Skip to content

Dames jazzdansgroepen op zoek naar nieuwe leden

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor de dames jazzdansgroepen, de lessen worden gegeven in gymzaal de Weemelanden op de woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur voor jongvolwassenen vanaf 17 jaar en van 20.30 tot 21.30 uur voor dames vanaf 25 jaar. Dames jazz recreatief - o.l.v. Susan

Wekelijks dansen z’n 250 meiden in de schoolleeftijd met veel plezier tijdens onze jazzlessen. Omdat enthousiasme voor muziek en dans vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven is bij KEV ook aan de volwassenen gedacht. Op woensdagavond zijn er daarom twee gezellige, recreatieve jazzdansuren voor deze doelgroep.

Jongvolwassenen vanaf 17 jaar
De les 19.30 tot 20.30 uur is bedoeld voor jongvolwassenen vanaf 17 jaar. Het niveau is gemiddeld recreatief en daarmee is de les geschikt voor beginners en gevorderden.

Dames vanaf 25 jaar
De les van 20.30 tot 21.30 uur is de jazzdansles voor dames vanaf 25 jaar. De nadruk in deze les ligt op trainen van het lichaam en er wordt recreatief gedanst. Deze les is daarom in het bijzonder geschikt voor beginners tot gemiddeld dansniveau.

Omdat er nog ruimte is voor nieuwe leden in de volwassenengroepen willen wij alle inwoners van Twenterand en omgeving graag wijzen op de mogelijkheid om aan de lessen deel te nemen.

Stuctuur jazzdansles
De jazzdanslessen van een uur bestaan uit drie delen: Het eerste onderdeel is de warming up. Hierbij wordt er vlotte en opzwepende muziek opgezet, waarop basisdanspassen worden uitgevoerd, om de spieren op te warmen. Daarna volgt een scholing, gestart wordt met het losmaken en oprekken van de spieren, ter bevordering van de flexibiliteit en lenigheid van het lichaam. Vervolgens doen we oefeningen voor het verbeteren van de spierkracht, denk hierbij aan buikspieroefeningen of oefeningen voor de benen. Als laatste element van de scholing behandelen we een bepaalde danstechniek, zoals draaien of balans. Het derde deel van de les bestaat uit het aanleren van de dans. Vaak doen we een nieuw stukje, dat we bij het eerdere geleerde deel “aanplakken”. Zo komt uiteindelijk een complete dans tot stand!

Kleding
De kledingkeuze tijdens de lessen is vrij. Vaak gezien zijn jazzschoenen of fitness-sneakers, een lange zwarte sportbroek (jazzpants/yogapants enz) met daarop een shirt. We doen gemiddeld één keer per jaar mee aan een optreden, dit gaat in overleg met de jazzdansgroep en deelname is niet verplicht. Jazz 17+ recreatief - o.l.v. Susan

Lidmaatschap
Je mag altijd eerst een paar keer gratis meedoen om te kijken of de les je bevalt. Na inschrijving kost een volwassenen lidmaatschap kost € 36,75 per kwartaal, dit is dus € 12,25 per maand. Daarbij komt jaarlijks éénmaal € 18,75 aan contributie voor de bond (KNGU). Aanmelden en opzeggen kan op elk moment, via de ledenadministratie, met inachtneming van de tijd die nodig is voor de administratieve afhandeling. Wanneer je een keer niet kunt is het geen probleem om je af te melden.

Meedoen!
Is je interesse gewekt? Kom dan naar de voor jouw meeste geschikte les op woensdagavond in gymzaal Weemelanden in Vriezenveen. Aanmelden voordat je komt is niet nodig. Voor meer informatie kun je terecht bij de jazzdansleiding: Susan Dam, susandam@hotmail.com.