Skip to content

GOUD VOOR NOËL SIEMERINK OP PW 3E DIVISIE

Afgelopen zaterdag werd de 2e plaatsingswedstrijd gehouden in Hengelo voor de turnsters uit de 3e divisie. Voor KEV Vriezenveen deden er deze dag 10 turnsters mee.

In de eerste wedstrijdronde mochten Noëlle Eshuis en Annelot Bolk beginnen aan hun eerste toestelwedstrijd voor dit seizoen in de categorie junior. Ze begonnen op het toestel brug. Dit is niet hun sterkste toestel, maar ze hebben hier allebei laten zien wat ze konden. Beide dames kregen hier ook een mooi score op. Het 2e toestel was de evenwichtsbalk. Noëlle moest de balk helaas een keer verlaten. Dit zijn wij niet van haar gewend, maar ze liet zich niet gek maken en turnde verder een super strakke oefening. Annelot nam wat meer risico door een boogje en een 1 ½ draai in haar oefening te laten zien. Helaas moest ze de balk 2 keer verlaten, maar haar moeilijke onderdelen heeft ze perfect uitgevoerd. Toen was het toestel vloer aan de beurt. Een toestel waar Noëlle zich lekker uit kan leven en dit was ook te zien in haar mooie score. Annelot die wat meer moeite heeft met dit toestel en hiervoor vrij zenuwachtig was, heeft zich niet laten kennen. Ze hield haar zenuwen onder controle en zette een super oefening neer. Door naar het laatste toestel sprong. Hier hebben beide dames perfect gesprongen. Ze behaalden hier een hoge score, zelfs binnen de top 5 van het deelnemersveld. Beide dames hebben een constante wedstrijd gedraaid. Annelot behaalde de 23e plaats en Noëlle behaalde een 17e plaats.

In de 2e wedstrijdronde kwamen maar liefst 6 turnsters voor KEV Vriezenveen uit in drie verschillende categorieën. Er kwam extra leiding vanuit Vriezenveen om alle dames zo goed mogelijk te begeleiden. In baan 1 was het de beurt aan Jasmijn Smelt, Roos Prinsen en Wies Quaink. Deze meiden komen uit in de categorie pupil 2. Na een goede warming-up en een korte peptalk mochten deze dames hun kunsten laten zien op sprong. Ze lieten de jury zien dat ze allemaal erg goed kunnen springen. Met een keurige uitvoering van de sprongen en beheerste landingen hebben de dames hier hoge punten gescoord. Het tweede toestel was de brug. Hiervoor hadden de meiden toch wel zenuwen. Na een paar goede inturnbeurten nam het zelfvertrouwen van de dames toe. Roos had veel spanning voor de afsprong, een uitzwaai salto van de brug. Ze heeft de jury laten zien wat ze kan door haar oefening alleen uit te voeren. Keurig gedaan! Ook Jasmijn en Wies lieten goede oefeningen zien. Het derde toestel was balk. Tijdens het inturnen lieten de dames hele strakke elementen zien. Ook tijdens de wedstrijd stonden ze met zelfvertrouwen op de balk. Helaas hebben Jasmijn en Roos de balk twee keer moeten verlaten. Wies liet zich niet gek maken en wist op de 10 cm brede balk te blijven staan. Het laatste toestel was vloer. Hier hebben de dames erg genoten van hun oefeningen. De uitstraling was top! Wies eindigde op een 25e plaats, Roos op een 28e plaats en Jasmijn op een 31e plaats. De dames kunnen heel trots zijn op zichzelf! Nu is het belangrijk om de moeilijkheid van de oefeningen wat te verhogen. Dit is een mooi doel om aan te werken voor de volgende wedstrijd. Aan de andere kant van de zaal in baan 2 kwamen zowel Jorien Smelt (jeugd 2) als Eline van Losser en Noël Siemerink (jeugd 1) in actie. De dames hadden er veel zin in en waren er helemaal klaar voor. Eline en Noël begonnen hun wedstrijd op balk. Dit toestel ging bij beide dames super netjes. Ze lieten allebei een hele strakke oefening zien zonder vallen. Het tweede toestel was de vierkante vloer. Hier lieten de dames een nieuw onderdeel zien, namelijk een vrije radslag. Beide dames hebben zeer netjes geturnd en dit was ook te zien

aan de hoge scores die ze van de jury kregen. Door naar het derde toestel, sprong. Voor deze dames is sprong een onderdeel dat ze altijd heel gemakkelijk af gaat. Ze waren hier dan ook niet zenuwachtig voor. Helaas ging Noël bij de eerste sprong door haar enkel en viel ze met haar landing. Ondanks dit kreeg ze toch hele mooie punten van de jury door haar tweede sprong super netjes te springen. Eline had beide sprongen keurig uitgevoerd en dat werd beloond met mooie punten. Het laatste toestel was brug. Op dit toestel hebben de dames alles op alles gezet. Ze hebben allebei een hele mooie oefening laten zien zonder fouten. Beide dames hebben een keurige wedstrijd gedraaid. Eline mag super trots zijn met haar mooie 8e plaats. Noël mag zich van deze wedstrijd zelfs kampioen noemen, want zij behaalde een 1e plaats en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Jorien smelt komt dit jaar voor het eerst in de 3e divisie jeugd 2 uit. Na het inturnen op brug mocht ze door een foutje van de leiding beginnen op het toestel sprong. Jorien liet zich door dit foutje niet van de wijs brengen en sprong 2 keer een hele mooi half in half uit. Daarna mocht ze toch eindelijk naar haar lievelingstoestel brug. Ze was wel een beetje zenuwachtig maar hield het onder controle. Dit was ook goed aan haar eindscore te zien. Zelfverzekerd ging ze door naar de balk hier liet ze goed zien hoe je een goed spagaat sprong moet maken dat werd dan ook zeker gewaardeerd door de jury. Ten slotte mocht ze haar sierlijkheid laten zien op de vloer. Met haar mooie strakke houding en vlotte sprongseries werd dit ook weer beloond met een goed cijfer en een brede glimlach van de jury. Jorien heeft uiteindelijk een mooie 10e plek behaald.

In wedstrijdronde 3 was het de beurt aan de senioren Danique Smelt en Cheyen van der Weide. Cheyen is geen onbekende in deze categorie, maar voor Danique was het daarentegen haar eerste wedstrijd als senior. De dames begonnen op het toestel sprong. Ze waren beide wat gespannen want ze wilden graag een tsukahara laten zien. Cheyen mocht als eerste. Haar tsukahara was hemels hoog en ze scoorde daardoor ook in de 13 punten. De hoogste score van alle tegenstanders! Danique had wat pech en haar aanloop ging niet zo lekker als ze zou willen. Ze lande te diep en moest uiteindelijk haar handen gebruiken om zich op te vangen. Desondanks kreeg ze nog een hele hoge score. En ze heeft het maar wel even gedaan. De dames van KEV waren de enigste die deze dag een tsukahara sprongen. Bij het toestel brug lieten beide dames een mooi brugoefening zien. Ze kregen allebei een mooie score. Het volgende toestel was de balk. Danique liet een mooi hele draai met geheven been zien aan de jury. Beide dames lieten een stabiele oefening zien. Helaas hebben ze de balk allebei 1 keer moeten verlaten. Het laatste toestel was vloer. Als laatste nog even alle energie eruit knallen en dat hebben de dames gedaan. Hier behaalden ze allebei dan ook weer mooie scores. Danique kreeg zelfs nog een bedankje van de jury. Cheyen behaalde een mooie 13e plek en Danique behaalde en keurige 10e plek.

De trainsters zijn heel trots op alle meiden!

2e-pw-3e-divisie-17-12-2016

2e-pw-3e-divisie-17-12-2016-2