Skip to content

Goede prestaties 4e divisie turnsters KEV Vriezenveen

Afgelopen zaterdag 14 februari 2017 werd in de Iispa te Almelo de plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters uit de 4e divisie. Voor KEV Vriezenveen kwamen maar liefst 20 turnsters uit.

In de eerste ronde kwamen Tara Olthof en Madelief Dijkstra uit in de categorie jeugd 1. Tara zit eigenlijk helemaal niet in de selectie en maakt veel minder trainingsuren. Ze heeft een super mooie wedstrijd gedraaid. Helaas heeft ze zich niet rechtstreeks geplaatst voor de finale, maar ze krijgt nog een kans om zich voor de finale te plaatsen via de play-off wedstrijd. Het is voor haar dus al een hele mooie prestatie om hier te staan met zo weinig trainingsuren! Madelief was in het begin best wel zenuwachtig, maar liet dit niet blijken aan de jury. Ze turnde mooie en stabiele oefeningen op alle vier de toestellen. Tijdens de prijsuitreiking mocht ze dan ook op het podium komen staan om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Heel goed gedaan!

In de tweede ronde was het de beurt aan de turnsters uit de categorie pupil 1. Voor KEV mochten Annelin Smelt en Lynn Bijlstra hun kunsten vertonen. Deze dames houden heel erg van kletsen, maar ze lieten ook zien dat ze heel erg van turnen houden. Beide dametjes lieten op alle toestellen strakke, nette oefeningen zien waar de jury weinig punt van af kon trekken. Doordat twee elementen op balk helaas niet werden geteld, kregen ze veel aftrek voor dit toestel. Dit zorgde ervoor dat beide dames naast het podium eindigden. Annelin heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Lynn heeft zich helaas net niet geplaatst en krijgt nog een kans om zich voor de finale te plaatsen via de play-off wedstrijd. Beide dames kunnen erg trots zijn op wat zij hebben neergezet!

In ronde 3 waren de allerjongste meiden aan de beurt die vandaag mochten deelnemen aan de wedstrijd. Voor Amber Boertje, Florien Meijer, Karen Slettenhaar, Lieke Kerkdijk, Lieke Wessels, Marliek Eshuis en Merle Staal was het de eerste officiële wedstrijd waar ze aan mee mochten doen in de categorie instap. Dit was natuurlijk extra spannend! Na een korte uitleg over hoe de wedstrijd zou gaan mochten de meiden de vloer op. De meiden stonden mooi naast elkaar opgesteld en je kon zien dat de zenuwen de meiden de baas was. Toch begonnen de meiden vol goede moed op het eerste onderdeel, de balk. Wat hebben ze hier goed op geoefend. Al maandenlang doen ze deze oefening en vandaag was de dag dat ze de oefening mochten laten zien aan de jury. Wat deden ze dit allemaal goed! Iedereen liet een keurige oefening zien en daar mogen de meiden dan ook erg trots op zijn. Lieke Kerkdijk eindigde zelfs als 2e op dit onderdeel. Snel door naar het volgende toestel vloer. De oefening op vloer wordt geturnd op muziek. Dit is natuurlijk extra moeilijk, omdat ze de oefening moeten onthouden en ze moeten de oefening precies op de muziek uitvoeren. Wat deden de meiden dit weer goed. Iedereen turnde de oefening netjes op de muziek. Erg knap gedaan! Toen was het toestel sprong aan de beurt. Na het in turnen, hier wordt er nog even kort geoefend, mochten de meiden beginnen aan de wedstrijd. Een voor een lieten de meiden hun twee sprongen zien aan de jury. Iedereen deed erg zijn best en de meiden hebben het ook erg goed gedaan. Marliek eindigde zelfs als 1e op dit onderdeel en Lieke Kerkdijk als 3e. Als laatste toestel was de brug aan de beurt. Hier deden de meiden het ook weer erg goed! Iedereen heeft een hele goed wedstrijd geturnd en wij als trainsters zijn trots op jullie! Florien is als 2e geëindigd, heel knap! Verder zijn Lieke Kerkdijk, Amber Boertje en Marliek Eshuis door naar de districtsfinale. Karen Slettenhaar, Lieke Wessels en Merle Staal krijgen nog een kans om door te stromen tijdens de Play-Off op 4 maart.

Aan de andere kant van de zaal was Isa Voerknecht in de categorie junior bezig met haar wedstrijd. In eerste instantie schrok ze een beetje van de tegenstand, maar ze liet zich niet van de wijs brengen. Door haar sierlijkheid, netheid en lenigheid liet ze keurige oefeningen zien waar ze echt trots op moet zijn! Ze heeft zich helaas net niet rechtstreeks geplaatst, maar mag haar mooie oefeningen nog een keer laten zien tijdens de play-off wedstrijd.

In ronde 4 was KEV vertegenwoordigd in beide banen. In baan 1 mochten de pupil 2 meiden hun oefeningen laten zien aan de jury. Voor KEV kwamen de volgende turnsters uit: Evy Dekker, Sophie Hospers, Emely Di Gregorio, Guusje Smelt en Meike Wilharms. Na een goede warming-up mochten ze op vloer beginnen. Een oefening op muziek, alleen op de vloer voor al het publiek, dat was toch wel even spannend. Emely mocht het spits afbijten en liet de jury zien wat ze in huis heeft. Evy was haar zenuwen niet de baas en was haar oefening even kwijt. Desondanks heeft ze haar oefening tot het einde afgemaakt! Sophie, Guusje en Meike lieten goede oefeningen zien. De vloer een toestel waar ze nog veel verbetering qua moeilijkheid en netheid kunnen laten zien. Het tweede toestel was sprong. De meiden sprongen hier de sterren van de hemel met hier en daar zelfs een sprong direct tot stilstand. Evy wist de knop goed om te zetten en behaalde zelfs de 8e score! Guusje wist hier de 3e score neer te zetten. Ook de andere meiden hebben keurig gesprongen. Heel goed gedaan! Toen was de brug aan de beurt. De meiden waren wat zenuwachtig voor het ophurken, maar dit is bij iedereen gelukt! Ze hebben goede oefeningen laten zien. Het laatste toestel was de 10 cm brede balk. Meike en Guusje wisten heel knap op de balk te blijven staan. De andere meiden moesten de balk helaas verlaten. De meiden wisten zich vandaag niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Desondanks kunnen ze heel trots zijn op zichzelf! Vol goede moed gaan we verder trainen om tijdens de play-off een plekje in de finale te bemachtigen!

In baan 2 waren de senioren Anne Kleinjan, Lisanne Smelt en Rosalie Altena bezig met hun wedstrijd. Helaas kon Ingrid Fokke niet aanwezig zijn vanwege griep. Voor Anne was dit weer haar eerste echte wedstrijd na haar knieoperatie, extra spannend dus! Ook deze dames lieten mooie oefeningen zien, vooral op het toestel vloer, waar hun mooie bewegingen en houdingen met goede punten van de jury werden beloond. De balk was vandaag echt de boosdoener. Lisanne maakte een flinke val van de balk waardoor ze vanaf haar scheenbeen tot aan de achterkant van haar been een grote schaafwond op liep.  Ze heeft doorzettingsvermogen getoond door haar oefening keurig af te maken. Dit werd beloond met een groot applaus van het publiek. Anne, Lisanne en Rosalie hebben zich helaas niet rechtstreeks weten te plaatsen, maar krijgen nog een kans tijdens de play-off wedstrijd.

 

foto site