Skip to content

Goede prestaties turnsters KEV Vriezenveen tijdens toestelkampioenschappen

Zaterdag 11 juni werden de toestelkampioenschappen gehouden voor de turnsters in de 3e en 4e divisie te Doetinchem. Een wedstrijd waarbij op de verschillende toestellen apart wordt gestreden om de medailles. Vanuit KEV mochten 9 turnsters deelnemen aan de wedstrijd op de toestellen waar zij ook daadwerkelijk kans maken. Voor veel turnsters zijn dit ook hun favoriete toestellen. Het beloofde een lange dag te worden. De dag was ingedeeld in maar liefst 5 wedstrijdrondes.

In de 2e ronde mocht Sanne Grol als eerste van start gaan. Zij mocht deelnemen aan het toestel sprong, waar ze twee keer een mooie half in half uit liet zien. Het was strijden tegen 28 andere turnsters. Ze deed het super goed en heeft hiermee dan ook een geweldige 8e plaats behaald.

In de 3e ronde mocht Lisanne Smelt haar oefeningen laten zien op de toestellen brug, balk en sprong. Lisanne heeft zich een tijd geleden geblesseerd aan haar enkel. Omdat ze nog niet 100% fit was, was het voor haar natuurlijk extra spannend hoe de wedstrijd zou verlopen. Met hier en daar wat angst ging ze er toch voor de volle 100% voor. Op het toestel balk behaalde ze een 17e plaats en op de balk behaalde ze een mooie 12e plaats.  Op het toestel sprong sprong ze de sterren van de hemel. Voor dit toestel heeft ze dan ook een welverdiende gouden plak in ontvangst mogen nemen!

Tessa Hilberink mocht ook in de 3e ronde haar oefeningen aan de jury laten zien. En wel op de toestellen brug en vloer. Op het toestel brug behaalde ze een keurige 5e plaats. Tessa haar specialiteit is vloer, hier moet je een zelfgemaakte oefening op een zelf gekozen instrumentaal muziekje met verschillende elementen laten zien aan de jury. Tessa is zeer sierlijk en erg lenig, waardoor haar oefening een eigen twist krijgt en zeer aangenaam is om naar de kijken. Ze eindigde op dit toestel dan ook op een super 11e plaats!

In de 4e ronde mochten Rosalie Altena en Ingrid Fokke van start gaan. De wedstrijd liep al ruim een uur uit en de meiden moesten zich weer even oppeppen. Rosalie mocht haar oefeningen laten zien op brug en balk en heeft hier keihard voor getraind. Ze is langere tijd geblesseerd geweest en nog steeds is ze niet volledig herstelt. Met haar inzet en motivatie lukte het haar om weer deel te nemen aan deze wedstrijd, super knap en mooi om te zien! Op het toestel brug behaalde ze een 17e plaats. Haar balkoefening was erg relaxed en ze wist precies wat ze deed. De hele draai op 1 been vond ze nog behoorlijk eng, maar ze ging ervoor! Ze eindigde op dit toestel op een mooie 11e plaats! Ingrid mocht haar oefeningen laten zien op de brug, balk en sprong. Haar brugoefening heeft ze mooi doorgeturnd en hiermee heeft ze een keurige 12e plaats behaald! Ook haar balkoefening ging goed, op een val na, maar ze stond als een huis met het moeilijke element de arabier. Omdat ze zo snel na het inturnen haar wedstrijd moest laten zien, was ze vergeten haar broekje uit te doen. Hier kwam ze tijdens haar oefening achter, maar ze heeft zich niet van de wijs laten brengen en eindigde op dit toestel op een 13e plaats. Haar laatste toestel was sprong, een toestel waar ze normaal goed mee uit de voeten kan. Vandaag ging het wat minder, maar het was alsnog genoeg voor een mooie 9e plaats!

In de 4e ronde waren ook Cheyen van der Weide en Thirza Prinsen aan de beurt om op verschillende toestellen hun oefeningen te laten zien. Ze komen uit in de categorie senior 3e divisie. Beide begonnen ze bij sprong. Thirza sprong een mooie tsukahara, maar kwam helaas net iets te kort om goed te landen. Haar tweede sprong landde ze netjes. Ze heeft een mooie 12e plaats behaald. Cheyen, die vanwege haar studie heel weinig heeft kunnen trainen, moest weer even wennen aan het toestel. Desondanks heeft zij twee mooie sprongen laten zien, goed voor een keurige 9e plaats. Het volgende toestel was de brug. Thirza liet een mooie hoge buikdraai zien, maar deze ging zo hoog dat ze haar armen helaas moest buigen wat resulteerde in veel aftrek. Ze heeft haar oefening keurig afgemaakt wat goed was voor een 15e plaats. Cheyen moest hard werken om haar oefening goed door te komen, met een kleine stop heeft ze het heel goed gedaan. Ze heeft een 16e plaats behaald. Vervolgens mocht Cheyen haar oefening laten zien op de balk. Hier en daar een wankeling en ze mistte helaas de combinatie, maar ze is op de balk gebleven en heeft met een keurige 7e plaats op dit toestel haar wedstrijd goed afgesloten. Thirza mocht ten slotte haar oefening op de vloer laten zien. Ze liet een keurige oefening zien met veel uitstraling welke goed was voor een mooie 8e plaats!

Omdat de wedstrijd helaas anderhalf uur was uitgelopen konden de dames uit wedstrijdronde 5 om 20:00 uur pas starten met hun wedstrijd. Voor KEV kwamen Annelot Bolk en Noëlle Eshuis uit. Beide dames begonnen op sprong. Annelot mocht het spits afbijten en deed dit geweldig. Ze liet 2 keurige sprongen zien met goede landingen. Ook Noëlle liet een mooie eerste sprong zien, maar was bij haar tweede sprong even de weg kwijt en moest hierdoor helaas een val incasseren. Door naar de balk waar Noëlle haar oefening mocht laten zien aan de jury. Hier en daar een wankeling, maar ze is op de balk gebleven, een prestatie op zich! Ze behaalde met haar score een mooie 15e plaats. Ten slotte mocht Noëlle haar oefening op vloer laten zien. Ze haalde alles uit de kast en heeft zelfs een nieuw element geturnd. Een flick-flack gestrekte salto met 1 ½ schroef, heel knap! Helaas viel ze in haar tweede serie en waren de medaillekansen verkeken. Ze eindigde op een 34e plaats. Gedurende de wedstijd stond Annelot nog in de zilveren positie op sprong. Helaas kwam daar na de laatste ronde verandering in en eindigde ze op een keurige 6e plaats.

Na een héle lange dag, met de prijsuitreiking van wedstrijdronde 5 pas om 22:30 uur, konden de turnsters, trainsters en publiek eindelijk voldaan naar huis. Alle turnsters mogen enorm trots zijn op hun prestaties van vandaag, maar ook van het hele seizoen! Ze hebben met deze afsluitende wedstrijd toch maar weer een mooi visistekaartje afgegeven vanuit KEV Vriezenveen.