Skip to content

Acro teams KEV schitteren op Halve Finale Landelijk!

In het weekend van 5 en 6 mei werd de tweede halve finale van het Nederlands Kampioenschap Acrobatisch gymnastiek E,D en C niveau gehouden in Oss. 2 teams van KEV gingen dit weekend van start in het deelnemersveld. In de loop van het seizoen wisten ze al vele concurrenten te passeren. Emma van den Bosch, Marell Baan en Madelein Bolk namen deel in het E niveau. Kirsten Jansen, Demi Kosters en Michelle Tempert kwamen uit op het C niveau in de zondagwedstrijd. . Een plek veroveren in de landelijk finale is helaas niet gelukt. Het is al een enorme prestatie dat deze 2 teams op de halve finale mochten deelnemen, zeker met de weinige trainingsuren ten opzichte van de concurrentie. Beide teams hebben erg goed gepresteerd!

Op zaterdag 5 mei mochten Emma van den Bosch, Marell Baan en Madelein Bolk K.E.V. vertegenwoordigen op de halve finale E-lijn. Dit team heeft heel hard getraind en is dit seizoen erg gegroeid. De dans was altijd een moeilijk punt bij dit team maar ze hebben gestraald op de vloer! Het ging heel mooi gelijk en op de muziek, en de spanning en gezichtsuitdrukkingen waren ook erg goed. Alle elementen waren strak uitgevoerd op een kleine wiebel bij de hurksteun na. Jammer genoeg werd de oefening niet beloond door de jury en kregen ze 20,9 punten. Hiermee zijn ze wel super knap 9e van half NL geworden! Hun trainster Kirsten Jansen is enorm trots op deze 9eplek en dat het team zo ver heeft weten te komen.

Op zondag 6 mei was het aan Kirsten Jansen, Demi Kosters en Michelle Tempert om hun oefeningen te tonen aan de jury. Op C niveau moeten teams 2 oefeningen laten zien. Een Dynamische oefening en een Balans oefening. Ze zetten alles op alles, wetend dat dit hun laatste wedstrijd als team samen zal zijn. Michelle is namelijk erg gegroeid en is inmiddels groter dan de beide onderpartners Kirsten en Demi. Toch weten Kirsten en Demi zoveel kracht te bundelen dat de oefeningen nog uitstekend uit te voeren zijn.  Als eerste stond hun Dynamische oefening op het programma. Afgelopen weken heeft dit team een paar elementen aangepast om zo beter uit de verf te komen, maar het bleef een gok. De elementen werden keurig uitgevoerd. Her er der wat slordigheidjes, maar ze wisten alle elementen tot stand te landen. Ze kregen het mooie cijfer 22.46! De limiet halen was nu in handbereik, maar om door te stromen moet er bij de eerste 4 geëindigd worden in het deelnemersveld van 30 teams. Ze lieten zich niet uit de weg slaan en gingen zich voorbereiden op de balansoefening. Deze voeren ze mooi en stabiel uit. Wat kleine netheidfoutjes bij de individuele elementen, maar wat een prachtige oefening! De jury gaf een prima cijfer, 21,97, hoewel hun trainster daar wel een hoger cijfer had verwacht. Al met al het puntenlimiet weten te halen en een super goede 22eplaats. Hun trainster Melanie Webbink heeft genoten van dit team en samen hebben ze een heerlijke wedstrijd gedraaid. Alle teamleden zullen volgend seizoen in andere samenstelling te zien zijn.

Hiermee heeft de acro afdeling van KEV het seizoen geweldig afgesloten. Er kan wel gezegd worden dat dit een van de meest succesvolle seizoen ooit is geweest met de vele prijzen en finaleplekken.