Skip to content

HEREN TURNERS KEV PRESTEREN GOED OP EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD!

HEREN TURNERS KEV PRESTEREN GOED OP EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD!

Afgelopen zaterdag mochten de heren van onze selectie hun eerste plaatsing wedstrijd turnen in Didam. Teun Bekke mocht het spits afbijten in ronde 1 in de categorie instap niveau 18. Hij heeft al zijn oefeningen goed weten uit te voeren. Vooral voltige en vloer gingen keurig. Teun behaalde een zeer knappe 23e plaats in een deelnemersveld van wel 44 deelnemers. 

In ronde 2 waren Thijmen Smelt, Jimme Boonstra en Floris ter steeg aan de beurt. Thijmen deed mee in de categorie instap niveau 19. Hij vond het allemaal wat spannend en heeft hierdoor wat foutjes gemaakt. Toch heeft hij ook veel mooie oefeningen laten zien aan de jury. Zeker op brug en voltige. Hij behaalde de 8e plaats. Jimme is onze jongste selectie lid en is na de zomer bij ons in de selectie gestart. Hij kwam uit in de categorie Benjamin niveau 20 en dit was zijn allereerste wedstrijd. En wat heeft hij het goed gedaan. Overal heeft hij een top oefening geturnd en dit werd beloond met een gouden plak! Floris deed mee in de categorie Jeugd niveau 10. Hij begon sterk op brug en sprong, maar kreeg tijdens rek helaas een blessure aan zijn schouder. Hierdoor heeft hij op rek en ringen zijn oefening niet kunnen laten zien. Wel heeft hij op wilskracht nog een vloer en voltige oefening weten te volbrengen ondanks zijn blessure. 

In 3e ronde was het de beurt aan Rick Schoemaker, Boaz Lemans, Bram Mullink en Jelle Folbert. Rick en Boaz namen deel in de zelfde categorie Pupil niveau 17 en zaten in een sterk deelnemers veld. Boaz maakte hier en daar wat foutjes maar heeft daarnaast net als Rick laten zien wat ze in huis hebben. Er werden mooie oefeningen geturnd. Rick eindigde op een mooie 15eplaats en Boaz werd 18e. Jelle had vandaag helaas niet helemaal zijn dag op brug en rek. Het ging niet zoals verwacht, maar bij ringen en vloer heeft hij erg netjes zijn oefeningen volbracht en behaalde een 15eplek. Net zoals Jelle deed Bram mee in de categorie Junior 1 niveau 9. Bram heeft de concurrentie al vast een voorproefje gegeven van wat hij in huis heeft, helaas waren er nog wat foutjes die zwaar werden bestraft. Maar toch mag ook hij zeer tevreden zijn met het behaalde resultaat van een 9eplaats op deze eerste plaatsing wedstrijd. 

De jongste heren hebben 2 februari hun 2e plaatsingswedstrijd en dan zal ook bekend worden of ze door zijn naar de district finale. Voor de oudere heren vind deze wedstrijd plaats op 9 februari, dan zullen ook Mees Bekke, Ian Kottink, Daan Scherphof en Leon Bos een poging doen om zich te plaatsen voor de district finale. Zij konden vandaag niet mee doen, omdat ze aan het Nederlands kampioenschap groepsspringen hebben mee gedaan. 

De trainsters zijn super tevreden en vooral mega trots op de behaalde resultaten!! Willen jullie deze toppers nou zelf eens aan het werk zien, aankomende zaterdag 15 december zullen zij hun oefeningen laten zien op de onderlinge wedstrijden van KEV heren turnen in de Weemelanden vanaf 14.30 uur!!