Skip to content

Acro teams KEV goed van start op OL wedstrijden

Afgelopen zaterdag 22 december werden de onderlinge acro wedstrijden van KEV georganiseerd. De teams strijden hier voor de hoogste plek op het podium en dat beloofde nog erg spannend te worden. Vooral voor de jongste leden die voor het eerst een acro wedstrijd deelnemen. De teams hebben al wekenlang geoefend en kunnen deze wedstrijd voor het eerst hun oefening presenteren. Ze waren er allemaal klaar voor.

 

In de eerste blok waren de jongste teams aan de beurt. Zij mochten zich presenteren bij de jury en nog even 5 minuten op de vloer hun oefening doornemen. Een acro oefening bedenken de teams veelal  zelf en daarbij moeten ze rekening houden met allerlei eisen die in hun oefening verwerkt moeten worden. Dat is ze goed gelukt en ze hebben allemaal goed geoefend. In de andere blokken kwamen ook duo’s en trio’s uit op E en D niveau. Af en toe werd er een klein foutje gemaakt waardoor de jury meer aftrek kon geven.  De elementen die worden uitgevoerd moeten 3 seconden worden vastgehouden. Dat is niet altijd even makkelijk, maar iedereen zet zijn beste beetje voor. Elke seconde die tekort word vastgehouden geeft een aftrek van 0,3 punten. Dus zo min mogelijk tijdfouten halen is het beste. Aan het einde van blok 4 werd al snel de prijsuitreiking gehouden. De wedstrijd was een beetje ingelopen, dus dat was een meevaller.  De categorieën werden genoemd en de prijzen werden bij de winnaars om de nek gehangen. Ook de teams die geen medaille hebben gehaald mogen erg trots zijn op hun prestatie en gingen ook met een mooi diploma naar huis.

Dit was tevens een goede oefening voor het komend wedstrijd seizoen die in januari al van start gaat. Dat beloofd nog wat en de teams zijn er allemaal klaar voor.

Klik hier voor de uitslagen