Skip to content

Finale 5e divisie voor 2 turnsters van K.E.V Vriezenveen

Zaterdag 11 maart werd de grote finale van de 5e divisie te Kampen gehouden, hier waren 2 turnsters van K.E.V aanwezig genaamd: Iris Exel en Madelein Bolk.

De meiden komen uit in de categorie Pupil 1 niveau D2. Het is natuurlijk niet zomaar een wedstrijd, nee een Finale, dus extra spannend! Vol goede moed begonnen de meiden aan hun eerste toestel: de Brug. De oefeningen die ze lieten zien waren buitengewoon perfect! Iris scoorde een 14.200 en behaalde hiermee zelfs het hoogste cijfer op dit toestel. Madelein scoorde een mooie 13.400. Op naar het tweede toestel: de Balk. Helaas vergaten beide meiden één of meerdere elementen waardoor ze erg veel punten verloren. Iris kreeg een 7.450 en Madelein een 9.000. Vloer was aan de beurt, alweer het derde toestel. De meiden lieten hun hoofd gelukkig niet hangen en knalden er beide weer een goede oefening uit! Iris scoorde een mooie 13.750 en Madelein een 12.200, keurig. Alweer aangekomen bij het laatste toestel van de dag, de Sprong, waarbij ze een handstandoverslag tot ruglig op een verhoogd vlak aan de jury lieten zien. Wederom werd er goed gescoord. Iris kreeg voor beide sprongen gemiddeld een 13.475 en behaalde ook op dit toestel de hoogste score in haar categorie. Madelein kreeg een mooie 12.900 voor haar sprongen.

De meiden hebben hun wedstrijd goed afgesloten; Iris met een puntentotaal van 48.875 waarmee ze op een 15e plek eindigde en Madelein behaalde een puntentotaal van 47.500 en is hiermee op de 18e plaats geëindigd. De meiden kunnen heel trots zijn op zichzelf!