Skip to content

Danique Smelt brons bij voorronde 3e divisie turnen

1e PW 3e divisie (14-11-2015) groep

Op 14 november 2015 werd in Nieuwleusen de eerste voorronde gehouden voor de turnsters uit de 3e divisie. KEV Vriezenveen was hier vertegenwoordigd met de volgende turnsters: Wies Quaink, Jasmijn Smelt (pupil 1), Annelot Bolk, Danique Smelt, Sanne Nijhuis en Noëlle Eshuis (junior) en Cheyen van der Weide en Thirza Prinsen (senior).  Ronde 1 baan 1 Wies en Jasmijn begonnen sterk op sprong. De sprongen werden beloond met hoge cijfers van de jury. Wies had zelfs de 2e hoogste score uit haar categorie. Het tweede toestel was de rekstok. Hierbij worden handschoentjes gebruikt en hangen de turnsters in lusjes aan de rekstok. Omdat dit voor zowel de turnsters als de trainsters nog helemaal nieuw is, was dit nog wel even wennen voor beide dames. Door naar het derde toestel, de evenwichtsbalk; welke maar 10 cm breed is.. De spanning was van beide gezichten af te lezen. Jasmijn en Wies lieten een strakke oefening zien, maar moesten helaas allebei de balk verlaten. Het laatste onderdeel was de vierkante vloer. Hierop hebben ze laten zien wat ze in huis hadden en ze straalden! Voor deze 2 fanatieke meiden, die vorig jaar nog in de 4e divisie uitkwamen, was het de eerste wedstrijd in de 3e divisie. Met een 20e plaats voor Wies en een 27e plaats voor Jasmijn, hebben ze dit heel goed gedaan!

 

Ronde 1 baan 2 Aan de andere kant van de zaal waren gelijktijdig de juniordames bezig met hun wedstrijd. Ook zij begonnen op sprong. Alle vier dames hebben een mooie half in – heel uit laten zien en dat werd beloond met hoge cijfers van de jury. Het tweede toestel was de brug; een moeilijk onderdeel waar veel kracht voor nodig is. Danique liet hier een mooie, vloeiende oefening zien. De andere dames moeten op dit toestel nog even de puntjes op de ‘i’ zetten. Het derder onderdeel was de balk. De dames lieten allemaal een strakke oefening zien, zonder veel wiebels. Op naar het laatste onderdeel, de vloer. Allemaal lieten ze goede beenspreiding zien in de sprongen, zelfs over de 180 graden! Na een goede wedstrijd eindigde Sanne op de 21e plaats, Annelot op de 18e plaats, Noëlle op de 7e plaats en mocht Danique zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen.

 

Ronde 3 baan 2 Cheyen en Thirza begonnen hun wedstrijd op de vierkante vloer. Beide dames lieten een keurige vloeroefening zien van hoge waarde en dat werd dan ook terecht beloond met mooie cijfers. Het tweede onderdeel was sprong. Door een ander soort plank kon Thirza helaas niet springen wat ze graag had willen springen. Desalniettemin sprongen ze allebei een mooie, strakke half in – heel uit over de pegasus. Ook hierop werden weer hoge punten behaald. Het derde toestel was brug. Cheyen haar leertje bleef niet goed zitten en hierdoor moest ze haar oefening helaas even onderbreken; maar daarna is ze weer stug doorgegaan. Thirza knalde alles eruit en liet zien wat ze moest laten zien! Het laatste, zenuwslopende onderdeel was de balk. Helaas heeft Thirza de balk 2x moeten verlaten waardoor ze geen uitzicht meer had op een podiumplek. Ze is op een mooie 11e plaats geëindigd. Cheyen die haar zenuwen kwijt was vanwege brug turnde een super strakke oefening met een nieuw element erbij in. Cheyen werd uiteindelijk 24e. Alle dames kunnen heel trots zijn op hun prestatie1e PW 3e divisie (14-11-2015)s. Ook de trainsters zijn super trots en kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd!