Skip to content

GOUD voor heren turners Daan en Leon van KEV!

Zaterdag 1 februari 2020 werden de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor de heren turners van KEV. Daarbij ook de tweede kans om zich te kunnen plaatsen voor de district finale.
De wedstrijden werden gehouden in Rijssen en in de eerste ronde mochten de jongens in de categorie instap niveau 19 aan de wedstrijd beginnen. Bram Doortmont, Hidde Roelofs en Thijmen Smelt lieten nette en mooie oefeningen zien op brug, rekstok, voltige en sprong. Vooral voltige is voor alle drie jongens een leuk onderdeel en dat gaat ze prima af. Bij vloer moest Hidde helaas een keertje vallen. Bij ringen maakten Thijmen en Hidde het een beetje spannend, maar gelukkig hebben zij de oefeningen goed volbracht. Voor Bram is ringen zijn favoriet. Bram eindigde op een nette 5e plaats, Hidde werd 7e en Thijmen 8e. Goed gedaan.
In ronde 2 mochten Teun Bekke en Bob Dekker op de 6 onderdelen van het heren turnen hun oefening laten zien in de categorie instap niveau 18. Er werd netjes geturnd op de brug, rekstok en vloer. Bob moest even geholpen worden met de borstwaartsom, maar ging prima verder met zijn oefening. Voltige is een mooi onderdeel waar de jongens keurig op de 5 onderdelen hun oefeningen hebben laten zien. Ringen blijft lastig om het zwaaien goed onder de knie te krijgen. Wel is er is netjes gewerkt. Bij het laatste onderdeel sprong werden 2 zeer nette sprongen geturnd door beide jongens. Het deelnemersveld is zeer groot. Teun werd keurig 7e en Bob eindigde op een 30e plek. Ze mogen zeer tevreden zijn over hun wedstrijd.
Ook Floris ter Steeg was aan de beurt in de tweede ronde in de categorie junior 1 niveau 10. Hij was ziek geweest de week voor de wedstrijden, maar gelukkig genoeg op kracht gekomen. Brug en rekstok waren een goed begin en gingen hem goed af. Vooral de rekstok was een enorme verbetering t.o.v. de vorige wedstrijd. De borstwaartsom ging vloeiend en er werd netjes geturnd. Op vloer, ringen en sprong turnde Floris keurige en stabiele oefeningen. Voltige is een lastig onderdeel voor Floris, maar ook hier heeft hij veel vooruitgang geboekt en ook laten zien. De scores zijn goed en Floris mag zeer tevreden zijn. Hij eindigde op een 9e plaats.
De laatste ronde van de dag was volle bak. Rick Schoemaker en Boaz Lemans kwamen uit in de categorie pupil niveau 17. Goed voorbereid begonnen ook zij aan hun wedstrijd. Brug ging netjes en daarna op rek lieten de heren ook mooie oefeningen zien. Op vloer en voltige had Boaz een beetje pech met wat schoonheidsfoutjes, maar verder keurig geturnd. Rick turnde stabiel op deze onderdelen. Ringen en sprong ging bij beide heren goed en werd mooi beloond. Rick mocht het podium op om het BRONS in ontvangst te nemen en Boaz werd keurig 5e!
In de categorie Junior 1 niveau 9 deden mee namens KEV: Daan Scherphof, Mees Bekke en Bram Mullink. Helaas kon Jelle Folbert niet deelnemen i.v.m. en blessure na een ongeluk. We wensen hem een spoedig herstel. De heren hadden er goed voor getraind en dat was duidelijk te zien. Op Brug en rekstok hebben ze zeer nette oefeningen geturnd. Op vloer werd netjes gewerkt. De uitdaging hier zijn vooral de landingen. Bram heeft zich met zijn tenen nog net weten te redden om niet buiten de vloer te komen. Helaas was dit voor Mees niet te redden. Maar er is keurig netjes gewerkt. Voltige is altijd spannend. Bram en Daan weten te laatste tijd zeer stabiel te turnen op dit onderdeel en dat werd goed beloond. Mees werkt aan zijn oefening. Hij heeft hem goed volbracht met een paar kleine foutjes. Ringen ging supergoed! Daan liet wat netheidsfoutjes zie. Mees mist hier een element, maar door het zeer netjes werken heeft hij toch een hoge score weten neer te zetten. Springen kunnen ze alle drie en dat werd ook beloond met nette cijfers. Het podium werd gevuld met KEV. Daan won het GOUD en Bram het BRONS. Mees eindigde op een zeer goede 5e plek. Mooi gedaan.
In de 3e ronde was het ook de beurt aan Leon Bos, onze senior heer in het niveau 7, om te laten zien of hij net zo’n stabiele wedstrijd kon draaien als tijdens de eerste plaatsing wedstrijd waar hij zelfs 3e wist te worden. Hij mocht het spits afbijten op voltige, zijn oefening verliep netjes, maar helaas moest hij bij zijn afsprong een kleine aanpassing maken. Dit had hij goed opgelost waardoor hij de oefening goed wist af te ronden. Bij ringen liet Leon wederom zien dat hij al jaren ervaring heeft en de oefeningen goed beheerst. Hij wist zijn oefening weer netjes door te turnen, bij de afsprong werd

het nog even spannend hij maakte een gestrekte salto met schroef maar kwam met zijn voet bijna in de ringen terecht. Gelukkig liep het goed af en wist hij zijn afsprong te landen. Bij sprong liet Leon een ontzettend strakke en technische overslag zien. Na sprong was brug aan de beurt. Ook hier werd weer stabiel geturnd. En met een mooie zijwaartse salto uit wist hij ook deze oefening tot een goed eind te brengen. De rekstok was als volgt aan de beurt. Dit is 1 van Leons favoriete toestellen. Hij wist een mooi tempo te behouden in zijn oefening en liet zelfs 2 mooie reuze zwaaien zien wat er altijd erg spectaculair uitziet. Tot slot mocht er nog geturnd worden op vloer. Leon wist ook hier alle series netjes en met veel hoogte te turnen. Leon heeft deze wedstrijd dus wederom stabiel geturnd en zijn vorige resultaat weten te overtreffen want deze keer mocht hij plaats nemen op de hoogste tree van het podium en een GOUDEN plak in ontvangst nemen. De trainsters Els Nijland en Sabrina Slettenhaar hebben genoten van de dag. Er is met veel plezier geturnd en er zijn mooie resultaten behaald!