Skip to content

Acro Teams KEV op de goede weg   

Op zaterdag 9 en 16 januari werden de eerste 2 plaatsingwedstrijden gehouden voor de acro teams op DE niveau. Op deze wedstrijden strijden teams om een podiumplek, maar ook om zich te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Om dit te bereiken zullen de teams zich bij de besten moeten classificeren. KEV heeft met maar liefst 21 teams hieraan deelgenomen en ze zijn op de goede weg. De teams hebben nog een tweede kans om zo hoog mogelijk te eindigen, waarbij de hoogst behaalde plek meetelt voor plaatsing. Dus nog even de puntjes op de i zetten en dan mogen ze op 30 januari en 6 februari weer schitteren en strijden voor een plek op de Overijsselse Kampioenschappen.

De eerste plaatsingwedstrijd op 9 januari werd gehouden in Steenwijk. De teams hebben hier al enige tijd op voorbereid, maar toch kwamen de zenuwen bij sommigen toch boven tafel. In de ochtend mochten de D senioren teams van KEV beginnen aan hun wedstrijd. In een oefening van 2:30 minuten word de choreografie en technische onderdelen beoordeeld door vakkundige jury. De gekozen elementen vormen een uitgangswaarde die bij het overgebleven cijfer word opgeteld. Wanneer een statisch element de gevraagde 3 seconden niet word aangehouden volgt er een tijdfout van 3 tiende per seconde. Dus erg belangrijk voor de teams om goed te tellen en vast te houden. De teams hebben alles uit de kast gehaald en een goede prestatie neergezet. D senioren teams:, Manon Hospers met Lotte Smit een 4e plek met 23,5 pnt., Anja Veldhuis met Roos Prinsen een 5e plek met 23,35 pnt., Lianne Schoemaker met Maartje Roelofs een 6e plek met 22,45 pnt. en Rosalie Altena met Lieke Grol een 8e plaats met 22,15 pnt. In de tweede ronde stonden de E duo’s van KEV klaar en kwamen uit in verschillende categorieën, waaronder mix paren en heren paren. Ook hier ging het keurig. Her en der wat foutjes net als in de 1e ronde, maar iedereen mag zeker tevreden zijn en gelukkig wist KEV nog prijzen te behalen. E snioren teams: Fleur Prinsen met Noah Exel een 5e plek met 24,3 pnt., Joyce Koster met Michelle Tempert een 6e plaats en 24,1 pnt., Marc van Os met Ties Hoften een 1e plek en 24,05 pnt., Thomas Tempert met Silke Strijk een 1e plek met 21,4 pnt en tot slot Maarten Schoemaker met Florien Bosman een 2e plaats met 20,75 pnt. In de laatste ronde mochten dan uiteindelijk ook de groepen (trio’s) hun oefening tonen aan de jury. Ook hier hebben de teams een goede prestatie neergezet. De concurrentie was groot, maar ze wisten zich goed staande te houden. D senior groepen waren: Anne Warmink, Lisann Starke met Diede Eshuis een 8e plek met 23,4 pnt. en Monique Wild, Anouk Starke met Ghislaine Geerts een 12e plaats met 22 punten. De senioren E groepen: Denise Kobes, Eline Oordt met Benthe Oudelaar kwamen op een 8e plek met een 22,4 en Kirsten Spit, Ingeborg Bouwhuis met Seline Oudelaar eindigden als 9e met het puntentotaal van 22,1.

De plaatsingwedstrijd van 16 januari werd gehouden in Urk. Op tijd vertrekken om in de eerste ronde te schitteren met Cheryl Uitslag, Jeanine van Egten en Mirte Wilharms in de categorie D groepen senior. De dames hadden er erg veel zin in, net als alle andere teams. De oefening ging naar verwachting. Door wat kleinere netheid foutjes viel het technisch cijfer wat tegen, maar een 6e plek is uitstekend met het totaal van 23,2 punten. In de tweede ronde kwamen de senioren E duo’s aan de start. Jantine Egberts met Lynn Botter eindigden keurig op een 10e plaats met 23,4 punten. Voor Annelot Bolk met Karen Slettenhaar de allereerste bondswedstrijd. En ze hadden er erg veel plezier in. Een 12e plek met 22,85 was erg netjes. Ook voor Tessa Kemp en Lotte ter Steeg was het de eerste keer. Ze waren best zenuwachtig, maar hebben het erg goed gedaan. Een klein foutje resulteerde in 3 tijdfouten, maar een 5e plek is keurig met 22,65 punten.  In de laatste ronde starten als eerste de senioren D teams. Michelle Marsman met Jasmijn Smelt konden de zenuwen niet helemaal in bedwang houden/ De oefening ging qua choreografie erg netjes. Helaas zorgde technische foutjes voor de aftrekken. Met een 20,5 eindigden ze als 10e. Cindy Platenkamp met Debora de Jong hebben toch kunnen meedoen. Na een blessure hebben ze sinds oktober 3 uur kunnen trainen, maar toch is het ze gelukt. Een 20,6 resulteerde in een 9e plek. Als laatste was het aan de E groepen. Marell Baan, Emma van den Bosch met Madelein Bolk eindigden als 8e met 23,35 punten. Edith Reinink, Marjolein Bramer met Maura Winkel kregen het cijfer 22,2 en werden daarmee 10e.

Hun trainsters, Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink zijn erg tevreden over deze eerste plaatsing. We hopen ook op goede resultaten tijdens de tweede plaatsing op 30 januari en 6 februari.

IMG-20160117-WA0004