Skip to content

Eline van Losser districtskampioen turnen 4e divisie

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag, 28 mei, vond de disctrictsfinale 4e divisie turnen regio oost plaats. Hier mochten vier meiden van K.E.V. Vriezenveen aan deelnemen. Voor deze wedstrijd moesten de meiden zich plaatsen. Hier gingen twee of drie wedstrijden aan vooraf. Elke keer vielen er weer meiden af. Deze vier meiden lukten het om zich te plaatsen. Een hele knappe prestatie op zich!

 

In de eerste ronde was het de beurt aan Lynn Bijlstra en Annelin Smelt. Deze meiden deden mee in de categorie instap. De meiden begonnen op brug en hier turnden beide dames een mooie strakke oefening. Vervolgens was het onderdeel balk aan de beurt. Beide dames waren erg zenuwachtig en hierdoor maakten de meiden beide fouten. Snel door naar het onderdeel vloer. Hier ging het heel goed. Zowel Lynn als Annelin liet een mooie oefening zien met mooie sprongseries. Als laatste was het toestel sprong aan de beurt. De zenuwen waren helemaal weg en dat was dan ook te zien. De meiden lieten twee hele mooie sprongen zien en dat werd dan ook beloond. Beide dames eindigden met een gelijke score als 3e op het onderdeel sprong. Lynn eindigde met een puntentotaal van 50,200 op de 29e plek. Annelin eindigde met een puntentotaal van 47,650 op de 38e plek.

 

In de tweede ronde was het de beurt aan Roos Prinsen. Roos deed als enigste van de K.E.V mee in de categorie pupil 1. Roos begon op het onderdeel balk. Roos was erg zenuwachtig en daardoor heeft ze helaas één val moeten incasseren. Verder turnde ze een hele strakke oefening. Vervolgens kwam het onderdeel vloer. Ze turnde een hele strakke oefening met mooie sprongseries. Als derde toestel was het onderdeel sprong aan de beurt. De zenuwen waren helemaal weg en dat was ook te zien. Ze sprong twee mooie sprongen en hierdoor eindigde ze als 4e op sprong. Als laatste toestel was het onderdeel brug aan de beurt. Hier turnde ze ook een mooie strakke oefening. Roos eindigde met een puntentotaal van 52,275 op de 28e plek.

 

In de laatste wedstrijdronde mocht Eline van Losser in de categorie pupil 2 niveau D1 aan haar wedstrijd beginnen. Het eerste toestel was de brug. Ze liet een mooie oefening zien aan de jury. Gelijk bleek al dat de concurrentie erg groot was. Ook de andere meiden turnden erg strak. Het tweede toestel was de evenwichtsbalk. Eline heeft maar weer eens bewezen dat ze onder druk goed kan presteren. Ze liet een super strakke en gecontroleerde oefening zien en behaalde hiermee zelfs de hoogste score in haar categorie. Door naar de vloer, waar Eline een keurige oefening op muziek liet zien. Ze had de moeilijkheidswaarde van haar oefening opgeschroefd en dit resulteerde samen in een hoge waardering van de jury. Ten slotte de sprong, waar Eline een mooie streksalto en overslag over de kast liet zien. Vanwege het constante turnen van Eline en haar goede prestaties op alle vier de toestellen mocht zij tijdens de prijsuitreiking heel verdiend de gouden medaille in ontvangst nemen. Eline is met een puntentotaal van 54,350 districtskampioen geworden in de 4e divisie! Volgend jaar zal zij promoveren naar de 3e divisie; een nieuwe uitdaging!

 

Alle vier de dames hebben het heel goed gedaan. Wij als trainsters zijn erg trots op deze dames!

Districtsfinale 4e divisie 2016