Skip to content

Acro teams KEV halen podium tijdens PW E lijn.

7 podiumplekken en halve finale NK ticket voor Mees, Floris en Teun.

In de periode januari t/m maart staan de plaatsingwedstrijden van het district op het programma voor de acro afdeling. KEV heeft in het E niveau maar liefst 11 deelnemende teams en gisteren hebben ze de laatste pw gedraaid. Ze hebben allen 3 keer de kans gehad om ze hoog mogelijk te eindigen en het punten limiet van 21 punten voor doorstroming naar landelijke wedstrijden te halen. De beste 2 behaalde resultaten worden meegenomen in de ranking, welke pas na 29 maart bekend word gemaakt. Voor de E instap teams zijn er 2 PW ipv 3 en is doorstroming niet mogelijk. De teams van KEV hebben alle weken uitstekend gepresteerd en zijn erg gegroeid in het seizoen. Een aantal teams wisten het podium te betreden en een verdiende prijs in ontvangst te nemen tijdens de verschillende plaatsingwedstrijden. Jet van Nieuwland met Lieke Seubring behaalden een uitstekende 1e en 2e plaats. Mees Bekke, Floris ter Steeg en Teun Bekke werden 3x 1e, Debora de Jong, Loes Lemans met Sophie Offereins eindigden op een 3e plek, ook Kaylee Tijhoff, Anja Veldhuis en Sophie Vos mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen. Na 29 maart zal bekend worden gemaakt wie er zich geplaatst heeft voor de Halve Finale NK. Voor het team Mees, Floris en Teun is dit al zeker, na het behalen van hun limiet afgelopen zaterdag. Voor de damesteams zijn er slechts enkele plaatsen beschikbaar in het grote deelnemersveld voor de halve finale, dus dat zal nog erg lastig worden voor de teams van KEV. 

In de categorie E instap kwamen 2 duo’s uit voor KEV. Jet van Nieuwland met Lieke Seubring en Vayen van Os met Fiep Schepers. Beide teams hebben het erg goed gedaan. Jet en Lieke werden een keer 2e met 22,45 pnt en de 2e pw zelfs 1e met 23,75 pnt. Ze hebben hard getraind en het zag er perfect uit! Vayen en Fiep hebben niet een optimale voorbereiding gehad, maar zetten hun beste beentje voor en kregen een keurige 18,35 voor hun eerste wedstrijd. Voor de 2e pw hebben ze hard getraind en dat was te zien helaas één foutje, maar ontzettend goed verbeterd met het cijfer 19,9 en een 4e plaats! Florien Meijer, Imre Nijland en AnneLynn Dasselaar kwamen uit in de categorie E jeugd groepen. Dit team is nog niet lang bij elkaar maar hebben al laten zien dat ze een nette oefening kunnen neerzetten. Beide wedstrijden gingen keurig en de laatste wedstrijd lieten ze echt vooruitgang zien. Ze eindigden 2x op een 9e plek met 20,8 en 20,9 punten.

 In de E junioren Duo categorie stonden Roos Prinsen met Shania Borkent aan de start. Een prachtig team om naar te kijken en ze hebben het goed gedaan. Helaas een afgekeurd element bij de eerste wedstrijd, maar wedstrijd 2 en 3 waren super. Ze eindigden 3x 5e. Hun beste 2 cijfers tellen mee, 21,9 en 21,8. Daarmee ruim de limiet gehaald om door te mogen stromen naar de halve finale. We zullen moeten wachten tot 29 maart of het genoeg zal zijn. In de groepen E junior was het aan Guusje Smelt, Nienke Fokke met Meike Niks om hun oefening te laten zien. De eerste wedstrijd verliep nog niet helemaal super bij dit team wat al een tijdje samen is. Voor wedstrijd 2 en 3 hebben ze hard getraind en artistiek en technische omhoog gehaald. Een 9e en 2x 7e plek was het resultaat met hun beste 2 cijfers, 21,61 en 21,62. Ze hebben het limiet keurig gehaald! 

Voor het eerst een deelnemende herengroep met 3 turners op de vloer en daar is KEV erg trots op. De sport is helaas niet heel populair bij de meeste mannen maar dit team geniet volop. Voor dit team is het vooral het doel om de puntenlimiet te halen en dan weten ze ook dat ze geplaatst zijn. De eerste wedstrijd ging keurig maar helaas net geen limiet van 21 punten. Hun tweede wedstrijd helaas een val en lijkt het limiet ver weg. De derde wedstrijd zetten ze alles op alles, maar de druk was hoog. Gelukkig konden ze hun zenuwen bedwingen en hebben ze met 21,95 en 3x 1e plek een ticket voor de halve finale NK bemachtigd.

 Op naar de senioren van KEV. 2 Duo’s stonden aan de start. Beide duo’s hadden helaas wat laten liggen in hun eerste wedstrijd, dus nog twee kansen te gaan. Joyce Koster en Dana Dekker draaiden 2 keurige laatste wedstrijden. Ze werden 2x 5e en een keer 6e. Met het cijfer 21,05 hebben ze het limiet gehaald. Hun tweede cijfer was 20,2 met een oefening die uitstekend begon. Helaas 2 tijdfouten en wandelingen bij de handstand wat voor extra aftrek zorgden. Voor Carmen Meulman en Iris Knol liep het seizoen niet helemaal naar wens en konden zich niet goed voorbereiden op het wedstrijdseizoen. Hun tweede wedstrijd ging daarentegen erg netjes en hebben daar met een 5e plek en 21,12 pnt hun limiet gehaald. Helaas konden ze de laatste wedstrijd niet meedoen vanwege een hersenschudding. In de laatste Categorie E senioren groepen stonden 3 teams aan de start. Alle drie hebben ze een goed seizoen gedraaid, met constante stabiele oefeningen. Kaylee Tijhoff, Anja Veldhuis met Sophie Vos kregen de bronzen medaille omgehangen en werden de andere wedstrijden 4e. Hun hoogste cijfers, 21,12 en 20,52 waren keurig en limiet is gehaald. Debora de Jong, Loes Lemans met Sophie Offereins waren een van hun concurrenten en eindigden ook een wedstrijd op de derde plaats met 20,75! De andere wedstrijd werden ze 4e met 21,05! Daarmee ook limiet gehaald. Jade Beldman, Seline Oudelaar met Lotte Kobus zetten ook hun beste beentje voor, na aantal jaren een duo te zijn geweest is Seline aangeschoven bij dit team. Helaas ging de eerste wedstrijd niet volgens plan. Ze werden daar 5e met 17,47. De andere wedstrijd eindigden ze ook 5e met 20,53 pnt. Helaas geen limiet, maar prima resultaten. 

De trainsters Michelle Marsman en Melanie Webbink zijn enorm trots op de teams en erg blij met de vooruitgang die ze hebben laten zien. De doorstroming is nog even afwachten, maar het is zeker dat KEV aanwezig is op de Halve Finale NK DE van 2+3 mei.