Skip to content

Goede prestaties KEV turnsters 3e divisie

Afgelopen zaterdag 16 december werd in Hengelo de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters uit de 3e divisie. Voor KEV kwamen de volgende 7 turnsters uit: Eline van Losser, Madelief Dijkstra, Noël Siemerink, Noa Exel, Tamar van Losser, Jorien Smelt en Danique Smelt.

In de tweede wedstrijdronde mochten de jeugd turnsters Eline, Madelief en Noël beginnen aan hun wedstrijd. Deze meiden hebben de laatste weken hard getraind om de moeilijkheid van hun oefeningen nog wat te verhogen. Ze hebben alles uit de kast gehaald en straalden op de vierkante vloer. Op sprong liet Eline een mooie, nieuwe sprong zien. Ook Noël wist haar sprong mooi te landen. Madelief behaalde hier heel knap de 3e score. Op brug hebben de meiden hun moeilijkheid opgehoogd. Ze lieten alle drie twee verschillende kippen zien, heel knap! Het laatste toestel was balk. De zenuwen waren toch wel aanwezig, maar de meiden lieten stabiele oefeningen zien. Eline en Madelief hebben hier helaas een eis gemist, waardoor de score wat laag uitviel. Noël behaalde de eis wel en wist met een stabiele oefening de 3e score te behalen op dit toestel. Super! Noël behaalde een 10e plaats, Eline een 12e plaats en Madelief een 15e plaats. De meiden hebben heel wat stappen gemaakt en kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd!

In de derde wedstrijdronde mochten zowel pupil 1 turnsters Noa en Tamar als junior turnster Jorien laten zien wat ze in huis hadden. Noa en Tamar begonnen hun wedstrijd op de vierkante vloer. Ook zij straalden en genoten zichtbaar van hun oefening. Op sprong lieten ze beide keurige sprongen zien die ze erg goed wisten te landen. De rekstok is een toestel dat ze steeds beter onder de knie krijgen. Dit was dan ook te zien! Noa verhoogde haar moeilijkheid door een mooie kip toe te voegen aan haar oefening. Het laatste toestel was balk. Vooral Tamar heeft hier grote stappen gemaakt in haar houding. Beide meiden lieten een keurige oefening zien. Helaas moest Noa de balk een keer verlaten, maar ze maakte haar oefening erg strak af. Door het stabiele turnen van de meiden, eindigden ze op een mooie 4e (Noa) en 6e (Tamar) plaats. Erg goed gedaan!

Jorien turnde tegelijk met deze meiden in de andere baan en had een moeilijke start van haar wedstrijd. Ze kwam niet in het ritme van haar brugoefening. Erg balen natuurlijk, maar ze liet haar hoofd niet hangen. Ze turnde een dijk van een balkoefening en behaalde hiermee dan ook heel verdiend de 2e score! Ook op vloer liet ze zien wat ze in huis had. Met een super D-score van 4,2 behaalde ze hier de 6e score. Ze maakte haar wedstrijd keurig af op sprong door met haar half in heel uit in één keer stil te staan, wat resulteerde in een mooie 5e score. Jorien heeft laten zien dat ze na een tegenslag de wedstrijd goed op kan pakken. Jorien behaalde een knappe 19e plaats en kan trots zijn op zichzelf!

Senior turnster Danique mocht de wedstrijddag afsluiten. Vanwege de vele turnsters was er in deze wedstrijdronde ook een ronde rust ingeroosterd. Danique begon haar wedstrijd bij de rustronde en kon zo rustig aan haar wedstrijd beginnen. Haar eerste toestel was sprong. Daar liet ze gelijk zien dat ze kan springen. Een mooie sprong met een super landing! Het leverde haar de 9e score op, heel knap! Op de brug kwam ook Danique niet lekker in haar oefening en moest ze helaas de grond aanraken. Toch heeft ze doorgezet en maakte ze haar oefening, inclusief een mooi wappertje, netjes af! Op de balk turnde Danique een heel sterk begin van haar oefening, met onder andere een geheven draai op één been! Helaas moest ze de balk daarna verlaten en was het voor haar lastig om weer in het ritme te komen. Ook de afsprong ging niet helemaal vlekkeloos; Danique turnde een auerbach afsprong met een blauwe teen tot gevolg. Met een zere teen heeft Danique haar wedstrijd heel knap op de vierkante vloer afgesloten. Ze knalde nog een keer en liet een mooie oefening zien! Danique behaalde een 19e plaats. Ook al had Danique niet helemaal haar dag, met hier en daar wat ups en down, ook zij kan trots zijn op wat ze heeft gepresteerd!

Trainsters Carmen, Ingrid, Rosalie, Sharon en Kristel zijn enorm trots op deze dames!