niet meedoen vandaag vanwege blessure.

Het laatste team dat voor KEV aan de start mocht verschijnen was het team: Kirsten Jansen, Demi Kosters en Michelle Tempert. Ze kwamen uit op D niveau. Ook hier was het deelnemersveld enorm groot, maar dat liet ze niet tegenhouden. Helaas een kleine botsing bij de salto die aan het einde van de oefening zit. Artistiek hebben ze een hoog cijfer gekregen en dat was dik verdiend! Ook technisch een ruime voldoende en dat bracht hun met 31.80 op een uitstekende 17e plaats.

Trainster Melanie Webbink is apetrots en dankbaar dat ze met deze geweldige teams mag werken. De teams geven altijd meer dan 100% waarmee het wedstrijdseizoen een groot succes is geworden. Voor de teams op C en D niveau was dit de laatste wedstrijd voor dit seizoen. Op E niveau zijn Thomas Tempert en Floor Post nog steeds in de race voor het Nederlands Kampioenschap. Zij mogen in mei strijden in de halve finale.