Skip to content

Goede prestaties van KEV acroteams ED

De laatste 2 plaatsingwedstrijden van het seizoen zijn voor de teams op E niveau en D jeugd goed afgerond. Alle teams hebben het puntenlimiet voor het Oost Nederlands Kampioenschap gehaald, dus dat is geweldig. Helaas zaten ze net niet bij de beste helft van Overijssel, maar veel reserveplekken zijn ingenomen. Ze hebben mooi cijfers behaald en een aantal teams kwam op een 4eplaats, erg goed gedaan.

Op de derde plaatsingwedstrijd mochten Guusje Smelt, Nienke Fokke en Meike Niks zich voorbereiden op hun wedstrijd in de categorie E jeugd. Ze hebben de eerste plaatsing gemist waardoor het nu in een keer goed moest gaan. Voor hun de allereerste KNGU wedstrijd. Als team zijn ze al wel even bij elkaar en dat was te zien in de oefening. De basket ging uitstekend. Her en der wat wankelingen, maar de dans zag er erg netjes uit. Ze kregen het mooie cijfer 20,57 en eindigden keurig 7e. Ze zijn niet rechtstreeks geplaatst naar ONK, maar staan 2ereserve.

Teams die het limiet van 20 punten hebben gehaald maar niet bij de beste helft zijn geëindigd komen op een reservelijst. Wanneer een team in hun categorie zich afmeld komt er een plek vrij en kan de reserve worden ingezet.

Iris Velding en Linde Smit mochten in de categorie E-junior weer hun beste beentje voor zetten. De eerste wedstrijd was al aardig goed gegaan, maar afgelopen weken hebben ze hard getraind en elementen aangepast. Dit heeft goed uitgepakt en de dans ging erg goed. Ook de elementen erg keurig en stabiel uitgevoerd. Dus het was vol spanning wachten op de punten en eindresultaat. Met 21.48 punten eindigden ze op een keurige 4eplaats. Ze zijn niet rechtstreeks geplaatst naar ONK, maar staan 1ereserve.

Als laatste van de dag was het aan Iris Exel, Lieke Grol en Benthe Fokke om voor de jury te verschijnen. Dat ze thuis horen in de D jeugd was de vorige wedstrijd al wel duidelijk, maar een finaleplek halen was nog erg lastig in het uitmuntende deelnemersveld. In de trainingen hebben ze hard gewerkt en de oefening verbeterd. Daar was de jury het ook mee eens en kregen een nog hoger cijfer dan de vorige keer.  Ze hebben de limiet met 21,91 punten voor ONK ruimschoots gehaald en eindigden op een mooie 4eplek. Helaas was het net niet genoeg om rechtstreeks te plaatsen voor ONK. Ze hopen nog op een uitnodiging en staan 1ereserve. Hun trainster Melanie Webbink is erg trots op de behaalde resultaten en wie weet mag er nog een team aan de start van het ONK verschijnen. De komende 2 weken staan de laatste plaatsingwedstrijden voor de KEV teams op D en C niveau op het programma.