Skip to content

Eerste wedstrijd voor de pré instappers van de KEV

Afgelopen zaterdag 13 mei vond de pré instap wedstrijd plaats in Zwolle. Deze wedstrijd is speciaal voor de allerkleinsten. Acht meiden van de KEV mochten hieraan meedoen. Wat was dit spannend zeg!

In de eerste ronde was het de beurt aan Meike Niks, Britt Dasselaar, Dide Bijlstra, Nienke Schipper en Suze Voortman. Het is de eerste echt officiële wedstrijd en dit was natuurlijk extra spannend. De dametjes begonnen op het toestel balk. De meiden waren nog erg stil en je kon de zenuwen zien op de gezichten. Alle vijf deden ze erg hun best. Toch vielen ze allemaal een keer van de balk. Wij vinden toch dat ze het heel knap gedaan hebben! Door naar het volgende toestel, vloer. De zenuwen waren weg en iedereen heeft een mooie oefening laten zien. Dit werd ook beloond met hoge scores. Nienke is zelfs op de 2e plek geëindigd op dit toestel. Knap hoor! Het derde toestel was het onderdeel sprong. Hier mag iedereen twee keer haar sprong laten zien aan de jury. Wat deden ze dit weer goed. Met een glimlach op de gezichten sprongen ze de sprongen. Ook hier werden ze beloond met hoge punten. Tussendoor moesten we soms erg lang wachten. Gelukkig was het erg gezellig en hebben we samen veel gelachen. Als laatste toestel was de brug aan de beurt. Ook hier deed iedereen erg hun best. Iedereen liet een mooie oefening zien. De meiden hadden veel tegenstand en daardoor was het erg lastig om een plek op het podium te bemachtigen. Britt is op de 14e plek geëindigd, Nienke op de 19e plek, Dide op de 20e plek, Meike op de 21e plek en Suze op de 26e plek. Erg knap gedaan!

Door naar ronde 2 van de wedstrijd. Hier waren Loes Schmidt, Imke Nijkamp en Danique Bramer aan de beurt. Ook deze meiden begonnen op de balk. Ook zij waren erg zenuwachtig. Door de zenuwen zijn ze allemaal een keer van de balk gevallen. Toch vinden wij dat ze verder een mooie oefening hebben laten zien. Het volgende onderdeel was de vloer. De zenuwen waren weg en dit kon je zien. Alle drie hebben ze een hele mooie oefening laten zien op de vloer en dit werd dan ook weer beloond met een mooie score. Ook hier moesten we tussendoor soms erg lang wachten. Toch hebben we het erg gezellig gehad met elkaar! Het 3e onderdeel was de sprong. Dit vonden ze toch echt wel het leukste toestel. Ze lieten hier ook allemaal twee mooie sprongen zien. Goed gedaan hoor! Het laatste toestel was weer de brug. Ze deden weer erg hun best en lieten een mooie oefening zien. Ook hier was er veel tegenstand. Loes is op de 12e plek geëindigd, Danique op de 17e plek en Imke op de 21e plek. Heel goed gedaan!

Wij als trainsters vinden het erg knap hoe de meiden het hebben gedaan. De meiden zijn nog erg jong en dus was het extra spannend. Wij zijn trots op jullie!