Skip to content

Eerste plaatsingswedstrijd 3e divisie

Zaterdag 18 november vond de eerste plaatsingswedstrijd van de derde divisie plaats in Hengelo. Aan deze wedstrijd deden zeven meiden van de K.E.V mee. In de categorie pupil1 tot en met senior strijden de dames om een plek voor de districtsfinale. In de 3e divisie zijn er drie plaatsingswedstrijden. De twee beste wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en daaruit mogen de beste door naar de volgende ronde.

In de tweede ronde beten de jeugd 2 dames het spits af. Hieraan deden Eline van Losser, Noël Siemerink en Madelief Dijkstra mee. De dames begonnen op balk. Alle toestellen kregen 4 minuten de tijd om in te turnen. Deze tijd wordt gebruikt om een aantal dingen uit de oefening te oefenen en om te wennen aan het toestel. Na het in turnen beet Eline het spits af. Ze turnde een erg nette oefening! Daarna was het de beurt aan Madelief. Madelief begon erg goed, maar viel helaas twee keer van de balk. Ze liet zich niet kennen en maakte de oefening netjes af! Als laatste was Noël aan de beurt. Ook Noël turnde een erg nette oefening. Door naar het volgende toestel, de vloer. Hier turnen de dames een oefening op muziek. Dit keer mocht Madelief beginnen. Wat ging deze oefening goed! Helaas op het einde iets te veel tijd over, maar ze mag zeker trots zijn op de oefening die ze geturnd heeft! Nu was het de beurt aan Noël. Noël turnde een mooie oefening en mag ook trots zijn op wat ze heeft laten zien. Als laatste was Eline aan de beurt. Eline heeft een blessure aan haar knieën dus ze kon niet haar volledige oefening turnen vandaag. Desondanks heeft ze een erg mooie oefening geturnd, knap hoor! Het derde toestel was sprong. Op dit toestel moet je een sprong laten zien aan de jury. Bij alle drie de dames ging dit heel goed! Als laatste toestel was de brug aan de beurt. Eline mocht hier weer beginnen. Dit ging heel erg netjes en dat kon je ook terug zien in de punten! Als tweede was Noël aan de beurt. Dit ging ook heel goed. Als laatste was Madelief aan de beurt en ook dit ging heel netjes. Noël is op een 10e plek geëindigd, Eline op een 12e plek en Madelief op een 16e plek. Goed gedaan dames!

In de derde ronde was het de beurt aan de pupil 1 dames. Hieraan deden Noa Exel en Tamar van Losser mee. De dames begonnen op de balk. Beide dames waren een beetje zenuwachtig voor dit toestel, maar ze begonnen vol goede moed! Noa beet het spits af op dit toestel. Bij de opsprong viel ze helaas van de balk, maar verder turnde ze een hele nette oefening! Daarna was het de beurt aan Tamar. Tamar begon heel netjes, maar viel helaas twee keer van de balk. Het tweede toestel was de vloer. De dames hadden hier erg veel zin in. Dit kon je ook zien tijdens de oefeningen van beide dames. Wat ging dit goed en netjes! Het derde toestel was sprong. Dit vinden de meiden ook een leuk toestel. Het is de bedoeling dat je hier twee verschillende sprongen laat zien. Een overslag over het springtoestel en een streksalto op de plankoline. Tamar mocht hier beginnen en dat deed ze heel erg netjes. Bij beide sprongen stond ze helemaal stil bij de landing! Daarna was het de beurt aan Noa. Dit ging ook heel erg netjes, want ook zij stond twee keer stil bij de landing. Knap hoor! Het laatste toestel was de brug. Noa mocht hier beginnen. De oefening ging heel goed. Hier en daar wat slordigheidfoutjes, maar verder heel netjes. Als laatste was Tamar aan de beurt. Dit ging heel goed! Tijdens de prijsuitreiking mocht Noa op de derde plek op het podium gaan staan. Tamar is op een 17e plek geëindigd. Wat hebben ze het goed gedaan!

In Ronde 3 en 4 mochten de gezusters Smelt starten aan hun eerste turnwedstrijd van dit seizoen.

Jorien Smelt mocht als eerste in wedstrijdronde 3 en kwam uit in de categorie Junior. Haar toestelvolgorde was: Sprong, Brug, Balk, Vloer.
Een halve draai in hele draai uit was haar sprong op het toestel plank pegasus. Vorig seizoen mocht de turnster 2 sprongen laten zien waarbij het gemiddelde werd genomen en dit het eindcijfer was, echter is dit veranderd naar 1 sprong. Het is nu belangrijk om het in 1x goed te doen, maar daar twijfelde Jorien niet over en liet een geweldige sprong zien. Hier behaalde ze dan ook de hoogste score van haar wedstrijdronde.
Het volgende toestel: de brug. Ze turnde haar oefening naar behoren, wel met hier en daar een paar schoonheidsfoutjes, maar het zag er netjes uit!
De laatste toestellen, de Balk en de Vloer. Wat was Jorien elegant. Haar houding was super om te zien. Helaas moest ze wel 2x de balk eerder verlaten met een 1/1 draai en de arabier. Jorien eindigde op een 15 de plaats met een puntentotaal van 40,300.

Wedstrijdronde 4, de laatste ronde. Hier mocht Danique Smelt aan deelnemen onder de categorie Senior. Haar toestelvolgorde was: Vloer, Sprong, Brug, Balk. De vloer en de sprong, dit zijn de toestellen wat Danique volledig beheerst en dus weinig zenuwen voor heeft. Hier kan Danique heerlijk relaxed beginnen met de wedstrijd. De series wat ze sprong zagen er super uit! Op de brug lukte haar oefening aardig. Het was alleen niet vloeiend achter elkaar geturnd en dit kost haar uiteindelijk wel wat punten. De elementen die ze moest doen heeft ze in ieder geval goed uitgevoerd.
Alweer het laatste toestel de Balk. Haar balans was goed en daardoor liet ze geen tot weinig wankelingen zien. Het was nog even de vraag of haar moeilijkste element, een 1/1 draai met geheven been zou gaan lukken. Ja hoor! Ze deed het gewoon! Wel helaas met een val van de balk, maar dat mocht de pret niet drukken. Danique heeft het super gedaan en eindigde op een 16e plek met een punten totaal van 39,000.