Skip to content

Districtsfinale turnen in Duiven

IMG_20150509_1201589 mei vonden de districtsfinales turnen plaats in Duiven. 5 jongens van KEV Vriezenveen hadden zich via 2 voorronden geplaatst voor deze wedstrijd.

De beste turners uit Gelderland, Flevoland en Overijssel mochten hier hun oefeningen laten zien.

De heren turnden hun oefeningen op de olympische zeskamp bestaande uit: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. De kunst is om op deze 6 toestellen geen fouten te maken, want het eindtotaal van de 6 toestellen bij elkaar opgeteld bepaalt de uitslag.

Belangrijk is dat je als turner veelzijdig bent en alle spiergroepen in het lichaam goed hebt getraind, zodat je op alle verschillende onderdelen goed uit de voeten kunt.

Milan Schipper, Jelle Folbert en Twan Broekhuis turnden goede wedstrijden en werden respectievelijk 15e, 8e en 5e. Zowel Mees Bekke als Stef Jaspers-Faijer wisten met een 3e plaats het podium te halen op deze finale.

Hiermee is het wedstrijdseizoen van de heren van de turnselectie  van KEV Vriezenveen goed afgesloten en kunnen ze zich gaan voorbereiden op de 85 jarige jubileumuitvoering die zal plaatsvinden op 26 en 27 juni in de Stamper in Vriezenveen.