Skip to content

Goed geslaagde districtsfinale Groepsspringen!

groepsspingen-cAfgelopen zaterdag 5 april werden de districtsfinale wedstrijden gehouden voor het groepsspringen op C, D en E-niveau.

Al om half 8 ’s morgens stond het seniorenteam op D-niveau van KEV in de zaal in Haaksbergen. Trots dat ze zich op alle 5 de toestellen hadden geplaatst.  Het team bestaat uit  twaalf  dames. Van jong tot oud, iedereen doet mee. Sanne van Burken, Jiska Groeneweg, Marieke Folbert, Melanie Webbink, Joyce Koster, Monique Wild, Miranda Staal-Prinsen, Daniëlle Boontjes, Suzanne Bekke, Wendy Bloemhof, Myrna Berkhof en Marjolein Bolier vertegenwoordigden KEV. Gesterkt door de supporters die waren meegekomen uit Vriezenveen werd op alle 5 de toestellen prima gesprongen. Twee keer een 1e plaats op de onderdelen dubbele trampoline en pegasus en een 3e plaats op kast plank. Een fantastisch resultaat voor de dames.

De selectie springgroep verscheen deze dag met twee jeugd ploegen

Daniëlle Borger, Iris Exel, Berthe Nijland, Madelein Bolk, Marit Zagers, Anke Meijers en Merel  Smit kwamen uit in de  categorie meisjes jeugd D. Zij hadden zich op twee toestellen geplaatst, te weten de lange mat en de plankoline kast.  Deze meisjes waren met hun leeftijd de jongste groep die deze dag aan de wedstrijd verscheen.  Desondanks lieten zij zien dat ze de zenuwen onder bedwang konden houden en lieten goede sprongen zien.  Ze wisten op beide toestellen een prijs te behalen. Op de lange mat werden ze 2de en 3de werden ze op de plankoline kast.

Lotte Smit, Meike Bom, Pien  Folbert,  Sara Frateman, Indy Smoes, Lynn van der Cozijne,  Eline van Losser, Kirsten Schaap, Madelief Dijkstra en Tara Olthof kwamen uit in de categorie meisjes jeugd C. Zij hadden zich op alle vier de toestellen geplaats voor deze wedstrijd. Deze meisjes lieten zich van hun beste kant zien en maakten mooie sprongen. Dit werd ook gewaardeerd door de jury. De meisjes haalden op alle toestellen een prijs.   De 3de plaats behaalden zij op minitrampoline springtoestel, en  werden maar liefst 3x district kampioen op de toestellen trampoline kast, tumbling en trampoline.   Yvonne, Renate en Angelique waren erg trots op de meisjes en hun behaalde resultaten.

In de loop van de middag mochten de junioren van KEV op C lijn ook deelnemen. Dit jaar staat de C lijn voor het eerst op het district. Voor de junioren een mooi moment om te kijken hoever ze zijn met de sprongen, met oog op het Nederlands Kampioenschap. Cheryl Uitslag, Iris Stegeman, Corine Runhart, Jody Goosselink, Jeanine van Egten, Lotte Stegeman, Maaike van Mispelaar, Quirine Mirre Kok, Kaylee Klos en Marloes Uitslag deden hun uiterste best op de onderdelen Tumbling en Pegasus plank. De andere onderdelen hebben ze deelgenomen in de regio op B niveau en kwamen vandaag niet aan bod. De meiden werden 2 X 1e en dat hebben ze dik verdiend.

De heren C-junioren en jongens D jeugd hebben het ook erg goed gedaan en zijn met prijzen naar huis gegaan.

De junioren van KEV op E-niveau hadden zich op 2 onderdelen geplaatst voor deze finale. Hier waren ze natuurlijk al erg trots op en wat hadden ze er een zin in om met de groep een plekje op het podium te veroveren. In deze groep deden mee Anna Heuven, Anna Scherphof, Sharon Rekers, Dionne Koops, Anne Gerrits, Alisia Bergman en Anouk Dasselaar.

In de trainingen ging het al erg goed en dat lieten ze zien op hun eerste onderdeel. De eerste 4 sprongen zagen er keurig uit. De spreidsprong over de hindernis was het toppertje van dit onderdeel.  Iedereen ging er keurig overheen. Bij de laatste 2 sprongen ging het hier en daar een beetje mis, maar ze hielden zich nog goed staande. Ze werden derde op dit onderdeel.

De dames mochten daarna op de dubbele minitramp hun sprongen laten zien en dit deden ze prima. Het ging erg netjes. Met een paar kleine foutjes en met een goede concurrentie konden ze ook hier de derde prijs in ontvangst nemen. Het was een zeer gezellige dag met goede prestaties van iedereen!