Skip to content

Heren KEV behalen 4 districtfinales en 2 landelijke finales.

Zaterdag 9 februari was het de beurt aan de heren van KEV die uitkomen in de categorie Jeugd 1, junior 1 en senior om te laten zien wat ze waard zijn op de wedstrijden.

Het eerst waren onze jeugd heren aan de beurt, dit zijn Mees Bekke, Floris ter Steeg en Ian Kotting. Zij mochten beginnen op het onderdeel ringen.  Ze hebbben hier allen stabiel geturnt. Vervolgens was het toestel sprong aan de beurt, ook hier hebben ze alle drie een nette sprong laten zien. Daarna gingen we door naar brug, Ian en Mees wisten hun oefening goed door te komen. Helaas moest floris hier een val incasseren, hij wist zijn oefeningen vervolgens netjes af te maken. Hierna was rek aan de beurt, hier hebben de heren wederom een nette oefening laten zien. Na rek kwam vloer, hier hebben Ian en Mees een nette oefening laten zien, helaas was Floris een element vergeten hier is hij zwaar voor bestraft, de rest van zijn oefening zag er wel goed uit. Tot slot was het lastige onderdeel voltige aan de beurt, de heren hebben gedaan wat ze konden op dit toestel. Floris wist een 20eplaats te behalen en Ian wist hier net boven te belanden op een 18eplaats en Mees wist zelf een mooie 8eplaats te behalen. Mees heeft zich met dit mooie resultaat tevens weten te plaatsen voor de districtfinale op 6 april in Lemmer. 

In ronde 3 was het de beurt aan onze junior 1 heren, Bram Mullink, Jelle Folbert en Daan Scherphof. Deze heren mochten beginnen op het toestel voltige. Daan wist een mooie oefening neer te zetten en ook Jelle heeft ondanks wat kleine foutjes netjes geturnt op dit toestel, helaas had Bram vandaag wat meer problemen op dit toestel waardoor hij helaas veel aftrek kreeg. Hierna was het toestel ringen aan de beurt, iedereen heeft hier een nette oefening weten te turnen. Daarna was sprong aan de beurt en hier werden mooie sprongen getoond door alle 3 de heren. Vervolgens gingen we naar brug, Bram had helaas een onnodig foutje, maar Jelle en Daan wisten hun oefening goed door te turnen. Na brug was rek aan de beurt, Daan en Bram lieten zien dat ze sterk zijn op dit toestel en ook Jelle heeft er een nette oefning laten zien. Tot slot was het onderdeel vloer aan de beurt, alle 3 hebben ze hier netjes geturnt. Bram behaalde vandaag een 18eplaats, Jelle eindeigde boven hem op een 15eplaats en Daan wist net naast het podium te eindigen op een mooie 4eplaats. Met deze 4eplaatst heeft Daan zich weten te plaatsen voor zowel de districtfinale op 6 april, als voor de landelijke finale op 11 mei.

Tot slot was het in ronde 4 de beurt aan onze senior Leon Bos. Hij mocht op het toestel ringen beginnen. Helaas had hij een balansverstoring maar ondanks dat wist hij zijn oefening netjes uit te turnen. Sprong was het volgende onderdeel, hier heeft Leon een nette sprong laten zien.  Daarna was het onderdeel brug aan de beurt, hij begon dit toestel sterk maar maakte een foutje waardoor hij bijna uit de brug viel maar hij wist dit knap te corrigeren. Op het volgende toestel rek liet Leon zien dat hij sterk is op dit toestel, alleen de afsprong verliep niet helemaal zoal gepland, maar het was alnog een mooie oefening. Toen door naar vloer, hier wist Leon zijn oefening zeer netjes door te komen zonder fouten. Tot slot was het toestel voltige aan de beurt, hier heeft hij ook netjes gepresteerd alleen de afsprong verliep ook hier niet helemaal zoals gepland. Leon wist met zijn stabiele oefeningen en minimale foutjes een mooie 6eplek te behalen. Met deze 6eplek heeft Leon zich weten te plaatsen voor de landelijke finale op 11 mei.

Op 2 februari hebben de heren met de vaste oefenstof geturnt. Van deze wedstrijd is nu ook bekend geworden dat zowel Jimme Boonstra als Teun Bekke zich hebben we te plaatsen voor de districtfinale op 23 maart.

De trainsters zijn super tevreden met alle behaalde resultaten!!