Skip to content

Goede prestaties KEV Acro teams C

Afgelopen zaterdag, 13 februari, werden de 2e plaatsingwedstrijden voor acro teams op C lijn georganiseerd in Hattem. De teams hebben de laatste tijd hard getraind om tijdens deze plaatsing hoger in het klassement te komen. Het doel was vooral om de NK limiet te halen van 48 punten. De 3 teams van KEV gingen er helemaal voor en dat resulteerde in goede prestaties! Anouk Berkoff, Sharice Veldhuis en Maudee Lesscher werden 4e en hebben de limiet gehaald.

 

In de ochtend stond het eerste team van KEV al paraat in het eerste blok. Kirsten Jansen, Demi Kosters en Iris Exel begonnen aan hun tempo oefening. De dames haalden eruit wat erin zat! De flickflacken gingen niet helemaal vlekkeloos, maar daarentegen werden de elementen goed en stabiel geland. Dit resulteerde in het mooie cijfer 24,05. Voor de balansoefening waren ze wel wat meer gespannen. Er waren wel wat wiebels bij de transitie naar splitje, maar gelukkig bleef de piramide staan. Daarna ging het keurig en was het wachten op het cijfer. 23,6 zorgde voor een 18e plek in het grote deelnemersveld van 35 teams. Met 47,65 hebben ze nog net niet de limiet gehaald, maar ze zijn op de goede weg.

Het andere team dat in de ochtend voor KEV uitkwam bestaat uit Anouk Berkhoff, Sharice Veldhuis en Maudee Lesscher. Dit team was er als geen ander klaar voor en hoopten dat het nu ook op de vloer ging lukken. Hun tempo elementen gingen keurig en artistiek zag het er ook netjes uit. Met het cijfer 24,85 hebben ze goed gescoord. Op naar de balansoefening. Hier ging er de vorige keer wat mis, maar ze waren ervan overtuigd dat het nu moest gebeuren. In de training hebben ze hier veel aandacht aan besteed. Met een 25,2 stegen ze in het klassement naar een uitstekende 4e plek met het puntentotaal van 50,05! Ze zijn bijna zeker van een plek in de ½ finale NK.

In de middag was het aan Emma van ’t Spijker en Amber Smit om te laten zien waar ze zo hard voor getraind hebben. Dit team is al jaren bij elkaar en doen nu, net als de andere teams, voor het eerst mee op C niveau. In de inturnruimte waren de teams er helemaal klaar voor. Tijdens het blokinturnen raakte Emma nog geblesseerd waardoor het niet zeker was of ze door kon. Gelukkig kon ze door en ze begonnen met hun balansoefening. Helaas ging de eerste motion niet helemaal vlekkeloos, waardoor de zenuwen des te meer werden. Staan op handen moest nog een keer opnieuw opgebouwd worden ,maar ze hielden wel de waarde. Het vliegtuig ging erg goed. Met een 19,4 was het uitzicht op de puntenlimiet niet meer haalbaar, maar de dames wisten zich opnieuw goed te motiveren voor de tempo oefening. In de tempo oefening gingen de elementen keurig. Er waren geen grote fouten en ze lieten zien dat ze hier thuis horen. Helaas een kleine val wat resulteerde in grote aftrekken. Met een 21,10 haalden ze niet de limiet, maar kwamen op een keurige 8e plek in een veld van 15 teams.

 

Op 20 maart zal de laatste plaatsing wedstrijd georganiseerd worden in Hellendoorn. Dit is de laatste kans om de limiet te halen voor de halve finale NK. De teams zijn erg goed op weg en zullen de komende weken nog een tandje bijzetten. De trainster Melanie Webbink is apetrots en ziet dit seizoen nu al als geslaagd.

IMG_1756 (2)