Skip to content

Drukke, maar geslaagde dag voor KEV Vriezenveen tijdens de onderlinge turn- spring- en acrowedstrijd.

Zaterdag 16 december werden door KEV de jaarlijkse onderlinge wedstrijden gehouden. Dit beloofde een drukke, maar vooral sportieve dag te worden met zowel turnen, springen en acro. Om 8.30 uur stonden ruim 100 turnsters te popelen om hun kunsten te laten zien op de brug, balk, sprong en de lange mat. Voor veel meiden was dit hun eerste wedstrijd, wat het natuurlijk extra spannend maakte! Alle meiden hebben hun uiterste best gedaan en mooie oefeningen laten zien aan de juryleden en het meegebracht publiek. Nadat de telcommissie de uitslagen had berekend, werden de medailles uitgereikt aan de beste turnsters per categorie. Voor alle turnsters is er een mooi diploma! Deze zullen zij in de les ontvangen van hun eigen leiding.

Na het turnen was het de beurt aan alle springers binnen KEV. Het was dit jaar voor het eerst dat zij ook deel konden nemen aan de onderlinge (spring)wedstrijden. Er was erg veel animo wederom rond de 100 deelnemers uit zowel de recreatiegroepen als selectiegroepen. Zowel jong en oud nam deel aan de onderlinge springwedstrijd. Tijdens de wedstrijd werd er gesprongen op E, D, C, B en A niveau. Voor sommige deelnemers was dit zelfs de aller eerste springwedstrijd.  Er kon gesprongen worden op 4 verschillende toestellen, trampoline, trampoline pegasus/trampoline kast, plank pegasus/plankoline kast en airtrack. Op elk onderdeel lieten de deelnemers 2 sprongen zien. Het was goed te zien dat iedereen geoefend had en de sprongen netjes wisten te landen. Tijdens de prijsuitreiking mochten veel deelnemers naar voren komen voor een medaille, enkele deelnemers gingen zelfs met vier medailles weer naar huis. Alle deelnemers waren enthousiast en hadden veel plezier in de wedstrijd. Het was een geslaagde eerste onderlinge springwedstrijd en zeker voor herhaling vatbaar.

Als afsluiter van deze wedstrijddag stond het acrobatiek op het programma, met maar liefst 27 teams. Het was allemaal een beetje onduidelijk hoe het einde van de middag zou verlopen vanwege het uitlopen van de ochtendwedstrijd. Met hulp van het publiek en leden, was het ombouwen van de zaal zo gepiept, waarbij onze dank aan alle helpende handen van deze dag. Ondanks dat we later zijn begonnen konden  gelukkig nog alle deelnemers hun oefening laten zien aan het publiek en de jury.

Een acro team bestaat uit onderpartner(s) en een bovenpartner. De bovenpartner is vaak jonger en kleiner, zodat de onderpartners deze goed kunnen tillen en opvangen. De oefening word op een vierkante vloer gemaakt. Ook vandaag lag er een vierkante vloer in de Stamper. Voor de moeilijkste onderdelen die een verende vloer vereisten lag er een tumblingbaan om zo de oefening toch compleet uit te voeren.

De teams stonden te trappelen om te beginnen en de wedstrijd ging goed van start. KEV heeft deelnemende teams op het E, D en C niveau. Teams op het D en E niveau voeren 1 oefening uit en teams op het C niveau moeten 2 oefeningen laten zien. Alle gekozen elementen worden door de jury beoordeeld. De elementen worden op muziek verbonden door eigen choreografie. De elementen die door de teams uit de oefenstof worden gekozen bestaan uit balans elementen en dynamische elementen. De balanselementen moeten 3 seconden stil vastgehouden worden, zodat ze minimale aftrek behouden. De dynamische elementen hebben een vluchtfase en moeten netjes geland worden.

Alle teams hebben mooie choreografische oefeningen laten zien en dat werd beloond door de jury. Ook zagen de elementen er goed uit! Iedereen heeft hun beste beentje voorgezet en dat was te zien. Veel grenzen zijn verlegd en veel elementen zijn behaald. De trainsters Michelle Marsman, Kirsten Jansen en Melanie Webbink waren boven verwachting verrast door alle prestaties en uiteraard zeer trots. Af en toe zag de jury een tijdfout die resulteerde in 3 tiende aftrek, maar gelukkig zijn er geen grote fouten gemaakt.