Skip to content

Deelnemers KEV op 6e divisie wedstrijd in Nieuwleusen behalen mooie resultaten.

De play-offs wedstrijden in de zesde divisie werden gehouden in Nieuwleusen. Op 1 april mochten in de eerste ronde in de categorie instap D3 Lotte ter Steeg, Vayen van Os en Floor Post meedoen om een finaleplaats te veroveren. 

Met veel plezier begonnen ze op brug, waarop ze alle drie een mooie oefening hebben laten zien met keurige buik draaien. De balk was daarna aan de beurt. Bij het inturnen ging het goed mis en viel Floor heel hard op de balk. Na een tijdje kwam ze tot rust en gaf ze aan gewoon de wedstrijd af te willen maken. Super knap! Alle balkoefeningen zagen er netjes uit. Iedereen heeft zichzelf op dit onderdeel verbeterd t.o.v. de vorige wedstrijd. De vloer vinden de drie dametjes wel een goed onderdeel. En dit hebben ze ook bewezen in hun nette oefeningen waarmee ze bij de jury weer goede scores behaalden. Het laatste onderdeel kwam eraan en dat is sprong. Vayen maakte een keurige zweefrol.  Helaas kwam ze niet goed uit bij haar eerste sprong. Floor en Lotte hebben een keurige handstandplatval laten zien.
De dametjes mogen trots zijn op de goede resultaten. Lotte en Floor hebben zich geplaatst voor de finale.

In de 2e ronde was het de beurt aan Nienke Fokke, Lina Siemerink, Julliette Bom, Imre Nijland en Janiek van Veen. Zij mochten beginnen op het toestel vloer. De meiden hadden veel zin om te starten maar er zaten toch hier een daar wat zenuwen. Zo was Janiek haar oefening vergeten en heeft ze er een eigen versie van gemaakt. Daarnaast was Imre de radslag vergeten. Naast wat foutjes heeft iedereen zijn oefening verder erg netjes uitgevoerd.

De zenuwen waren verdwenen en de meiden mochten verder op het toestel sprong. Ze hebben hier allemaal 2 mooie uitvoeringen van de handstandplatval laten zien. Iedereen was tevreden over dit toestel en we konden door naar de brug.  De brug was voor sommige dames een lastig onderdeel omdat ze bepaalde elementen moeilijk vinden. Dit was bij niemand meer terug te zien want alle dames wisten hun oefening netjes af te werken zonder grote fouten. Na de brug was het de beurt aan het laatste en moeilijkste toestel de balk. Op de balk hebben de meiden ook weer erg hun best gedaan een mooie oefening neer te zetten. Helaas moesten sommige dames toch een keer de balk verlaten, maar verder zijn de oefeningen netjes uitgevoerd.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Nienke het zo goed had gedaan dat ze opde 3e plaats van het podium plaats mocht nemen. Lina viel helaas net buiten de prijzen maar behaalde een mooie 4e de plaats. Deze dames hebben zich dan ook geplaatst voor de finale op 1 mei. De andere dames vielen hier helaas buiten. Maar iedereen mag trots zijn op zijn behaalde resultaten.

In de 3e ronde was de beurt aan Jade Beldman en Tessa Kemp. Zij komen uit in de categorie Junior, hadden 21 tegenstanders en mochten beginnen op het zenuwslopende onderdeel, balk. Tessa mocht hier als eerst van start en begon al met een val tijdens het ophurken, toch wist ze haar oefening daarna netjes af te maken met weinig wiebels en mooie sprongen. Helaas kwam ze tot slot bij de afsprong ook ten val. Jade wist wel haar hele oefening uit te turnen zonder de balk te verlaten en dit werd beloond met mooie cijfers en 2e plaats op dit toestel.

Na de balk was de vloer aan de beurt. Beide meiden laten hier een oefening op muziek zien. Ze hebben allebei erg hun best gedaan om de oefening netjes en met veel uitstraling te turnen. De verschillende elementen werden goed en netjes uitegevoerd.

Met een goed gevoel konden de dames door naar het onderdeel trampoline pegasus. Hier hebben ze allebei 2 mooie overslagen laten zien.

Tot slot was de brug aan de beurt. Tessa liet hier een nette oefening zien en dit werd beloond met de 4e plaats van alle deelnemers op dit toestel. Jade wist haar oefening ook zonder fouten door te komen. De meiden hadden dus allebei een goede wedstrijd gedraaid en nu was het wachten op de prijsuitreiking. De 12 beste deelnemers mogen door naar de finale op 1 mei. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Jade erg stabiel had geturnt en hierdoor op een 6e plaats was geeindigd. Maar ook Tessa had zich na haar vallen op de balk goed weten terug te knokken want zij is op de 9e plaats beland. Beide meiden zijn dus door naar de finale op 1 mei.