Skip to content

EEN PRACHTIGE DAG VAN KEV MET ONDERLINGE WEDSTRIJDEN EN EEN KERSTSHOW TRY-OUT!

Zaterdag 17 december was het zover. Een hele dag van KEV, door KEV en met KEV. Een druk programma, maar wel ontzettend leuk!
In de ochtend begonnen we met onze jaarlijkse onderlinge wedstrijden voor het turnen voor de meiden en de jongens. De middag is het de beurt aan de acro om hun jaarlijkse onderlinge wedstrijden te doen. De dag is afgesloten met een mooie gezellige Kerstshow-try-out van de jazz.

ONDERLINGE WEDSTRIJDEN TURNEN KEV
Er is de afgelopen maanden veel getraind om de oefeningen op de verschillende onderdelen te kunnen beheersen en de volgorde in het hoofd te krijgen. De meiden van de eerste en tweede ronde mochten op vier onderdelen een wedstrijdoefening laten zien. Dit zijn de onderdelen: brug ongelijk, balk, sprong en vloer. De organisatie en de leden begonnen enthousiast aan de eerste ronde. Hier deden ook de jongste leden van KEV aan mee. Prachtig om te zien hoe de dametjes voor het eerst aan de wedstrijden beginnen. Met spanning en trots een zo goed mogelijke score halen bij de jury is voor de ouders een genot om naar te kijken. Na de eerste ronde was er een demonstratie van de recreatieve springgroepen. De jongens en meiden hebben mooie sprongen laten zien!
Na de prijsuitreiking van de eerste ronde begon de tweede ronde met een nieuwe groep meiden die gaan strijden om de medailles. In deze ronde deden de oudere meiden mee. Met al wat ervaring deden ze hun best de jury te overtuigen van hun kunsten.
In de tweede ronde kwamen ook onze jongens aan de beurt om hun oefening te laten zien. Ze moeten maar liefst op 6 onderdelen laten zien wat ze waard zijn om dan een zo hoog mogelijke score te behalen. Dit zijn de onderdelen: brug gelijk, rek, sprong, vloer, ringen en voltige. Het was goed te zien dat alle heren hard hebben geoefend de afgelopen weken. Zij hebben mooie oefeningen laten zien. De leiding kijkt terug op een geslaagde dag met mooie resultaten! Voor de uitslagen verwijzen we u naar onze website www.kevvriezenveen.nl
Een deel van de turnselectie dames kon niet meedoen aan de onderlinge wedstrijden. Zij hadden deze dag ergens anders wedstrijden van de bond in de derde divisie. Zij hebben mooie resultaten weten te behalen op hun wedstrijd in Hengelo. Ook de heren van de turnselectie konden niet deelnemen vanwege hun eigen bondswedstrijden in Aalten. Hier hebben de mannen van KEV uiteraard ook hun uiterste best gedaan en goede resultaten geboekt.

foto-turnen-jongens-kevfoto-turnen-meisjes-kev

ONDERLINGE WEDSTRIJDEN ACRO KEV
Het middagprogramma van deze dag was vol gepland met de onderlinge acro wedstrijden. Maar liefst 34 teams van K.E.V. streden voor een plekje op het podium. De teams hadden er erg veel zin in en deze wedstrijd is een goede voorbereiding op het wedstrijdseizoen dat komen gaat. K.E.V. is de laatste jaren erg gegroeid in deze discipline en telt momenteel ruim 90 leden. Ze genieten allemaal volop van deze prachtige sport die turnen, dans en acrobatiek combineert. De teams bestaan uit 2 (duo) of 3 (trio) leden, waarbij de onderpersonen vaak ouder en groter zijn, zodat de bovenpartner goed en veilig getild kan worden. Alle teams trainen hard in de lessen en bedenken de oefeningen grotendeels zelf. De oefeningen worden op muziek van maximaal 2:30 minuten gemaakt en getoond op een vierkante vloer van 12 bij 12 meter. Door middel van choreografie worden de elementen met elkaar verbonden en beoordeeld door een jury. Het jury panel let op de wankelingen, creatieve dans en tijdfouten, een element moet namelijk 3 seconden aangehouden worden om mee te tellen in de waarde. Dus al met al behoorlijk veel waar een team op moet letten en aan moet werken.
Dit jaar bestaat de acro afdeling van K.E.V. 10 jaar! In de loop van de jaren presteren de teams van K.E.V. steeds beter en dat was vandaag ook zeker te zien! Ook de aller jongste teams deden mee en toonden geweldige oefeningen aan de jury. Vandaag kwamen er teams uit op verschillende niveau’s, te weten C,D en E niveau, waarbij het C niveau het hoogst is die deze dag getoond werd. De gemengde teams die bestaan uit een jongen en meisje mochten deze dag beginnen en deden het keurig. Het harde werken van de teams werd vandaag beloond. Het blijft natuurlijk een moment opname maar het ging uitstekend. Her en der wat tijdfoutjes, maar al met al mogen alle teams ontzettend trots zijn. Ook de trainsters zijn erg blij met de goede resultaten en kunnen niet wachten om met deze teams het wedstrijdseizoen in te gaan. Voor de uitslagen verwijzen we u naar onze website www.kevvriezenveen.nl

foto-acro-kev

FEESTELIJKE KERSTSHOW TRY-OUT JAZZDANS KEV
In De avond was het zover, de kerstshow try-out van KEV. Na veel oefenen konden de recreatieve jazzleden hun ingestudeerde dans aan familie en vrienden laten zien. Deze avond heeft KEV een feestelijke kerstshow georganiseerd voor de recreatieve jazzleden tot en met klas 4. Dit is een nieuwe show binnen KEV waar de recreatieve leden kunnen laten zien waar zij een half jaar aan hebben gewerkt. Deze kerstshow try-out was een succes. Het publiek genoot van de mooi dansen en zij klapten enthousiast mee op de muziek.
De leden hadden ook hard geoefend en dat zag je aan de gespannen gezichtjes. Elke dans had een kerstthema, van kerstvrouwen tot Rudolphjes, ze waren er allemaal bij dit jaar. Ook de jazzleiding had uitgepakt, zij opende de show met een dans die zij hadden geleerd van de Kerstman.
Tijdens de pauze werden er lootjes verkocht onder het publiek. De leden hadden tijdens de lessen prijsjes meegenomen die KEV kon gebruiken voor de verloting.
KEV wil hier de leden en de ouders hier hartelijke voor bedanken.
De show werd afgesloten met een spetterende sluitingsdans. Alle leden waren bij het slotnummer aan het swingen en het zag er prachtig uit. De jazzleiding is trots op hun leden. Een mooie avond een week voor kerst.

foto-kerstshow-try-out-kev

KEV is blij met alle leden, leiding, bestuursleden en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om deze hele dag met elkaar te organiseren. Bedankt!
Wil je sporten bij KEV? In de kerstvakantie op 28 december organiseren we een geweldige instuif in gymzaal Weemelanden aan de koningsweg 20 te Vriezenveen. Programma: 10.30-12.00 jazzdans voor alle leeftijden; 13.00-14.15 turnen en springen t/m 7 jaar; 14.30-15.45 turnen en springen 8 t/m 12 jaar; 16.00-17.30 turnen en springen 12 jaar en ouder.
Jongens en meisjes, dames en heren, iedereen is welkom!