Skip to content

Dames van K.E.V haalden 9 prijzen op toestelfinale Varsseveld 

Afgelopen zaterdag  16 mei deed K.E.V voor de eerste keer mee aan de toestelkampioenschappen in Varsseveld. Het  beloofde een spannende dag te worden want de dames mochten hun oefeningen laten zien op hun best geturnde toestel(len) van afgelopen seizoen. Omdat dit de eerste keer is wisten we niet wat ons te wachten stond qua tegenstanders.

Sanne Grol en Rebekka Hilberink mochten het spits afbijten in de 1e ronde op het onderdeel sprong. Hierop hebben ze alle twee, twee mooie sprongen laten zien. Rebekka eindigde op een mooie 5e plaats en Sanne mocht de zilveren medaile in ontvangst nemen. Voor Sanne was nu de brug aan de beurt. Ze liet een keurige oefening zien met helaas 3 zolendraaien waar ze jammer genoeg geen waardering voor kreeg. Ze werd 10e op dit onderdeel. Rebekka mocht daarna naar balk. Helaas werd een belangrijk element niet geteld maar door haar strakke oefening behaalde ze nog een mooie 7e plek.

Wedstrijd ronde 2 waren in baan 1. Cheyen v/d weide en Thirza Prinsen aan de beurt. Thirza begon op vloer. Bij het inturnen ging het allemaal heel makkelijk, onder de wedstrijd helaas iets moeizamer en ging ze jammer genoeg even buiten de lijnen . thirza werd 14e. Cheyen mocht beginnen bij de balk. Hier liet ze en keurige oefening zien, helaas werd een verbinding niet geteld maar door een verdere strakke oefening zonder de balk te verlaten kwam ze op een mooie 7e plek. Thirza en Cheyen gingen allebei naar sprong dit onderdeel kunnen ze beide eingelijk heel goed. Ze zouden allebei een tsukahara laten zien maar de angst werd te groot dat ze allebei de sprong hebben geweigerd en dus een 0 score hebben gekregen. Helaas op dit toestel want ze waren echte kanshebsters voor een medaille. Op naar het laatste onderdeel brug met allebei nog een beetje de boosheid van sprong in hun hoofd gingen ze er voor om op dit toestel te knallen wat natuurlijk een super instelling is. Cheyen behaalde hier een super mooi  4e plaats en thirza mocht trots de zilveren medaille mee naar huis nemen. In baan 2 waren Anne Kleinjan en Tessa Hilberink aan de beurt. Anne begon op het onderdeel sprong waar ze twee mooie sprongen liet zien, helaas bij 1 sprong een scheve landing waar ze wel op werd gestraft. Alsnog een mooie 14e plaats. Het volgende onderdeel was balk, hier mocht Tessa ook aan deelnemen. Ze hebben beide een mooie strakke oefening laten zien met een paar kleine foutjes.  Anne werd op dit onderdeel 12e en Tessa een mooie 5e plaats. Het volgende en gelijk het laatste onderdeel van de dames was het onderdeel vloer. Op dit onderdeel gingen ze er helemaal voor en hebben met een grote lach hun oefening geturnt.  Anne werd 10e  en Tessa behaalde een  7plek.  Beide dames gingen tevreden naar huis.

In wedstrijd ronde 3 was het de beurt aan Ingrid Fokke (de oudste van ons stel) ze mochten strijden op het ondereel sprong en brug. Op sprong liet ze 2 mooie sprongen zien zelfs nog helemaal tot stand. Hier haalde ze dus ook een mooi zilveren medaile op. Op het onderdeel brug ging Ingrid er ook weer helemaal voor waarbij alle eisen werden geteld. Hier mocht ze dan ook haar 2e zilveren plak in ontvangst nemen.  Aan de andere kant mocht Sanne Nijhuis haar oefeningen laten zien op sprong en Noelle Eshuis op vloer, balk en sprong. Noelle begon deze dag op het onderdeel balk. Haar doel  was om de hele oefening te blijven staan en geen één keer te vallen. Dit doel heeft ze dan ook gehaald. Ze had een super strakke oefening geturnt zonder vallen. Ze eindigde op dit onderdeel op een 5e plaats.  Het volgende onderdeel sprong mocht Sanne ook haar sprongen laten zien. Beide dames hebben keurig gesprongen. Sanne viel helaas net buiten ‘t podiumplek en werd 4e. Noelle ,mocht op dit onderdeel de zilveren medaille in ontvangst nemen.  Daarna mocht Noelle door naar vloer met op dit onderdeel veel goeie concurrentie. Toch heeft ze op dit onderdeel ook een medaille mee naar huis kunnen nemen, ze werd 3e.

In wedstrijdronde 4, gelijk de laatste ronde van deze dag deden er drie dames van K.E.V mee, dit waren Lisanne Smelt, Danique Smelt en Marjet Egberts. Danique deed op het onderdeel sprong mee op 2e divisie. Bij sprong  1 deed ze tsukahara gehurkt en bij sprong twee liet ze een nieuwe sprong zien, namelijk de tsukahara  gehoekt. Beide sprongen waren tot stand en ze werd dan ook dik verdiend 4e op dit onderdeel.  Lisanne en Marjet waren op baan 2 aan de beurt. Marjet kwam uit voor 3e divisie en Lisanne 4e divisie. Beide dames mochten op het onderdeel sprong beginnen. Beide hadden ze mooie sprongen tot stand. Hun mochten dan ook allebei verdiend de  gouden medaille in ontvangst nemen.  Lisanne mocht daarna door naar brug en liet een mooie beheerste oefening zien. Hier behaalde ze een 5e plaats. Op het onderdeel balk deden beide dames weer mee. Marjet liet op dit onderdeel een paar steekjes vallen en werd 16e. Lisanne straalde op dit onderdeel en bleef bij alle elementen keurig staan. Verdiend maar onverwachts werd ze ook 1e op dit onderdeel.

Het was een lange maar geslaagde dag.

Trainsters Yvonne Snijders, Kristel Slaat en Carmen den Drijver zijn super trots op alle dames en het resultaat.