Skip to content

Acro Teams KEV in de prijzen

1Afgelopen 2 weken, 7 februari en 14 februari, zijn de laatste 2 plaatsingwedstrijden gehouden voor acro teams die uitkomen op DE niveau. KEV doet dit seizoen met maar liefst 26 teams mee deze wedstrijden. Dit was de laatste kans om bij de besten te eindigen om zich te plaatsen voor de regiofinale, Overijsselse Kampioenschappen. Dat is veel teams gelukt! Dit jaar laat KEV zien dat ze hard getraind hebben en wisten zelfs 4 prijzen mee naar huis te nemen. Melvin Coolen met Thomas Tempert 1e, Marc van Os met Ties Hoften 2e, Cindy Platenkamp met Debora de Jong 2e, Michelle Marsman met Annelot Bolk 3e .

Een uitstekende prestatie!

Op 7 februari kwamen 8 teams uit voor KEV in verschillende categorieën. Allemaal hebben ze hun uiterste best gedaan en wisten zich bijna allemaal te verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd. Cindy Platenkamp en Debora de Jong wisten nu zelfs 2e te worden met 25 punten, nadat ze vorige wedstrijd op de 3e plaats mochten plaatsnemen. Anna Acherphof en Nienke Wilharms kwamen nu op een 13e plek met 23 punten. Doordat de vorige wedstrijd ook goed was hebben ze zich geplaatst voor de finale. Loraine Smelt met Lisanne Kruiskampwerden 19e met 20 punten. Net daarboven eindigden Kaylee Tijhoff met Imri de Jong. Beide teams hebben zich helaas niet weten te plaatsen, maar keurig gedaan. Manon Hospers en Lotte Smit wisten zich flink te verbeteren met 24.65 punten en een 5e plaats, in de categorie D lijn). Helaas net niet genoeg voor directe plaatsing, wie weet worden ze nog uitgenodigd. Dat geld ook voor Kirsten Spit, Ingeborg Bouwhuis en Seline Oudelaar. Ook zij staan 1e reserve met 23.5 punten en een 8e plaats. Denise Kobes, Els Makkinga en Bente Oudelaar kwamen op een keurige 9e plaats met 21.4 punten, helaas niet geplaatst. In deze categorie op E lijn wisten Cheryl Uitslag, Jeanine van Egten en Mirte Wilharms zich wel te plaatsen voor de regiofinale. Met 23.75 punten werden ze 7e, maar doordat ze de eerste wedstrijd op de tweede trede van het podium mochten staan zijn ze door naar de finale. Maarten Schoenmaker en Florien Bosman konden helaas niet meedoen, maar zien we wel terug in de finale.

2Op 14 februari stonden maar liefst 17 teams aan de start van de wedstrijd. Allemaal met zenuwen op naar hun beste prestatie van het seizoen. Vele teams is het gelukt zich te verbeteren, helaas anderen niet. Op D lijn was het aan Melvin Coolen en Thomas Tempert te starten. Artistiek verbeterd, helaas technisch wat foutjes. Een 1e plaats met 23.25 punten. Michelle Marsman en Annelot Bolk gingen uitstekend. Een 3e plaats met 24.9 punten is dik verdiend. Emma van ’t Spijker en Amber Smit hadden helaas een fout bij de handstand. Met ontbrekende eis kwamen ze op de 9e plaats met 21.05 punten. De drietallen op E lijn mochten daarna starten. Jody Goosselink, Tess Kleinjan en Floor Marsman gingen erg goed. Een mooie 6e plaats met 24.65 punten. Even afwachten of ze zich geplaatst hebben. Alisia Bergman, Marlou Baan en Anke Meijers hebben hard getraind de laatste weken en dat was te zien. Ze werden keurig 10e met 23.45 punten. Marc van Os en Ties Hoften hadden alleen nog deze kans om zich te tonen voor de jury. Met 24.35 punten werden ze 2e. De duo’s op E niveau konden geen foutjes veroorloven. Het is nog even afwachten of ze zich geplaatst hebben, dit is nog niet bekend gemaakt. Joyce Koster en Michelle Tempert kwamen op een 17e plaats met 23.35 punten, Iris van Huizen en Madelein Bolk werden 14e met 24 punten, Lianne Schoemaker en Maartje Roelofs kwamen op een 15e plaats met 23.8, Naomi de Jong en Tara Olthof eindigden op een 18e plaats met het cijfer 23. Als laatste categorie was het aan de trio’s op D niveau. De concurrentie is erg hoog en alles moet kloppen om hoog te eindigen. Sharice Velthuis, Anouk Berkhoff en Maudee Lesscher werden uitstekend 4e met 25.15 punten, Kirsten Jansen, Demi Kosters en Iris Exel eindigden met 24.7 punten keurig 6e . Lisann Starke, Anne Warmink en Laura van de Hel deden het keurig en werden 10e met het cijfer 23.85. Laura Jansen, Sanne Bosch en Lynn van de Cozijne kregen hetzelfde cijfer van 23.85 en kwamen op de 9e plaats, omdat technisch cijfer hoger was. Monique Wild, Anouk Starke en Ghislaine Geerts zijn nog niet zo lang bij elkaar, een mooie 13e plaats met 22.75 punten. Els Nijland, Jacquelien Smit en Tess Winkel hebben zich erg verbeterd. Helaas heeft de jury een element niet toegekend, waardoor er meer dan 2 punten aftrek volgde. Ze kregen het cijfer 20.5 en werden 15e. Vera Goosselink, Anouk Letteboer en Diede Eshuis hebben hard geoefend, maar helaas is er wat afgekeurd waardoor er vele eisen misten en de aftrekken flink opliepen. Met 16.45 punten werden ze 16e. Iedereen mag erg trots zijn op de gedane prestatie!

Wie er zich van de laatste wedstrijd allemaal geplaatst heeft voor de Overijsselse Kampioenschappen is nog even afwachten. Dit word in de loop van de week bekend gemaakt. Hopelijk mag KEV hier starten met veel teams. De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen, Iris van Huizen en Melanie Webbink zijn erg trots op de teams en hopelijk komt KEV nog erg ver in de aanloop naar het NK!