Skip to content

Acro Teams KEV op Podium in D en C niveau!

Acro Teams KEV op Podium in D en C niveau!

Op zaterdag 26 januari en zaterdag 2 februari werden de eerste plaatsingwedstrijden gehouden voor acro teams op D en C niveau. Het niveau bij KEV stijgt elk jaar en dat is wel te zien aan het aantal deelnemers op D en C niveau, maar ook zeker te zien aan het aantal podiumplekken dat KEV in de wacht sleept. Thomas Tempert en Floor Post zijn Overijssels Kampioen! Een 2eplaats was voor Fleur Prinsen met Noa Exel. Michelle Marsman met Jasmijn Smelt, Kirsten Jansen met Tamar van Losser en Sanne Bosch, Kaylee Tijhoff met Imri de Jong mochten de 3eprijs in ontvangst nemen. De eerste goede stappen en resultaten richting het Oost Nederlands Kampioenschap zijn gezet!

D niveau:

Emma van den Bosch, Marell Baan en Madelein Bolk kwamen vorig jaar nog uit in de E lijn. Dit jaar zochten ze de uitdaging op in de D lijn. Op de eerste wedstrijd verliep de oefening goed. Er werden mooie salto’s gegooid, maar de meiden kunnen nog werken aan het verbeteren van hun dans. Uiteindelijk behaalde ze met een score van 20,900 een 6e plaats. Amber Bonthuis, Fleur Bonthuis en Eva Menkveld deden dit jaar ook voor het eerst mee op D niveau. Voor Eva is dit zelfs haar eerste acrowedstrijd, dus dat was best een beetje spannend. De dames hebben het keurig gedaan! Her en der wat kleine foutjes, maar alles goed afgemaakt. Ze eindigden keurig 8emet 20,35 pnt.

Op de andere zaterdag was het Maud Olthof, Lieke Dasselaar en Nina Schoemaker om de jury een stabiele oefening te tonen. Ze hebben grote stappen gemaakt, vorig jaar nog E niveau en nu deelnemen in de D categorie. Helaas een tijdfout en een val, maar de schade hebben ze beperkt gehouden door de oefening keurig af te maken. Ze werden 10emet 19,6 pnt. Annelot Bolk, Sanne Grol en Karen Slettenhaar komen dit jaar ook uit in de D lijn. Annelot en Karen waren vorig jaar nog een duo en zoeken nu samen met Sanne de uitdaging op in de D lijn. Ze hebben mooie elementen laten zien maar de oefening verliep qua dans nog niet helemaal vlekkeloos. Maar met een mooie score van 20,550 zijn ze 8e geworden op de eerst wedstrijd. Sanne Bosch, Kaylee Tijhoff en Imri de Jong hebben al wat ervaring op dit niveau en dat was te zien. Af en toe nog een twijfeling, maar mooie landingen en stabiele balanselementen werden getoond. Een dikverdiende 3eplek met 22,72 punten.

Thomas Tempert en Floor Post kwamen dit jaar ook weer uit in de D lijn. Dit mix paar heeft laten zien wat ze konden en draaiden een mooie oefening. De elementen gingen strak en de dans ging nog beter dan gehoopt.  Met een score van 21,610 behaalde ze een 1e plaats en hadden ze de hoogste score van de mix paren uit niet alleen Overijssel maar ook Gelderland.

Cindy Platenkamp en Benthe Kobus waren klaar voor hun wedstrijd. Hoewel Cindy niet helemaal goed te pas was hebben ze een goede oefening neergezet! De dans af en toe wat ongelijk maar met hun ervaring zorgden ze voor strakke elementen en pikten ze de dans weer goed op. Een goede 6eplek met 21,26 punten. Michelle Tempert en Merle van Aalderen zijn dit seizoen een helemaal nieuw team. Michelle was vorig jaar nog bovenpartner en voor Merle is de acro helemaal nieuw. Toch kozen ze ervoor om meteen te starten in de D lijn. Het was erg spannend voor Merle om de eerste acro wedstrijd mee te maken maar met een score van 18,600 en een 9e plek is er al een goed begin gemaakt. Demi Kosters met Florien Meijer was het even wennen allemaal. Demi zat vorig jaar in een drietal en heeft al wat ervaring, maar voor Florien was het allemaal nieuw en kwam er veel op haar af. Maar wat hebben ze het uitstekend gedaan! Helaas door een afgekeurd element vanwege een kleine val misten ze veel eisen. Keurig gedaan, een 10eplaats met 15,03. Ook voor Kirsten Jansen en Tamar van Losser een nieuwe uitdaging dit seizoen. Kirsten was vorig jaar nog drietal met Demi en Michelle en is dit jaar als duo met Tamar begonnen. Voor Tamar was het ook allemaal nieuw, maar ze kon haar zenuwen goed in bedwang houden en kon daardoor goed presteren. Dat gelde ook voor Kirsten. Ze waren erg netjes en de dans ging erg mooi. Wat een mooie 3eplek hebben ze gekregen met 22,64 punten. 

Amber Smit, Lotte Smit en Saar Quaink mogen dit jaar nog in de juniorencategorie uitkomen. Ze hebben al aardig wat ervaring en dat was terug te zien op de vloer. Mooie elementen met her en der wat wankelingetjes zorgde voor een mooie 4eplaats en 21,82 punten.  Op naar de volgende wedstrijd om daar de puntjes nog meer op de i te zetten.

C niveau:

Monique Wild, Anouk Starke en Lynn van der Cozijne zochten dit jaar de uitdaging op in de C lijn. En die hebben ze zeker gevonden want wat is de concurrentie sterk. Toch heeft dit team laten zien waar ze voor hebben getraind en met een score van 21,080 voor balans en 20,980 voor tempo behaalde ze met een eind totaal van 42,060 een 7e plaats.

Michelle Marsman met Jasmijn Smelt zijn vastberaden om hun laatste seizoen samen een zo strak mogelijke oefening neer te zetten. Ze trainen erg hard om zo met de concurrentie mee te kunnen doen die veel meer trainen in de week. Jasmijn is erg gegroeid en is bijna net zo groot als Michelle. Hun balansoefening begon iets wiebelig, maar ze hebben het uitstekend afgemaakt! Cijfer 22,29 hebben ze van de jury gekregen. Hun tempo oefening ging ook erg netjes! We waren allemaal tevreden en dat werd beloond met 23,28! Een totaalscore van 45,57 bracht hun naar de 3eplek en daarmee de puntenlimiet van 44 ruim gehaald!

Fleur Prinsen en Noa Exel komen dit jaar voor het eerst op C niveau uit. Hun voorbereiding was niet helemaal optimaal, maar de laatste weken kwam het allemaal aardig op zijn plek. Hun balansoefening ging netjes,net de handstand niet lang genoeg vastgehouden wat zorgde voor wat aftrek. Een mooie 22,3 kregen ze als cijfer! Hun tempo oefening hadden ze erg veel zin in. De elementen lukten allemaal alleen was er helaas een val bij een salto v.o. Helaas werd deze niet geteld en kregen ze 2 extra punten aftrek. Maar desondanks toch nog 18,81 overgehouden waarmee ze met een totaal van 41,11 op een uitstekende 2eplek kwamen! 

Wat zijn de teams goed op weg. Ze mogen tijdens de 2eplaatsingwedstrijden nog eens hun oefeningen tonen om zo hoog mogelijk te eindigen! Het doel is om bij de beste helft te eindigen van Overijssel en het puntenlimiet te halen, zodat de teams kunnen doorstromen naar het Oost Nederlands Kampioenschap. De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink zijn al erg tevreden en kunnen niet wachten om met de teams te schitteren op de volgende plaatsing op 9 maart en 16 maart.