Skip to content

Acro Teams KEV goed op weg naar de Regiofinale

iris en madeleinOp zaterdag 17 januari werden de PW gehouden voor niveau DE. KEV nam deze dag deel met maar liefst 13 teams. Na het succes van vorige week waren de spanningen nu ook enorm groot. De teams hebben hiervoor hard getraind. De teams krijgen in totaal 2 keer de kans om een zo hoog mogelijke plaats te halen voor doorstroming naar de regiofinale. Deze dag was de eerste dag en iedereen was erg benieuwd waar ze staan in het deelnemersveld. Een aantal teams kunnen al vrijwel zeker zeggen dat ze een plaats in de regiofinale veroverd hebben.

In de tweede ronde stonden de Duo’s op D niveau klaar voor de jury. Emma van ’t Spijker en Amber Smit mochten het spits afbijten voor KEV. Ze werken beide altijd erg netjes. Helaas ging de handstand in de eerste poging gelijk mis wat resulteerde in flinke aftrekken. Gelukkig hebben ze deze opnieuw opgebouwd zodat de schade beperkt werd. Ze maakten de oefening keurig af. Ze kwamen op een 7e plaats met 23.3 punten. Michelle Marsman en Annelot Bolk zijn al jaren bij elkaar. Hun oefening zag er goed uit met hier en daar wat kleine foutjes. Ze mogen zeer tevreden zijn en kwamen op een mooie 6e plaats en 24,10 punten. Melvin Coolen en Thomas Tempert zorgden voor nog wat zenuwen bij hun trainster. Gelukkig ging het inturnen erg goed en de wedstrijd nog beter. Ze werden 1e met 24,10 punten.

Ook in deze ronde was het aan de E senior groepen om hun kunnen aan de jury te laten zien. Jody Goosselink, Tess Kleinjan met Floor Marsman begonnen zenuwachtig aan hun wedstrijd. Hier en daar was het wat voorzichtig, maar de elementen gingen keurig. Ze kregen een puntentotaal van 23.85 en werden daarmee 7e. Voor Alisia Bergman, Marlou Baan met Anke Meijers was het de allereerste wedstrijd, dus dat was wel erg spannend. De zenuwen bleven zichtbaar in de oefening waardoor niet alles ging zoals het moest en daardoor wat eisen misten. Maar ondanks dat weten ze dat het er wel in zit en gaan zich verbeteren, daar zijn ze van overtuigd. Ze werden 9e met 17.45 punten.

In ronde 3 stond de categorie D groepen op het programma. In deze categorie had KEV deze dag veel deelnemers. Monique Wild, Anouk Starke en Ghislaine Geerts hadden er erg veel zin in. Ze zijn nog maar net 3 maandjes bij elkaar, maar hebben laten zien dat ze hard getraind hebben. Ze werden keurig 10e met 23.45 punten. Daarna was het aan Kirsten Jansen, Demi Kosters met Iris Exel. Ook Iris is nieuw bij dit team. Ze gingen zonder verwachting de wedstrijd in en de oefening ging uitstekend De dans ging erg tegelijk. Beter dan we hadden kunnen verwachten. Ze kwamen op een geweldige 5e plaats met 24,75 punten. Laura Jansen, Sanne Bosch en Lynn van de Cozijne zijn de jongsten van KEV in deze categorie. De meiden waren wat zenuwachtig, maar gelukkig ging het erg goed en hadden ze maar 1 tijdfout. 22,75 resulteerde in een 12e plek. De 13e plek was voor Els Nijland, Jacquelien Smit en Tess Winkel. Ze hebben het keurig gedaan, maar kwamen net iets tekort. 22,2 punten was wat aan de lage kant vonden wij, maar ze mogen tevreden zijn over hun oefening. Lisann Starke, Anne Warmink en Laura van de Hel hadden er ook erg veel zin in. Ze konden niet wachten om te beginnen. De dames begonnen erg goed en de dans ging mooi tegelijk. Helaas viel de toren in duigen tijdens het opbouwen. Dat gebeurd hun normaliter nooit. Ze maakten de oefening goed af, maar konden helaas de gedane aftrekken niet meer inhalen. Ze werden 16e met 21,3 punten. Als laatste was het aan Anouk Berkhoff, Sharice Velthuis en Maudee Lesscher. Ze voerden de oefening erg strak uit met hier en daar een klein foutje. Helaas is er een element afgekeurd wat resulteerde in een lagere moeilijkheidswaarde. Maar de amplitude was uitstekend en ze mogen trots zijn op een 8e plek met 24,1 punten.

Als laatste categorie op deze dag, E senior Duo, kwamen als eerste Joyce Koster en Michelle Tempert op de vloer. Joyce kampte met een blessure maar zette de wedstrijd goed door. Erg trots mogen ze zijn met 24,35 punten en een 9e plaats. Ook bij Iris van Huizen en Madelein Bolk ging het voortreffelijk. Ze zijn hun eigen verwachting te boven gegaan en kregen een verdiende 11e plaats met 24,15 punten.

Na de wedstrijd van 14 februari zal er bekend worden gemaakt wie er allemaal van de PW doorstromen naar de regiofinale (Overijsselse Kampioenschappen). Een aantal teams zijn al goed op weg!. Onzettende trotse trainsters, Michelle Marsman, Kirsten Jansen, Iris van Huizen en Melanie Webbink, kijken weer uit naar de volgende wedstrijden.