Skip to content

Goede prestaties turnsters KEV Vriezenveen

IMG_5026Afgelopen zaterdag 16 januari 2015 werden in Rijssen de plaatsingswedstrijden gehouden voor de turnsters uit de 4e divisie. KEV Vriezenveen organiseerde deze wedstrijd en was vertegenwoordigd met maar liefst 17 turnsters verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën. In totaal hebben 10 turnsters zich rechtstreeks geplaatst voor de finale op 2 april in Kampen en krijgen 7 turnsters  nog een tweede kans om zich te plaatsen voor de finale tijdens de play-off wedstrijden op 27 februari in Nieuwleusen. De trainsters zijn heel erg trots op deze meiden en gaan zich weer richten op de volgende wedstrijden.

Wedstrijd 1
In baan 1 begonnen Lynn Bijlstra en Annelin Smelt (instap) aan hun wedstrijd. Sprong, brug, balk en vloer; in deze volgorde turnden de dames hun oefeningen. Sprong ging bij beide dames uitstekend. Door naar de balk. Het is natuurlijk een hele kunst om op een balk van 10 cm breed te blijven staan. De koprol is een element uit de oefening waarbij het nog wel eens mis wil gaan. Bij Annelin was dit niet het geval, ze bleef op de balk staan. Lynn moest de balk helaas één keer vroegtijdig verlaten. Toch sloten ze beide hun oefening af met een brede glimlach op hun gezicht. Daarna waren brug en vloer aan de beurt. Met hier en daar wat schoonheidsfoutjes, die zeker nog te verbeteren zijn in de komende trainingen, hebben de meiden goede oefeningen laten zien. Lynn eindigde deze wedstrijd op een gedeelde 16de plek en Annelin haalde een verdiende 5de plek en heeft hiermee een finaleplek bemachtigd.

Aan de andere kant in baan 2 waren Jorien Smelt en Maartje Roelofsen (jeugd 1) bezig met hun wedstrijd. De dames begonnen op sprong. Ze lieten allebei een mooie sprong zien en dat werd ook beloond door de jury. De dames hadden allebei een mooie score neergezet. Als tweede toestel kwam brug. De brug voelde iets anders aan dan normaal en daardoor kon Jorien niet haar hele oefening laten zien. Toch zette ze een hele nette oefening neer. Maartje deed het ook erg goed op dit toestel. Toen kwam het toestel balk. Door de zenuwen viel Maartje helaas twee keer van de balk en moest Jorien de balk ook één keer verlaten. De dames lieten hun hoofd niet hangen en maakten hun oefening netjes af. Als laatste toestel kwam de vierkante vloer. Beide dames moesten een oefening neerzetten op muziek. Dit deden ze erg goed en netjes! Na een goede wedstrijd eindigde Maartje op een 12e plek en mocht Jorien een verdiende gouden medaille meenemen naar huis. Dit betekend voor Jorien dat ze rechtstreeks is geplaatst voor de finale. Maartje mag haar oefeningen nog een keer laten zien aan de jury tijdens de play-off wedstrijd.

Ook Isa Voerknecht (jeugd 2) begon haar wedstrijd in baan 2. Isa heeft dit jaar voor het eerst keuze oefenstof, wat betekent dat ze, naast de vaste eisen, zelf haar oefeningen in elkaar mag zetten. Ze begon op het toestel balk waar ze gelijk een strakke oefening liet zien zonder val! Het volgende toestel was vloer, ook hier liet ze een keurige oefening zien die ze vaak heeft geoefend in de lessen. Op naar het volgende toestel, de sprong. Isa liet twee mooie overslagen over de pegasus zien die werden beloond met mooie punten van de jury. Het laatste toestel was de brug. Voor Isa ook gelijk het spannendste toestel, omdat ze nieuwe onderdelen heeft getraind en deze voor het eerst laat zien op een wedstrijd. Ze heeft dit keurig gedaan, maar de punten van de jury vielen een beetje tegen. Isa behaalde een mooie 7e plek en heeft zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Wedstrijd 2
In baan 1 mochten Guusje Smelt, Meike Wilharms en Roos Prinsen (pupil 1) hun oefeningen laten zien aan de jury. Ze begonnen de wedstrijd op sprong; een handstand overslag over de kast en een hurksalto op de plankoline. Dit ging de meiden goed af! Om een val te voorkomen moest Meike er alles aan doen om op haar benen te blijven staan, en dat deed ze! Door naar de brug waar de meiden na 5 minuten inturnen mochten beginnen met hun wedstrijdoefening. Bij Guusje ging dit helaas niet zo goed, ze sprong naar de hoge ligger, maar had geen goede grip waardoor ze de ligger niet goed vast kon pakken en viel. Gelukkig pepte ze zichzelf weer op en ging ze vrolijk verder met de wedstrijd. Balk en vloer waren voor deze dames de laatste onderdelen. Zelfverzekerd liet Roos op de balk een prachtige oefening zien en dit vond de jury ook, want ze behaalde hierop de hoogste score! Guusje behaalde een 22e plek, Meike eindigde op een gedeelde 18e plek en Roos sloot de wedstrijd af met een gouden medaille!
In baan 2 mochten de junioren Sanne Grol en Rebekke Hilberink laten zien wat zij in huis hadden. De dames begonnen op het toestel sprong en lieten beide mooie sprongen zien die werden beloond met hoge punten van de jury. Daarna kwam de brug, voor beide dames het moeilijkste toestel. Ze moesten dan ook alles op alles zeten om de oefening mooi achter elkaar door te turnen. Op een paar kleine foutjes na hebben ze het beter gedaan dan verwacht. De jury gaf geen hoge cijfers, maar de dames konden er tevreden mee zijn. Het voorlaatste toestel was de balk. Waar Sanne helaas veel punten liet liggen vanwege vallen, liet Rebekka zien dat ze alles onder controle had. Ze liet een nette oefening zien. Het laatste toestel was de vloer. Beide dames hebben mooie oefeningen laten zien met hier en daar een paar kleine foutjes. Sanne behaalde een 32e plaats en mag nog een keer strijden om een ticket naar de finale. Rebekka heeft zich met een mooie 10e plaats direct geplaatst voor de finale.

Wedstrijd 3
In baan 1 was het de beurt aan Anke Meijers, Alisha Schonewille, Eline van Losser en Madelief Dijkstra (pupil 2). De dames hadden er veel zin in en begonnen hun wedstrijd aan de brug met ongelijke liggers. Tijdens het inturnen kreeg Anke helaas gelijk een blaar. Nadat ze bij de EHBO was geweest heeft ze laten zien dat ze een doorzetter is. Ze heeft een super oefening laten zien en behaalde dan ook de hoogste score op dit toestel! Ook de andere dames lieten hier keurige oefeningen zien. Madelief moest de brug een keer verlaten, maar zij liet wel als een van de enige een mooie zolendraai zien aan de jury! Door naar de balk. Hiervoor hadden de dames toch wel zenuwen. Anke en Alisha moesten de balk helaas één keer vroegtijdig verlaten. Madelief en Eline lieten daarentegen aan de jury zien dat zij stalen zenuwen hebben. Eline behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel! Het volgende toestel was de vloer. De dames straalden en werkten erg netjes. Ook hier behaalde Eline de hoogste score! Het laatste toestel was sprong. Dat deze meiden goed kunnen springen was te zien aan de hoge cijfers die ze van de jury kregen! Ze lieten allemaal een mooie overslag over de kast en een streksalto op de plankoline zien. Madelief behaalde op dit toestel zelfs de hoogste score! De dames kunnen erg trots zijn op zichzelf. Vanwege het constante turnen van Eline en Madelief mochten zij zelfs een medaille mee naar huis nemen! Eline behaalde een super 1e plaats, Madelief eindigde op een keurige 3e plaats, Alisha werd 11e en Anke eindigde op een 16e plaats.

IMG_5033Aan de andere kant in baan 2 waren de senioren Tessa Hilberink, Ingrid Fokke en Lisanne Smelt ook begonnen aan hun wedstrijd. Voor hun was het eerste toestel balk. De dames lieten één voor één super nette oefeningen zien zonder vallen. Ze kregen van de jury dan ook mooie hoge cijfers! Ook op de vloer lieten de dames keurige oefeningen zien met goede landingen. Het derde toestel was sprong. Tijdens het inturnen ging het nog niet heel lekker, maar tijdens de wedstrijd lieten ze allemaal twee mooie sprongen zien welke ook weer werden beloond met hoge punten van de jury. Door naar het laatste toestel, de brug. De dames lieten ook hier weer nette oefeningen zien. Deze wedstrijd ging bij alle drie de dames erg goed en beter dan verwacht. Ze mogen dan ook super trots zijn op hun prestaties. Ingrid mocht zelfs het podium betreden om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Tessa werd 7e en Lisanne behaalde een 14e plaats. Ingrid en Tessa hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Lisanne mag tijdens de play-off wedstrijd nog een keer knallen voor een finaleplek.

Foto’s: ‘uw favoriete foto’