Skip to content

Goede onderlinge wedstrijden turnen en acro bij KEV!

P1110138

Afgelopen zaterdag 7 december was het weer tijd voor de jaarlijkse gymnastiekwedstrijden van KEV.

Er werd de laatste tijd hard voor geoefend in de verschillende lessen die aangeboden worden in het dames, heren turnen en acrobatisch gymnastiek. Van jong tot oud zijn de leden vertegenwoordigd op deze mooie wedstrijddag.

In de eerste ronde waren de allerjongsten van KEV al vroeg uit de veren gegaan om op tijd aan hun wedstrijd te kunnen beginnen. De zenuwen spelen een grote rol bij de meisjes die voor het eerst aan de wedstrijd meedoen. Wat hebben ze genoten van de sport in wedstrijdvorm. Aan de andere kant in de zaal waren meiden aan het turnen waarvan velen al eerder hadden meegedaan, maar de zenuwen waren ook hier aanwezig. Op de onderdelen brug ongelijk, vloer, balk en sprong heeft iedereen aan de jury kunnen laten zien wat ze konden. De eerste ronde verliep zeer soepel en de sportieve dag begon al goed.

In de tweede ronde waren er weer 2 banen gevuld met meisjes en dames. Jonge meiden in baan 1 die het allemaal erg goed deden en veel plezier hadden. In de andere baan was de oudste groep van KEV vertegenwoordigd. Met veel publiek, de juiste gezonde spanning en goede resultaten kwam ook deze ronde aan een eind. Het was nu tijd voor een pauze en de zaal werd omgebouwd voor andere disciplines binnen KEV.

Het heren turnen is daar 1 van. Alle jongens waren aan de beurt in deze 3e ronde. Op maar liefst 6 onderdelen konden ze de jury ervan overtuigen dat ze de beste waren. Met veel strijd en sportiviteit gingen ze van start. De 6 onderdelen zijn: vloer, brug gelijk, voltige, sprong, rek en ringen.

6 oefeningen onthouden is een hele klus en 6 oefeningen uitvoeren helemaal. Met veel kracht en behendigheid werden goede resultaten geboekt en kunnen alle jongens zeer tevreden zijn met hun cijfers en behaalde plaatsen.

Tegelijk met de heren ronde ging KEV van start met de onderlinge wedstrijd binnen de discipline acrobatisch gymnastiek. Een combinatie van dans, turnen en partners maakt deze sport tot een succes. Veel teams deden mee aan deze wedstrijd in verschillende leeftijdscategorieën met als keuze in een groep (met z’n drieën) of in een duo (met z’n tweeën). Deze sport beoefen je met een vaste partner, waarmee je traint om mooie kunsten en oefeningen te maken en te laten zien op wedstrijden. Er komt veel bij kijken. Er zijn eisen waar je je aan moet houden, je moet bepaalde punten halen en ook nog alles mooi artistiek aan elkaar maken op de muziek.

Het publiek kon genieten van alle mooie oefeningen en goede resultaten. Na iedere ronde werd een prijsuitreiking gehouden waarmee velen zijn beloond met een mooie medaille. In de les krijgen alle deelnemers hun diploma’s met de behaalde cijfers en daarmee is de wedstrijd voor dit seizoen tot een mooi einde gekomen.

Bekijk hier de foto’s