Skip to content

Acro teams K.E.V. naar halve finale NK

Afgelopen weekend stond voor KEV in het teken van acrobatiek. De teams gingen strijden om een plek in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Emma van ’t Spijker met Amber Smit hebben de halve finale gehaald samen met het team Anouk Berkhoff, Sharice Velthuis en Maudee Lesscher.

Op zaterdag 19 maart werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen voor acro teams gehouden op D en E niveau in Hellendoorn.  5 teams van KEV wisten zich voor deze finale te plaatsen. Het is al een prestatie op zich want ze horen bij de top van Overijssel. Nu was het strijden om een plek in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Het werd een spannende wedstrijd en de cijfers lagen erg dicht bij elkaar. Het eerste doel was om de limiet van 24 punten te halen die nodig is om door te stromen naar de landelijke wedstrijden. Michelle Marsman met Jasmijn Smelt hebben de limiet ruim gehaald met 24.8 en zaten dichtbij een plek in de halve finale. Ze staan reserve en kunnen nog ingezet worden. Marc van Os met Ties Hoften hebben de halve finale ook op haar naar gemist met 23.8. Ze kwamen 2 tiende tekort. Jantine Egberts met Lynn Botter (23.65) en Thomas Tempert met Silke Strijk (23.55) hebben ook alles uit de kast gehaald, net als Anja Veldhuis met Roos Prinsen (23.9). Voor hun was de limiet bijna gehaald. Alle teams mogen apetrots zijn op hun prestaties en terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.

Op de zondag moesten de teams van K.E.V. op C niveau aantreden op de wedstrijdvloer. Voor hun was dit de derde plaatsingwedstrijd en tevens de laatste kans om zich te plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Ook hier moet een limiet worden behaald, welke ligt op 48 punten om door te stromen in het landelijk traject.  Emma met Amber is dat gelukt! Ook voor Kirsten Jansen, Demi Kosters en Iris Exel verliep de dag goed en hebben de 48 punten ruimschoots behaald.  De concurrentie in de groepen categorie was groot en daardoor zijn Kirsten, Demi en Iris niet rechtstreeks geplaatst. Anouk, Sharice en Maudee deden deze wedstrijd niet mee, maar door een eerder behaalde 4e plek staan ze in de eindklassering erg hoog en is de halve finale voor hun ook een nieuwe uitdaging! In april en mei zullen deze halve finales plaatsvinden. Waar de teams zullen strijden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap!

Acro KEV 19 en 20 maart [856212]