Skip to content

Goud en Brons voor Turnsters K.E.V Vriezenveen

Goud en Brons voor Turnsters K.E.V Vriezenveen

Afgelopen zaterdag 13 april werden de pre instap  turn wedstrijden gehouden te Nieuwleusen,
Dit is een wedstrijd voor turnsters die nog net te jong zijn om aan de reguliere KNGU wedstrijden deel te nemen, de jongste categorie is van bouwjaar 2012 en de turnsters van 2011 mogen hier ook aandeelnemen.
Voor vele turnsters zijn dit dan ook hun aller eerste ‘’ echte ‘’ wedstrijd, Wat natuurlijk heel bijzonder is om mee temogen maken!De Spanning was van top tot teen te zien aan de turnsters, dit is natuurlijk niet zo gek het is immers iets wat ze nog nooit mee hebben gemaakt, de taak van de trainster was dus ook de turnsters zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en duidelijk uitleggen wat nou eigenlijk allemaal de bedoeling is.


In Wedstrijdronde 1 mochten de volgende turnsters van start: Menoa Zwiers, Eva Menkveld, Naomy Boertje en Merle Smelt.
Hun toestelvolgorde was:  Vloer, Pauze, Sprong, Brug, Balk, een mooie volgorde om te beginnen! Op Vloer  ging de oefeningen prima ! 
De sprong: een verhoogd vlak met een plankoline ervoor , Sommigen deden de handstand platval en voor diegene die dit niet zo heel goed beheerste mochten een zweefrol laten zien aan de jury, ook dit ging super goed!
Nog 2 toestellen te gaan: De Brug en de Balk, de Trainster moest de dames nog wel even een paar tips geven om zo goed mogelijk de oefening te laten zien, Rustig blijven! En heeeeeel goed Spannen!
Dit lukte helaas niet bij iedereen, Menoa en Eva wisten de balk oefening niet meer helemaal en lieten zo enige punten liggen bij de jury, Bij Naomy en Merle ging het naar behoren , al met al lieten de dames nette oefeningen zien op de toestellen.

Het is ook een hele kunst om zo jong een oefening op de verschillende toestellen uit het hoofd te kennen en ook nog is goed uit te voeren voor een jury en publiek die aanwezig is!
Naomy behaalde een super goede 11deplek, waarop Merle volgde met een mooie 17deplek,  Eva
eindigde op een 23steplek en Menoa volgde en haalde een 27steplek.
De Dames hebben een mooie maar ook gezellige wedstrijdronde gehad , de trainsters zijn super trots!

In wedstrijdronde 3, waren Elin Wagt en Annemijn Eggengoor aan de beurt. Ze waren wel een beetje zenuwachtig want ook hoor deze meiden was dit hun eerste wedstrijd. Ze begonnen op het toestel vloer. Ze hebben allebei een mooie oefening laten zien maar door de spanning zijn ze wel wat kleine dingetjes vergeten. Na vloer gingen we door naar sprong, hier hebben de dametjes twee mooie zweefrollen laten zien. Super goed!! Daarna kwam het toestel brug. Dit ging bij allebei super goed en dit werdt beloond met een 4e plaats voor Elin en een 15e plaatst voor Annemijn. Als laatste was balk aan de beurt, dit toestel vonden ze wel een beetje moeilijk maar ze hebben een mooie oefening geturnd, Helaas vielen ze er wel af met de koprol. Elin heeft een mooie 14e plaats gehaald en Annemijn eindigde op een mooie 24e plaats. Ook op deze dametjes zijn de leiding zijn super trots!

Ook in Westrijdronde 3 mochten de pre instappers 2 : Lian Dasselaar en Meis Perik ook beginnen aan hun wedstrijd, deze dames turnen 1 niveau hoger dan de anderen.
Hun toestelvolgorde was: Sprong,Brug,Balk,Vloer.
Op Sprong moesten ze op een verhoogd vlak met een Kastdeel ervoor en een plankoline een mooie handstandplat val laten zien , en een streksprong op de plankoline landend op een dikke mat. Dit ging bij alle 2 geweldig!  Meis scoorde zelfs het hoogste cijfer op dit toestel!
 Door naar de brug, ook dit toestel ging super goed!  Het kon niet mooier, want Lian en Meis scoorde samen het zelfde cijfer en eindigde op dit toestel als 3de!
De Balk, de oefeningen werden prima geturnd…. Lian bleef zelfs op de balk staan met de koprol, wat was ze blij! Op naar het laatste toestel, de Vloer….  Het bleef spannend! De dames hadden erg hoge cijfers gekregen op de voorgaande toestellen en als het laatste toestel nou ook zo goed gaat kon het nog wel is zo zijn dat er een podium plek te behalen valt!! (dit wisten de dames natuurlijk niet, Maar de trainster wel die de scores bleef volgen)
Meis en Lian deden erg hun best om een zo goed mogelijke oefening te laten zien, na enige wankelingen van Lian en een val van Meis hebben de meiden toch nog een hoog cijfer kunnen behalen, Lian had zelfs de hoogste score op dit toestel!

Aangekomen bij de prijsuitreiking:  JAAAAAAA Goud voor Lian en Brons voor Meis!  Super knappe prestatie van deze 2 meiden!  Ook op deze 2 dames zijn de trainsters ongelooflijk trots !